6 13

De tips van Mart Hendriksen uit Zuidwest Hongarije

Fiets huren in Hongarije? Klik hier!

Mart Hendriksen is als Hongaarse makelaar werkzaam op een makelaardij adviesbureau in het rustieke plaatsje Dombóvár. Hij houdt van zijn werk omdat het veelzijdig is en hij iedere dag op een andere plek is in zijn uitgestrekte werkgebied. Een makelaardij in Hongarije is heel anders dan makelaar zijn in bijvoorbeeld Nederland of België. Hij bevindt zich amper op zijn kantoor, ziet iedere dag andere mensen en er is geen dag hetzelfde.hongaars uitzicht uit huis

Stel een vriend die niet in Hongarije woont wil jouw regio bezoeken. Waar moet hij of zij zeker heen fietsen?

De regio Zuidwest Hongarije is een geweldig fietsgebied voor hen die op zoek zijn naar een uitdaging. Het gebied wordt gekenmerkt door mooie panorama’s in een kleurrijk heuvelachtig landschap. Een tip is de gezellige studentenstad Pécs of de kustplaatsen van het wereldberoemde Balatonmeer. Voor ontspanning kun je voor minder dan 10 euro per dag terecht bij de bekende kuurbaden van Igal, Harkany of Szigetvár. Ben je een natuurliefhebber, dan kom je helemaal aan uw trekken in de Valleienstreek, het Mecsek-gebergte of het Zselic natuurgebied.

Op welke plek in Dombóvár ben je regelmatig te vinden? En waarom?

Wij bevinden ons door ons werk dagelijks op een andere plek. Maar voor kennismaking kun je het best afspreken bij ons bezoekerskantoor in Dombóvár.

Wat wordt er in Zuidwest Hongarije bijna altijd overgeslagen door toeristen? En waarom is dat oerzonde?

Er zijn diverse routes van boswachters die officieel verboden zijn voor onbevoegden. Maar ik ben er nooit aangehouden geweest. Het zijn vaak goed geasfalteerde routes met mooie weidse vergezichten.

Wat wil je nog meer kwijt aan onze lezers?

“Hongarije is een fantastisch vakantieland, maar het wordt ook steeds meer gekozen als woonland. Het biedt talloze aantrekkelijke mogelijkheden voor ondernemers, of het is door de gunstige levensstandaard uiterst aantrekkelijk voor de pensionado. Verder is Hongarije een veilig land, met een vriendelijke en behulpzame bevolking.

Als makelaar in Hongarije vind ik het zeker niet onbelangrijk om te benadrukken dat het kopen van een huis of vakantiewoning in Hongarije goed betaalbaar is. Het is al mogelijk om vanaf 60.000,- euro een kant en klare woning te kopen. Ga gerust naar onze website www.eigenhuishongarije.nl en lees daar alles over het veelzijdige vakantie- en woonland Hongarije.”

Fiets huren in Hongarije? Klik hier!

Spread the love
6 13