0 0

Het zonnige en chille Ibiza!

Ibiza, een prachtig eiland met een grote variatie aan stranden. Elke strand op Ibiza is anders en heeft zo zijn eigen karakter. Dit geeft het eiland een onvergelijkbare sfeer.

Het Eiland

De meest efficiënte manier om het eiland te verkennen, is om dit te doen met de fiets. Ibiza beschikt over mooie wegen, waar u ook kunt genieten van het prachtige uitzicht. Ik adviseer je om het eiland te bezoeken tussen oktober en april, omdat er dan niet zoveel toeristen zijn.

Het eiland heeft een relaxte atmosfeer en zelfs het motto is “Esto es Eivissa, no tengas prisa”, wat ‘haast je niet, dit is Ibiza’ betekent.  Het eiland heeft vele invloeden opgedaan van de Hippie cultuur. Dit is terug te zien sommige stranden en markten. Deze invloeden zijn afkomstig van de Hippies die in de jaren 60, vluchtten uit hun land om vrijheid te vinden. Vele werden verliefd op het mooie weer en de kalmte.

Zonsondergang

Fiets tijdens zonsondergang

Het geheim van Ibiza

Vele kennen Ibiza als een uitgaansbestemming, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden. Zo heeft het eiland bijvoorbeeld vele plekken die niet zo gemakkelijk te bereiken zijn, maar het wel echt waard zijn om te bezoeken. Eén van de plekken is, Sa pedrera de Cala d’Hort, ook wel bekent als Atlantis. Atlantis is een rustige plek dat is omgeven door prachtige wateren en rotsen.  Daarnaast is het ook een leuke plek om te gaan snorkelen aangezien er veel verschillende vis soorten te vinden zijn.

Atlantis

Atlantis Ibiza, Photo credit: alexharries on Visualhunt.com

 

Zonsondergangen in San Antonio

Een andere leuke activiteit dat je kan doen in Ibiza, is het bezoeken van de ‘sunset strip’ in San Antonio. Een heerlijke plek om even een drankje te doen en tegelijkertijd naar de zonsondergang te kijken. Het is wel nodig om van tevoren te reserveren bij één van de bars, want vanwege de populariteit is het vaak erg vol. Mocht je toch geen plekje hebben, dan kun je ook wat te drinken halen bij een supermarkt en de zonsondergang bekijken vanaf de rotsen.

Fietsroutes

Zoals eerder gezegd, is het geadviseerd om zeker te gaan fietsen in Ibiza. Het eiland heeft in totaal 20 fietsroutes. Deze routes zijn gecategoriseerd in 4 categorieën en gaan van makkelijk naar moeilijk. De makkelijkste routes zijn gemarkeerd in het groen. Tijdens deze route breng je voornamelijk een bezoekje aan grotten, waar je overigens ook kunt duiken. Dan heb je ook de blauw gemarkeerde routes, die zijn wat moeilijker dan de groene. Met deze routes fiets je voornamelijk op plekken waar het andere vervoer niet komt.  De meer geavanceerde routes zijn gemarkeerd in het rood. Met deze routes bezoek je vaak de top van Ibiza. Als laatst, de zwart gemarkeerde routes, deze worden alleen aanbevolen aan ervaren fietsers.

Elke route is uniek en laat jou het eiland ontdekken op een speciale manier. Geniet en vergeet niet “Esto es Eivissa, no tengas Prisa”

Ibiza strand

Ibiza, Rocky beach

 

Huur fietsen in Ibiza!

 

 

 

 

 

 

Spread the love
0 0