0 1

Zie het beste van Sofia in slechts één dag!

In de afgelopen jaren heeft Bulgarije veel bezoekers verwelkomd aan haar prachtige kust, maar de adembenemende natuur en historische steden zijn enigszins opzij geschoven. Sofia is alles wat je nodig hebt op een bestemming – mooi, betaalbaar, dicht bij de bergen en biedt veel entertainment. En het beste is dat je de hele stad kunt bezichtigen in één dag! Als dit je interesse heeft getrokken, lees dan verder over deze verborgen parel van oost Europa!

Dus je bent aangekomen in Sofia en je bent op zoek naar dingen om te doen. Ik stel voor dat je je dag begint met een mooie ochtendwandeling in het centrum. Hoewel Sofia de hoofdstad is, is het niet zo druk als andere grote Europese steden en kun je nog steeds genieten van het centrum zonder enorme drukte in de buurt en het is gemakkelijk om op te gaan in de lokale bevolking.

Het gerechtsgebouw is de perfecte plek om uw tour te beginnen. Het ontwerp van het gebouw is prachtig, het heeft een historische waarde en het is centraal gelegen. Vanaf daar kunt u een wandeling maken naar de Vitoshka-straat, de belangrijkste winkelstraat, waar u een mix kunt vinden van luxe en betaalbare winkels en veel leuke bars. Het beste deel – in de verte zie je de prachtige Vitosha-berg. Zorg ervoor dat je ook de zijstraten bekijkt waar je de sfeer van de stad kunt voelen!

 

Grote plein van Sofia

Grote plein van Sofia

 

Huur een fiets in Sofia!

 

Wat valt er nog meer te zien in Sofia?

Nadat je wat gewinkeld hebt en een kop lekkere Bulgaarse koffie hebt gedronken is het tijd om verder te gaan met je tour. Op fietsafstand vindt u het Nationale Paleis van Cultuur . Dit is een van de meest karakteristieke gebouwen, niet alleen in Sofia, maar ook in Bulgarije. Het is de moeite waard om te bekijken, omdat het een andere stijl van architectuur toont uit het communistische tijdperk. Ook is het het grootste congrescentrum in Zuidoost-Europa. De plaats is een hotspot voor jonge mensen en bij mooi weer zie je veel van hen gewoon ontspannen voor een drankje. Direct naast het Paleis vindt u de zogenaamde “Lovers bridge” met veel buitententoonstellingen en uitvoeringen.

Als je meer wilt weten over de oude geschiedenis van Sofia, moet je naar de Sint-Joriskerk gaan. De kerk werd gebouwd in de 4e eeuw en is in al die jaren zeer goed bewaard gebleven. En direct daarachter ziet u de ruïnes van de oude stad Serdika (de voornaam van Sofia). Om een ​​korte pauze te nemen kunt u een stop maken bij het Parlement en de wisseling van de wacht zien. Ga daarna naar het voormalige Koninklijk Paleis, waar u nu de National Art Gallery en het National Ethnographic Museum kunt vinden. Daar kunt u voorbeelden zien van hoe Bulgarije zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en hoe het gewone volk leefde.

 

De tuin van het voormalige paleis

De tuin van het voormalige paleis

 

De hoogtepunten van Sofia

Nu is het tijd om naar de beste plekken in Sofia te fietsen, wat mijn persoonlijke favorieten zijn. Ga eerst naar het Nationale Theater, Ivan Vazov. Dit is een indrukwekkend gebouw en heeft buiten een leuke chill-ruimte. Daarna kun je je fiets een minuut laten staan ​​en genieten van een wandeling in de stadstuin. Bij de uitgang van het park zie je een van de mooiste kerken in Europa – de Alexander Nevski-kerk. Het is een ander emblematisch gebouw van Sofia en als je de foto’s ziet, begrijp je waarom.

De fietstocht is snel voorbij. Maak je laatste sight-seeing stop bij de universiteit van Sofia en de nationale bibliotheek. Beide gebouwen hebben een verbazingwekkende architectuur en de universiteit is de oudste en meest prominente in het land. Na een drukke dag is het tijd voor avondeten en bier. Dè plaats om dat te doen is het Ariana-meer. Hier zijn veel traditionele restaurants waar je de lokale keuken kunt proberen en kunt ontspannen in de natuur.

 

Alexander Nevski kerk

Alexander Nevski kerk

 

PS: De foto’s uit dit artikel hebben we gekregen van de Facebook pagina Sketches of Sofia. Check ze hier, en vind nog meer mooie momenten uit Sofia!

 

Huur een fiets in Sofia!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 1