0 1

Lord of The Rings: Word verliefd op Nieuw Zeeland

Aotearoa – Het land van de lange witte wolk. Deze nieuwe mystieke naam, die de Maori aan Nieuw Zeeland gaf, geeft je al een hint over de hemelse paradijselijke plaatsen die je in dit land kan ontdekken. Als je een Lord of the Rings fan bent, zal je nog meer reden hebben om dit unieke land te bezoeken! Alle zes de films werden gefilmd in Nieuw Zeeland. Of je nu een hard-core Hobbiton fan bent of gewoon op zoek naar het ultieme avontuur in de landschappen die niet van deze wereld zijn… Nieuw Zeeland is de place-to-be! Dus, vul je rugzak, pak je camera en neem een kijkje bij enkele beroemde locaties van Lord of the Rings in Nieuw Zeeland!

Hiding in the Hobbiton

Laten we beginnen met de bekende film setting die je zal vinden op iedere bucket list van een LOTR fan. The Hobbition is een iconische attractie en ligt op twee uur rijden van Auckland. In de buurt vind je ook grotere steden zoals Hamilton, Rotorua en Taupo. Deze setting is makkelijk te bereiken, en je zult geen problemen hebben er te komen.

Maar de gunstige ligging is zeker niet de enige reden voor zijn enorme populariteit. De 44 hobbit gaten zijn echt uniek. Daarom is het gewoon onmogelijk om te vechten tegen het gevoel van getransporteerd worden naar een andere wereld! De details en de natuurlijke omgeving van de film set zijn echt geweldig. Als je deelneemt aan een rondleiding door de Hobbiton, zal je genieten van een informatieve en entertainende ervaring in een memorabele omgeving.

Nieuw Zeeland

Fietsen in Queenstown

De regio van Queenstown bidet –naar mijn mening- één van de meest indrukwekkende en adembenemende landschappen in Nieuw Zeeland! Torenhoge bergen, heldere blauwe meren, en rivieren van ijs… noem maar op! De filmische landschappen van dit gebied, maakte het besluit voor Peter Jackson niet moeilijk om de films op deze locatie te filmen. Onder andere vind je hier Lake Wakatipu. Deze werd gebruikt voor de scènes zoals Lothlorien of Deer Park Heights, de grootste Lord of the Rings locatie, in het Queenstown gebied.

Maar er zijn nog veel meer prachtige plekken om te ontdekken! Queenstown biedt een groot scala aan fietspaden, ik beveel je sterk aan om een fiets te huren. Veel paden hebben hun startpunt in het stadscentrum van Queenstown, die je vervolgens op een schilderachtige reis zal leiden door de landschappen. Waarom fiets je bijvoorbeeld niet de bekende Queenstown rail? De route zal je een aantal LOTR settings laten zien, zoals Lake Wakatipu, Lake Hayes en Arrowtown.

Sieraden shoppen in Nelson

Nelson Tasman, ook wel aangeduid als ‘’Sunny Nelson’’, is een andere bestemming die je niet mag missen tijdens je LOTR tour door Nieuw Zeeland. Met zijn hoge zonuren per jaar en de drie nationale parken telt deze regio als één van mijn favoriete plekken in Nieuw-Zeeland. En aan alle LOTR fans, pas op! Jens Hansen vervaardigde meer dan 40 ringen voor de filmproductie hier. Je kan waarachtig één van de originele ringen op het display vinden. In feite kan je zelfs een kopie kopen in 9 of 18kt goud-  als je het geld hebt!

Zelfs zonder een portemonnee gevuld met duizenden dollars, zal je een geweldige tijd in de Nelson regio hebben. Je kan gratis genieten van het prachtige landschap, het enige wat je moet doen is een fiets huren! En ja, deze keer zal ik aandringen op het huren van een fiets en het ontdekken van de ongelooflijke uitzichten! De Tasmans Great Taste Trail is één van de meest bekende tracks van het gebied en is een kust- en binnenvaart spoor, je zal de prachtigste schoonheid van Nieuw Zeeland te zien krijgen.

Nieuw Zeeland

Dit is slechts een zeer kleine selectie van enkele plekken die je bezocht moet hebben wanneer je vliegtuig naar Nieuw Zeeland neemt. En of je nu een echte Lord of the Rings fan bent, of geen enkele film gezien hebt; fietsen door de unieke landschappen van Nieuw Zeeland moet zeker op je bucket list staan.

Huur een fiets in Nieuw-Zeeland!

 

 

Spread the love
0 1