0 0

Welkom in Kaapverdië !

Huur een fiets in Kaap Verdië!

Deze maand laat BimBimBikes je met trots een aantal van zijn nieuwste locaties zien! Dus, om de week te beginnen, gaan we van start met het eiland Kaapverdië!

Over Kaapverdië

Niet te verwarren met Kaapstad in Zuid-Afrika. Kaapverdië is een groep eilanden in het midden van de Atlantische Oceaan. De hoofdstad Praia, ligt op het grootste eiland Santiago, dit eiland is het dichts bevolkte en verstedelijkte eiland van Kaapverdië. Kaapverdië was ooit gekoloniseerd door de Portugezen, daarom zijn ze officieel een Portugees sprekend land, met het Creools als hun nationale taal.

Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Sal

Met zijn naam, letterlijk vertaald naar zout, maakt Ilha do Sal deel uit van de collectie eilanden ten noorden van Kaapverdië. De economie was altijd sterk afhankelijk van de productie van zout- wat een verassing. Nochtans focust Sal zich meer en meer op toerisme.

Naast al het zout, is dit eiland ook bekend om zijn witte pluizige zandstranden en vlakke ondergrond. Dit maakt het de perfecte ondergrond voor water en windsporten zoals, zeilen, wind en kitesurfen. Dus als je op zoek bent naar een ontspannende tijd aan het strand, dan is de stad Santa Maria een top locatie voor toeristen.

 

 

Kaapverdië

Topo da Coroa, Santo Antão, Kaapverdië

Santo Antão

Ook gelegen in het noorden, het eiland Santo Antão-of San Anthony -is een beroemd gebied om te wandelen en klimmen. Maar waarom is dat? Nou, het eiland bestaat uit verschillende vulkanen en bergen, waardoor het de ideale plek is voor trekking gerelateerde sporten. Het hoogste punt is de topo da coroa met een hoogte van 1, 979m. Natuurlijk, is dit slechts een van de vele andere bergen die je kan bezoeken in de regio! Als je graag in contact wilt komen met de culturele kant van het eiland, bezoek dan Ponta du Sol. Daar kan je tours met een gids vinden en kan je onder andere de landelijke cultuur van Santo Antão verkennen!

Ook al is het een erg mooie bestemming om heen te gaan, is het eiland niet meer bereikbaar met het vliegtuig. In plaats daarvan, moet je met een veerboot van zijn naburig eiland São Vincente naar dit eiland gaan.

 

Kaapverdië

Boa Vista, Kaapverdië

 

Boa Vista

Het Boa Vista, lijkt op een woestijnachtig landschap, het is het op twee na grootste eiland van de archipels van Kaapverdië.  Net als de andere eilanden, presenteert Boa Vista ook prachtige zandstranden voor zowel ontspanning als voor sport doeleinden. Hier fietsen is een geweldige manier om de dag door te brengen!

 

Echter, is dit niet het enige wat je zult vinden in Boa Vista. Het eiland is de thuisbasis van prachtige zeeschildpadden! In de regio van Sal Rei, zal je zwemmen met hen en getuige zijn van hun epische lopen naar de zee. Hoe geweldig is dat?

 

 

 

Als jouw idee van een perfecte vakantie is om je tijd te investeren in het doen van verschillende activiteiten of gewoon ontspannen aan het strand,Kaapverdië kan je dit allebei bieden!

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

 Yvne

“Wil graag met de schildpadden chillen”

post social media right size

 

Huur een fiets in Kaap Verdië!

Spread the love
0 0