0 0

Wat te zien als je in Nantes bent!

Nantes is misschien niet de grootste stad in Frankrijk, maar het is bruisend van het leven en heeft een magisch artistiek sfeer. De stad is door velen geliefd vanwege het landschap, talrijke galerijen en architecturale meesterwerken. Van creatieve exposities tot buitentuinen en kastelen – Nantes heeft het allemaal. Wil je meer weten over wat je daar kunt doen? Lees dan verder!

Les Machines de L’Ile

Les Machines de L’Ile (de machines van het eiland) zijn structuren die representatief zijn voor de creatieve geest van de stad. Het is een van de top bezienswaardigheden in Nantes. De eerste machine was de Grand Éléphant . Daarna werd een paar nieuwe toegevoegd zoals de Manta Ray en de Sea Snake. De machine neemt inspiratie van de werk van Jules Verne en de mechanisch uitvindingen van Leonardo da Vinci. Nog een cool onderdeel is dat je de mechanismen van de structuren en al hun gedetailleerde bewegingen kunt zien. Dit kunstproject is uniek, dus dit zou je zeker niet willen missen tijdens je bezoek in Nantes!

Jardin des Plantes

Nantes heeft veel tuinen, maar Jardin des Plantes is de absoluut mooiste van ze allemaal. Het was in de 18e eeuw opgericht en is sindsdien constant gegroeid. De tuin dekt meer dan 7000 hectaren en heeft ongeveer 500 types bloemen van overal in de wereld. Het is elke dag open van 12:30 tot 18:00 en geeft de perfecte kans om een beetje te ontspannen tussen sightseeing. Neem alle tijd om een wandeling te maken en veel mooie foto’s te nemen.

Chateau des Ducs de Bretagne

De Chateau des Ducs de Bretagne was in 1207 gebouwd in het centrum van Nantes. Tot 1941 was het de zetel van de provincie Bretagne. De familie van de hertogen woonde generaties lang daar. Sinds 1862 is het kasteel veranderd in een historisch monument en heet nu Musée d’histoire de Nantes (Het geschiedenis museum van Nantes). Het museum heeft momenteel meer dan 850 artefacten die het uitgebreide erfgoed van de regio Bretagne laat zien. Zorg ervoor dat je ’s nachts langs gaat wanneer alle lichten aan staan en het kasteel wordt gezien in zijn volledige architecturale glorie.

Le Lieu Unique

Le Lieu Unique is een hedendaagse kunst museum die zich bevindt in een voormalige koekjes fabriek. Het is een unieke plek met allerlei tentoonstellingen gerelateerd aan kunst, theater, dans en literatuur. Dit is een andere bewijs van de artistieke en creatieve geest van Nantes en een van de belangrijkste plekken in de stad. Er zijn vaak gastcolleges, kunst workshops en optredingen, dus kijk goed naar de programma voorheen een bezoek. Met zoveel variëteit, is er zeker iets naar je zin!

Begin jouw reis en huur nu een fiets in Nantes!

Huur een fiets in Nantes!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0