0 0

Wat te doen in Rome: tips van Giorgio

Huur een fiets in Rome!

What to visit in Rome: Local Tips of Giorgio

Hoi! Ik ben Giorgio, 24 jaar oud en bezig met mijn master Marketing Management. Ik ben geboren in Rome en momenteel werk ik in Bangkok bij een start-up die een gratis en gepersonaliseerd reisadvies geeft (www.ithaka.travel). Ik begrijp dus echt waarom toeristen leuke tips over hun bestemming willen hebben! Ik houd van sport: ik heb altijd rugby gespeeld, en sinds een aantal jaar coach ik ook teams. Daarnaast houd ik van fietsen, vooral van reizen met mijn fiets. Daarnaast heb ik een passie voor eten, koken, en tijdens reizen zoek ik altijd naar speciale recepten.

Stel je voor dat een vriend(in) Rome gaat bezoeken. Naar welke plekken moet hij of zij echt gaan?

Rome is een geweldige stad, en naar mijn mening de mooiste van de wereld! Het is niet nodig om alle highlights hier op te noemen; iedereen kan het Colosseum en Vaticaanstad op een plattegrond vinden. Wat ik je aanraad? Maak een wandeling in Trastevere en drink een cocktail bij Freni e Frizioni – Via del Politeama 4, 00153, Rome. De bartenders zijn super! Je kunt ook een biertje drinken in een typische bar: Bar San Calisto – Piazza San Calisto 4, 00153, Rome. Samen met Trastevere is mijn favoriete wijk de Rione Monti: hier vind je schattige steegjes, vintage winkels – bezoek bijvoorbeeld eens  Le Vesti di Messalina in Via Leonina 24, 00184, Rome. Ook is er een erg goede ijssalon genaamd FataMorgana – Piazza degli Zingari, 00184, Rome.

En waar in Rome kunnen we jou vaak vinden? Waarom?

Eén van mijn favoriete plekken in Rome is de Giardino degli Aranci in Via di Santa Sabina, 00153, Rome. Dit heeft een geweldig terras met een nog geweldiger uitzicht! Je kunt bijna alle centrale districten zien, en alle bomen langs de rivier: gewoon geweldig.

Welke plekken worden vaak vergeten door toeristen? En waarom is dat zo zonde?

Deze plek bevindt zich niet vlakbij de hoofdwegen. Het is een park met een bijzonder terras waar je bijna de hele stad kunt zien. Het heeft geen officiële naam, maar de straat waaraan dit park zich bevindt heet Belvedere primo meridiano d’Italia. Je moet echt naar de buitenzijde van het park gaan, daar is het uitzicht het best!

Nog andere tips?

Dit is lastig om te zeggen, maar vertrouw het openbaar vervoer niet. Taxis zijn erg duur, dus je kunt beter een car-sharing-service gebruiken: Enjoy of Car2Go. Ook de fiets is een ideaal vervoermiddel in Rome, als je niet te ver buiten het stadscetrum komt.

Boek je fiets direct online!

Spread the love
0 0