0 0

Wat te doen in Hong Kong?

Huur een fiets in Hong Kong!

Waarschijnlijk plan je jouw reis naar Hong Kong en zoek je tips over wat te doen, wat te zien en wat te eten. Zoek niet verder je hebt het artikel gevonden :)! Ik weet niets over jou, maar wanneer ik naar een ander land reis, wil ik mezelf volledig in de cultuur laten onderdompelen. Een manier om dit te doen is door het eten van de typische lokale gerechten, naar historische musea te gaan en tijd door te brengen in de natuur.

 

Hong Kong

Hong Kong Maritiem Museum

Leer Hong Kong kennen

Om Hong Kong te leren kennen, raad ik je aan het Hong Kong Museum te bezoeken, dit is een van de meest populaire musea in de stad. Het hoogtepunt van deze plek is de permanente tentoonstelling met de naam: het verhaal van Hong Kong, met twee verdiepingen en acht galerijen. Het toont de geschiedenis van de stad vanaf het begin – ik heb het over de Devoon periode die 400 miljoen jaar teruggaat. Je kunt 2 tot 4 uur rekenen om het hele verhaal van Hong Kong te zien, want het heeft 4.000 exposities!

Een ander prachtig museum om te bezoeken is het Hong Kong Heritage Museum. Met zes permanente galerijen en zes speciale tentoonstellingen verspreid over 7.500 vierkante meter, zal je je hier zeker niet vervelen! De permanente tentoonstellingen zijn: Jin Yong Gallery, Tsui Gallery of Chinese Art, Children’s Discovery Gallery, Cantonese Opera Heritage Hall, de Children’s Discovery Gallery en Chao Shao-an Gallery. Voor de speciale tentoonstelling zie je de tentoonstelling “Bruce Lee: Kung Fu Art Life gewijd aan de krijgskunstlegende. Je hebt tot 20 juli 2018 voordat het eindigt! Last but not least, als je interesse hebt in de sterren / lucht , bezoek dan het Hong Kong Space Museum! Je zult het geweldig vinden.

 

Wat te ervaren?

Hong Kong

Panoramisch overzicht van Hong Kong

Er is genoeg te doen in Hong Kong, maar onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar fietsen! Wist je dat de regering 60 km fietspaden in de stad heeft aangelegd? Perfect voor ons die graag nieuwe plaatsen ontdekken op twee wielen. We raden je aan het hoogste punt van Hong Kong, Tai Mo Shan, te bekijken. Het is een beetje een klim, maar het is de moeite waard als je eenmaal op de top bent van 957 meter. Bewonder het prachtige uitzicht over deze grootstad. Een andere geweldige route is van Tai Wai / Sha Tin naar Tai Po. Je fietst naast de Shing Mun-rivier naar het wetenschapspark van Hong Kong. Je ziet onderweg veel prachtige bezienswaardigheden. Je zal hier ongeveer drie uur voor nodig hebben, maar let op, want je kunt gemakkelijk de hele dag fietsen als je dat wilt. Als je slechts 1,5 uur te besteden hebt, kun je van Tai Po naar Tai Mei Tuk gaan.

 

 

Hong Kong

Straten van Hong Kong

Voedsel om te proberen!

Gebraden gans moet zeker op je lijstje staan om te proberen in Hong Kong! Dit speciale gevogelte gerecht is gemarineerd in een variëteit aan kruiden, en is dan perfect gebrand in een gouden knapperige korst. Dat alleen al maakt dat ik naar Hong Kong wil gaan. Als je een speciale lokale maaltijd wilt proberen, probeer dan gesmoorde duif met sojasaus. Duif?? Hoor ik je zeggen. Ja, HEERLIJKE duif. De smaak lijkt op eendenvlees, sommigen zeggen dat het zelfs rijker is dan dat.

Laten we het nu hebben over mijn favoriete gang, het toetje. Probeer eens in Hong Kong de eitaart, genaamd “dàn tǎ”. Hong Kong staat bekend om zijn geweldige eigeel dus mis het niet!

 

 

 

 

Fietsen stelt je in staat om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken en je zult gegarandeerd geweldige herinneringen aan onze reis overhouden.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Le Jour du Roi Amsterdam

Amélie

‘Eet eitaart in Hong Kong’ 

 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Hong Kong!

Spread the love
0 0