0 0

Wat te doen in de Belgische Ardennen!

Laten we 2019 beginnen met een aantal goede voornemens, zoals het ontdekken van de ongerepte natuur in Europa! Zoals beloofd nemen we je vandaag weer mee naar België, specifiek gezien de Ardennen. Er is hier genoeg sportiefs te doen in onder andere de lente en de winter. Tussendoor zul je worden verrast door pittoreske dorpjes en oude kastelen in dit prachtige zuiden van België.

 

Ardennen

Foto-credits gaan naar onze partners in de Ardennen!

 

De regio Ardennen bevind zich voornamelijk in Zuid-België en Luxemburg, maar verspreid zich ook over stukjes Frankrijk en Duitsland. Hoewel de Ardennen dicht bij Nederland in de buurt liggen, worden ze toch vaak overgeslagen.

Geen zin om je eigen fiets mee te nemen naar deze prachtige bestemming? Niet getreurd! We hebben namelijk meerdere partners in de Ardennen ,waar jij je gewenste fiets kan huren. Deze partners bevinden zich op de perfecte locaties, waar beroemde fietsroutes starten. Onze favorieten vind je hier!

Huur een fiets in de Ardennen!

De hoge venen

Laten we met de grootste beginnen. De hoge venen (Les Hautes Fagnes in het Frans) is het grootste natuurgebied in België. Skiën, hiken en fietsen zijn activiteiten die zeer zijn aan te raden in de winter. Maar elk seizoen is het hier prachtig. Les Hautes Fagnes bestaat uit hoogveen, lage met gras of hout bedekte heuvels, heidevelden en bos. Daarnaast hebben veel rivieren hun bronnen hier.

 

 

Spa

Zoals eerder genoemd, hebben de Ardennen ook prachtige dorpjes. Een van die dorpjes is Spa. Je kunt Spa binnen 18 km bereiken via de RAVeL – een wegennetwerk voor voetgangers, fietsers en alle niet-gemotoriseerde weggebruikers.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de stad warmwaterbronnen en is de originele “spa”. Ik denk dat een aantal wellness behandelingen en een thermaal bad een leuke afsluiting is na een dag sporten! Slaap lekker in een van de comfortabele accommodaties en bereid je voor op meer avonturen in de Ardennen.

 

Spa, Ardennen

Photo by RHM BuitenSport Blier

 

De RAVeL

Deze 1412 kilometer lange netwerk brengt je dwars door Wallonië. De RAVeL is ontstaan toen mensen verlaten treinsporen gingen gebruiken als autovrije wegen! Je komt dus onderweg geen auto’s tegen, maar pas wel op voor spoorwegovergangen, aangezien het verkeer zich hier kruist.

Voor een combinatie van een mooie rit en historische dorpjes onderweg hebben we deze volgende routes voor je verzameld:

Spa – Francorschamps – Stavelot – 21,5 km – via Pré RAVeL 44
Deze is aangenaam om te rijden en geschikt voor elke soort fietser. Stavelot staat bekend om de Formule 1 Belgische Grand Prix. De Grand Prix is spectaculair om te zien. We raden je echter ook aan om te stoppen voor een bezoek aan de abdij en de musea.

Huur een fiets in Spa!

Three Bridges – Waimes – 21,2 km – via RAVeL 45
Ten zuidwesten van Stavelot, in Trois-Ponts, begint een andere route langs de RAVeL L45 naar het oosten van België. Dit deel is ook toegankelijk voor ruiters. Het verharde pad laat je op een unieke manier de riviervallei Amblève ontdekken.
Als je lang zin hebt om te fietsen, kun je nog steeds een fiets vinden in Trois-Pont en het schattige dorpje Coo bereiken, bekend om zijn waterval.

Huur een fiets in Trois-Ponts!

Gouvy – Bastenaken – 27 km – via RAVeL 163
Het volgt een oude spoorlijn ondergedompeld in dichte bossen. Je voelt je onderdeel van een suggestief verleden langs spoorbruggen. De stad Bastogne speelde een rol tijdens het Ardennenoffensief in WO II, dus laat de fiets achter en breng een bezoek aan het Oorlogsmuseum en het Gedenkteken.

Huur een fiets in Gouvy! 

 

Ardennen

Durbuy, een van de kleine stadjes in de Ardennen

 

Het bijzondere aan deze routes is dat je op plekken zult komen die je met de auto niet kunt bereiken!

Huur een fiets in de Ardennen!

Geschreven door Fiammetta, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0