0 0

Wat te doen en wat te zien in Bordeaux!

Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk en bekend om zijn haven en zijn wijn. Het is door de Lonely Planet uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke stad in 2017, nummer 2 op de ‘must-see cities 2016’ van de New York Times en ‘European Best Destination of 2015’. Daarom denken we dat je Bordeaux moet kiezen als je volgende reis bestemming!

 

Place de la Bourse en Miroir d’Eau

De eerste plaats in Bordeaux die we je aanraden te bezoeken is de fotogenieke Place de la Bourse en Miroir d’Eau. Place de la Bourse, ook bekend als Place Royale, is een van de beroemdste plaatsen in Bordeaux. De place de la Bourse ligt in het oude centrum van Bordeaux en werd ooit aangelegd ter ere van de Franse koning Louis XV. De gebouwen rond de Place de la Bourse zijn ontworpen door Ange-Jacques Gabriel, die ook het paleis in Versailles ontwierp!

De miroir d’Eau is de grootste waterspiegel ter wereld. Het werd gecreëerd in 2006. Het gigantische reflecterende zwembad is 3450 vierkante meter, maar is slechts 2 centimeter diep. Tijdens de zomer creëert de miroir d’Eau elke 15 minuten een mistachtig effect, waardoor het hele gebied een betoverend gevoel krijgt.

 

Bordeaux

Place de la Bourse en de Miroir d’Eau

Bezoek de CAPC

Als moderne kunst iets voor jou is, raden we je aan de CAPC te bezoeken, ook bekend als het musée d’art contemporain de Bordeaux. Een van de eerste dingen die je zult opvallen is de verbazingwekkende architectuur van het gebouw. Het museum is gebouwd in een gerenoveerd gebouw uit het industriële tijdperk van de jaren 1900, Entrepôt Lainé. Dit gebouw speelde een zeer belangrijke rol in de koloniale handel. De combinatie van het klassieke gebouw met moderne kunst geeft een echt coole uitstraling. Het museum heeft exposities die regelmatig veranderen, van kunstenaars over de hele wereld.

 

La Cité du Vin

Je kunt niet naar Bordeaux gaan zonder alle geweldige wijnen te proeven! Bordeaux staat bekend om zijn geweldige wijn, we schreven erover in ons artikel, wijnreizen per fiets. Lees dit artikel om meer te weten te komen over Bordeaux en zijn wijncultuur!

Wil je meer weten over wijn? Dan moet je La Cité du Vin bezoeken! La Cité du Vin is een fantastisch ontworpen museum gebouwd in 2016, waar je op een interactieve manier door de wereld van wijn reist. Je kunt niet alleen een heleboel geweldige dingen zien, je andere zintuigen worden ook gestimuleerd. Wanneer je het museum bezoekt, zet je de meegeleverde koptelefoon op en luister je naar de wondere wereld van wijn in je voorkeurstaal. Het museum bevindt zich in een geweldig gebouw. De vorm doet volgens de architecten denken aan de werveling van wijn die in een glas wordt gegoten. Het 55 meter hoge gebouw valt echt op en wordt ‘het Guggenheim van de wijn’ genoemd.

 

Bordeaux

La Cité du Vin

 

Darwin

We raden ook aan dat je Darwin bezoekt. Dit oude industriegebied aan de overkant van de rivier de Garonne is in de loop der jaren een echte hotspot geworden. De ongebruikte kazerne werd in 2012 herrezen. Wanneer je daar komt, wordt je ontmoet met een plek vol hippe drink- en eetgelegenheden, lokaal gebrouwen bier, een biologische supermarkt en veel straatkunst, een overdekte ijsbaan, een moestuin, een co-working spot en evenementen. Omdat Darwin een energieke en inspirerende plek is, is er de hele dag iets te doen!

Fiets door de stad

Bordeaux is vlak, gemakkelijk te navigeren en fietsvriendelijk. Niets leuker dan op de fiets rond te rijden en zoveel mogelijk van de stad zien. Tijdens het fietsen krijg je snel een goed beeld van de verschillende wijken en hotspots van de stad. We hebben één partner in Bordeaux, die je geweldige fietsen kan bieden om van deze prachtige stad te genieten!

 

Bordeaux

Een fiets huren is de beste manier om een stad te ontdekken!

 

Huur een fiets in Bordeaux!

 

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0