0 0

Waarom Hongarije de ultieme fietsbestemming is!

Vind hier de gids van FERNANDO, van ciaobici.it, voor een gemakkelijke rit in Boedapest, Hongarije. De stad heeft het allemaal voor een ontspannen vakantie, van historische pleinen en thermale baden tot elegante boulevards. Ook lees je in dit artikel meer over enkele attracties langs het European Cycle Route Network, de droomreis van echte fietstoeristen.

 

Volg de lange fietspaden

Het gebied rond Boedapest is overwegend vlak met enkele lichte hellingen, waardoor het optimaal is voor diegenen die het land per fiets willen verkennen. De Donau-Radweg is het populairste fietspad, dat zich uitstrekt langs de Donau, van zijn oorsprong in Duitsland tot de Zwarte Zee. Groepen of families kunnen er comfortabel op fietsen, aangezien het pad vrij breed is.

Het lange fietspad Eurovelo 6 (van Nantes tot Odessa) in Hongarije raakt prachtige natuurlijke landschappen zoals de Donau-bocht. We raden aan om pittoreske dorpjes in de omgeving te bezoeken, zoals Visegrad, Esztergom en Szentendre. Als je geïnteresseerd bent in historische forten, breng dan een bezoekje aan Komárom en Komarno.

 

Hongarije

Szentendre, 20 kilometer van Boedapest

 

Huur een fiets in Hongarije!

Fiets-vriendelijk Boedapest

De Eurovelo doorkruist de stad Boedapest, die erg geschikt is voor fietstoerisme. In Hongarije worden fietspaden voortdurend verbeterd, en worden fietsvriendelijke wegen gemarkeerd in het groen. Zodra je in Boedapest aankomt, zul je het fietsnetwerk zien, evenals talloze fietsvriendelijke hostels. Fietsers in Boedapest hebben beschikking over twee rijstroken. Maar let op, soms kom je onderweg wat luie voetgangers tegen.

Fietsers in Hongarije hebben behoorlijk nieuwe en uitgeruste fietsen, ze dragen vaak een helm en fietsen ook ‘s nachts. Dit is volkomen veilig. Soms zie je fietsers die een masker dragen, dit doen ze vanwege stofdeeltjes in de lucht. Stadstreinen, HEV, hebben een aantal compartimenten om je fietsen in op te bergen, zodat je ze makkelijk mee kan nemen.

 

Hongarije

Esztergom bij Danube Bend

Huur een fiets in Hongarije!

 

Ontdek Boedapest

Het grootste fietspad van de stad is gelegen op “Andràssy ùt” (Andrassy Avenue), de grootste straat in de hoofdstad. Begin het bezoek van Boedapest vanuit het stadspark waar ‘Hősök tere’, het Heldenplein, zich bevindt.

De stad heeft een unieke charme onder Europese hoofdsteden en een groot deel van het complex wordt beschermd door Unesco. Ik kan vertellen dat het ontdekken van dit alles per fiets je een zekere sensatie geeft. Geniet van een ontspannende rit op Margaretha-eiland, tussen fonteinen, middeleeuwse ruïnes, rozentuinen; een echt juweeltje aan de Donau. In feite is het ook erg populair tijdens het weekend, omdat Budapesti mensen hier komen voor concerten of om naar clubs te gaan.

Koop een kaart met alle fietspaden in Boedapest; de meest bruikbare heet Kerékparral Budapest Kornyéken en bevat ook leuke beschrijvingen over de omgeving. Laat je vullen met majestueuze gebouwen en een koninklijke sfeer door ‘s nachts langs de Donau te wandelen. Het wordt nog relaxter dan een bad in de historische Rudas Baths.

 

Hongarije

Boedapest Credits Fernando Da Re – Ciabici.it

 

Huur een fiets in Hongarije!

Credits to Fernando Da Re – ciaobici.it

Vertaald vanuit het Italiaans door Fiammetta, vertaald naar het Nederlands door Rosanne

Spread the love
0 0