1 0

Waarom Bangkok een van de toeristische topbestemmingen van de wereld is

Huur een fiets in Bangkok

Door bekend te staan als een van de populairste toeristische bestemmingen van de wereld, schept Bangkok enigszins hoge verwachtingen. De stad biedt je zoveel en zoveel diversiteit, dat je wel kunt stellen dat Bangkok het voor elkaar krijgt om aan deze verwachtingen te voldoen. Je zult er nu achter komen waarom Bangkok wereldwijd erkend wordt als een van de beste toeristische plekken ter wereld, en waarom je het zeker moet bezoeken wanneer je kunt.

Bangkok at night

Bangkok at night

Ontdek Bangkok met de fiets

Als je arriveert in de Thaise hoofdstad, zul je misschien het gevoel ervaren dat je niet weet waar je moet beginnen met verkennen. Een geweldige manier om te beginnen is door de stad te verkennen per fiets. Op deze manier kun je een goede eerste glimp van de immense stad krijgen. Je kunt een fiets huren, en zelfs een toer van ongeveer 5 uur boeken, waarin je door een lokale inwoner wordt rondgeleid die alle fijne plekjes van de stad kent. Dit is een leuke manier om de stad voor het eerst te leren kennen, en je bent nog in beweging ook!

Culturele en historische bezienswaardigheden

Nou, laten we terug gaan naar waarom Bangkok zo’n geweldige toeristenbestemming is. Bangkok, bekend als Krung Thep Maha Nakhon in het Thais, biedt een heel scala aan dingen die je kunt doen. Ten eerste zijn er een hoop historische en culturele bezienswaardigheden te zien. Er zijn veel, heel veel tempels te bezichtigen, waarvan de tempel van de liggende Boeddha, de tempel van de gouden Boeddha, en de tempel van de Smaragdgroene Boeddha waarschijnlijk de meest indrukwekkenden zijn. Naast deze historische en culturele meesterwerken, biedt Bangkok ook talloze paleizen en musea. Het Koninklijke Paleis en het Museum van de hedendaagse kunst zijn geweldige opties, maar er zijn er nog veel meer, dus voel je niet beperkt tot de opties die hier gegeven worden!

The Grand Palace at night in Bangkok

In gold, you see The Grand Palace

 

Het bruisende nachtleven

Wanneer je enigszins moe begint te worden van al die culturele bezienswaardigheden, wordt het om totaal iets anders te gaan doen. En uiteraard: Bangkok biedt het! Bijvoorbeeld, de Thaise hoofdstad is ook beroemd voor haar dynamische nachtleven. Er zijn velen levendige nachtclubs, barren op daken, en cocktail barren. Als je van plan bent om te gaan clubben, zijn er simpelweg te veel opties om van te kiezen. Desalniettemin, er hang altijd een goede feest atmosfeer bij de Khao San Road. Als je opzoek bent naar een iets meer ontspannen avond, kun je naar Soi Rambuttri gaan.

The Bangkok Central Embassy shopping mall

The Huge Central Embassy shopping mall

Shoppen en ontspanning

Als je van shoppen houdt, is Bangkok wederom de place to be. Je kunt naar de Chatuchak Weekend Markt gaan, wat de grootste markt van Thailand is. Dit is niet je enige plek om te gaan shoppen, aangezien de stad ook velen winkelcentra en warenhuizen biedt. Je moet zeker Siam Paragon of de Central Embassy bezoeken, twee grote shopping malls die heel makkelijk te bereiken zijn.

Na het doen van al deze activiteiten, voel je je misschien uitgeput. Geen enkel probleem, aangezien Bangkok ook de perfecte plek is voor volledige ontspanning. Er zijn meer dan 350 spas, dus het zal niet moeilijk zijn om een plek te vinden waar je volledig kunt ontspannen.

Een snelle conclusie die je kunt maken is dat Bangkok wat te bieden heeft voor elk soort toerist. De stad biedt een grote verscheidenheid aan dingen die je kunt doen, dus je zult je niet snel vervelen. Als je de mogelijkheid hebt, aarzel dan niet om naar Bangkok af te reizen: het is een de top toeristische bestemmingen van de wereld voor een reden!

Huur een fiets in Bangkok

Spread the love
1 0