0 0

Waarom Annecy de perfecte fiets bestemming is

Annecy – het pareltje van de Franse Alpen! Deze stad heeft zoveel te bieden – van schattige smalle straatjes naar traditionele oude huizen en kanalen – geen wonder dat Annecy het Venetië van de Alpen is! Voeg daarbij het prachtige landschap en de frisse lucht toe, en daar heb je de perfecte locatie. De rustige atmosfeer en het niet drukke verkeer zorgen voor een zorgeloos fiets avontuur! Wil jij meer weten? Blijf dan lezen!

Waar precies is Annecy? 

Annecy ligt in de regio van de Rhones-Alpen, welke ten noorden van de Franse Alpen ligt, op een afstand van ongeveer 40 km van Genève. De stad is op internationaal niveau bekend voor haar adembenemende schoonheid en kwaliteit van het water in het meer. Het meer is zelfs het meest schone van Europa! Het water vloeit door de kanalen, die dan weer door het oude centrum  van Annecy stromen, waardoor het een beetje lijkt op Venetië. Dankzij het rustige verkeer hier, zijn de wegen in goede staat. Dat maakt het een ultieme fiets plek! Wat het nog beter maakt is het feit dat er iets is voor elke type fietser! Makkelijke ritjes, moeilijke, steile klimmen of afdalingen, alles wat je nodig hebt vind je hier!

French Alps

De mooie Franse Alpen

Wil je een makkelijke en relaxte rit? Volg dan het hoofd fietspad

Als je van een simpele en makkelijke rit wilt genieten met mooie uitzichten, kies dan voor het hoofd fiets pad in Annecy. Het is 30 km ten zuiden van de stad, op de westoever van het meer. Hier vind je vele cafés, strandjes en restaurants. Zorg dat je er even plaats neemt, want je wilt zeker de lokale lekkernijen proeven! Het geeft je ook de kans om een korte stop in te lassen en even te gaan zwemmen in het prachtige meer. Een ander plus punt is dat er vele andere fietsers zullen zijn op deze route, dus je kunt lekker socializen en misschien wel nieuwe fiets maatjes vinden!

In voor een uitdaging? We hebben wat ideeën voor je!

Als de route hierboven je te makkelijk is, probeer dan de Col de Bluffy. Het heeft een klim van 5.5 km met een stijgingspercentage van 4.7. Perfect om je avontuur te beginnen en een beetje op te warmen! Hierna kan je het wagen op de Col de Tamie – hij is een beetje langer (ongeveer 10 km lang), maar de klim is makkelijker met een stijgingspercentage van 4.

Wil je het beste uitzicht op het meer van Annecy? Ga dan naar de Col de Forcaz en bereid je voor – het is veel steiler en zwaarder dan je vorige ritten! Maar maak je geen zorgen, wanneer je bij de top komt staat er een cafeetje klaar met geweldige Franse gebakjes, om je batterijen weer op te laden! Onze laatste suggestie is de Col de Semmoz, die erg uitdagend is. De rit is zo’n 17.5 km lang en heeft een stijging van 7%! Voel je je extra avontuurlijk vandaag? Daag jezelf, en je vrienden, dan nu uit om te kijken hoeveel van deze klimmen jij kan doen op een dag!

Annecy, France

Het prachtige uitzicht waarmee je wordt beloond na je klim.

Wat is er nog meer te doen in Annecy?

Fietsen door Annecy is natuurlijk een geweldig ervaring, maar vergeet niet om wat tussenstops te nemen! Er zijn vele kleine dorpjes en strandjes bij meren in de buurt die het bezoeken waard zijn. Ze zorgen voor een authentieke en gezellige sfeer, en dan kom je pas echt in de Franse gemoederen! Daarnaast vind je vele leuke plekjes waar je lokale kazen, ham, brood en vis kunt eten. Verwen jezelf – dat verdien je toch zeker wel na al dat fietsen? Het beste van Annecy is het feit dat er voor ieder wat wils is. Geloof je ons niet? Huur dan nu je fiets en ga het zelf onder ogen zien!

French food

Kan jij hier nee tegen zeggen?

Hebben we je geïnspireerd om Annecy te bezoeken? Klik dan om de onderstaande knop en start jouw avontuur! 

Huur een fiets in Annecy!

 

Geschreven door Teodora Georgieva , vertaald door Anouk van Kaam

 

Spread the love
0 0