0 0

Bezoek Palawan en zijn beste plekken!

Huur een fiets in Palawan!

Palawan is niet alleen de grootste archipel op de Filippijnen, maar ook de beroemdste vanwege zijn spectaculaire en indrukwekkende landschap. En het is zonder twijfel de beste bestemming voor natuur-, zee- en ontdekkingsliefhebbers. Er zijn veel mooie plekjes op het eiland die op je wachten om ontdekt te worden. Het is echter moeilijk om alles in een korte tijd te zien. Dus als je van plan bent om naar de Filippijnen te reizen, dan is hier een lijst met 5 plaatsen die je niet mag missen.

 

1. Puerto Princesa Rivier

 

Palawan

Puerto princessa Rivier

Je hebt waarschijnlijk al eens eerder in je leven over deze rivier gehoord! Het is een ondergrondse rivier die onder verschillende grote rotsen doorloopt en deze prachtige archipel samenstelt. Om het startpunt van de rivier te bereiken, moet je een stukje fietsen of als je van meer avontuur houdt: wandelen. Maar let op de lange afstand, het is nogal een wandeling! De ondergrondse grotten zijn 24 km lang en geloof me, ze zijn adembenemend. De alliantie tussen stalactieten, watervallen en het geluid van de natuur zorgt voor een aangename sfeer die je zal waarnemen.

 

 

2. El Nido 

El Nido

El Nido’s zip-line

El Nido is de grootste gemeente van Palawan met een oppervlakte van 923,26 vierkante kilometer. Sommige plaatsen zijn onbewoond, maar sommige zijn speciaal voor toeristen gebouwd en aangepast. Je kunt in hutten boven water verblijven, kajakken op verschillende lagunes, zip-lining tussen eilanden en zoveel andere activiteiten die je zeker zelf wilt uitproberen. Laat me niet eens beginnen over het aantal prachtige wilde stranden dat El Nido te bieden heeft: Tacpan Beach, Marimegmeg Beach, Las Cabanas Beach … Kan je niet wachten om daar te zijn? Dat begrijp ik, ik ook niet!

 

 

 

 

 

3. Coron

Palawan

Coron’s rivier

Coron zou je basis moeten zijn voor avonturen in Palawan. Wil je Filippijns eten proeven? Er zijn veel goede restaurants, je kunt zelfs eten terwijl je je voeten in het water dompelt. Je kunt ook kiezen uit meerdere hotels waarvan de prijzen verschillen, afhankelijk van wat je wilt en het budget dat je hebt. Kayangan Lake is een erg mooie plaats om te bezoeken of om te peddelen. Het is het schoonste meer van heel Azië, zodat je alle mooie wezens van het water of vissersschepen van je paddleboard kunt zien. Als je de bodem van het water niet comfortabel vindt, is zonnebaden wellicht een betere optie voor je!

 

 

 

4. Tubbataha Reefs Natuur Park

Filippijnen

Tubbataha Reefs Natuur Park

Een verrassend UNESCO werelderfgoedcentrum. Als je er altijd al van gedroomd hebt om de mysterieuze wereld van de zee te verkennen, raad ik je aan om deze droom te realiseren in het natuurpark Tubbataha Reefs. Deze plaats is alleen bereikbaar per boot en bestaat uit twee atollen: het Noordrif en het Zuidelijke rif. Het is absoluut de beste plek om te duiken in de Filippijnen en is gerangschikt als een van de “nieuwe zeven wonderen van de natuurlijke wereld”. Alle mariene soorten die je hier ziet, zijn bedreigd, dus het zijn er veel die je nooit ergens anders zult zien. De mix van alle koralen zorgt voor een sprookjesachtige sfeer, zorg ervoor dat je deze ervaring niet mist!

 

 

 

5. Port Borton 

Palawan

Port Barton

Minder toeristisch dan El Nido en ook veel rustiger, Port Barton is de nieuwe modieuze plek om naar toe te gaan in Palawan. Je kunt deze plaats per minibus bereiken, maar de beste manier om plezier te hebben en het te ontdekken, is door vanuit Puerto Princesa of vanuit El Nido te rijden. Je beste optie zou zijn om een dagtocht te maken omdat het minder duur is en je nog steeds veel coole, sportieve dingen kunt doen, bijvoorbeeld fietsen. Je zal niet teleurgesteld zijn als je eenmaal aankomt: talloze bars, hotels, paden om te wandelen langs de prachtige zee, rustige gebieden, een klein verloren eiland die je kan verkennen tijdens het snorkelen. Na al het plezier, is het tijd om te ontspannen en te genieten van wat comfort!

 

 

 

 

 

Ik weet zeker dat je veel items op je bucketlist hebt staan die je wilt bezoeken … Maar, je zal er nu nog een paar toe moeten voegen!

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Célia

‘Droomt ervan om te zonnen in Palawan’ 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Palawan!

Spread the love
0 0