0 0

Vietnamees eten in Amsterdam

Huur een fiets in Amsterdam!

O MAI, Amsterdam

O MAI, Amsterdam

Michel is co-founder van BimBimBikes. Hoewel hij vaak hard aan het werk is, leeft hij tegelijkertijd zijn leven alsof hij op reis is. Nieuwsgierig, ondernemend, observerend en ontdekkend. Op deze blog deelt hij wekelijks zijn belevenissen, tips en ontdekkingen. Soms in het buitenland, vaak ook in eigen land. Want zelfs in je eigen stad is er meestal nog heel veel te ontdekken!

Vietnamees eten in Parijs

Het klinkt een beetje decadent. Maar als mijn Oosterse prinses en ik zin hadden in Vietnamees, dan wilden we naar Parijs. Natuurlijk, in Vietnam kan je uitstekend Vietnamees eten. Maar dat is een beetje verder weg. In Parijs vind je volgens ons het beste Vietnamese eten van Europa. Om precies te zijn in de Quartier Chinois (Chinese wijk) vlak bij de Place d’Italie.

We hebben daar een prima tentje gevonden. Piepklein, hel verlicht en met formica tafels. Je zit met andere gasten aan dezelfde tafel. Je wordt geacht een beetje door te eten, zodat iemand anders kan zitten. Niet mooi, wel héél erg lekker.

Slechts één keer ben ik met mijn compagnon bij de buren gaan eten. Ook wel lekker, maar zeker niet zoals bij onze favoriet.

Vietnamees eten in Amsterdam

Nou is dat heen en weer gereis naar Parijs natuurlijk een heel gedoe. Daarom eten we ook wel eens Vietnamees in Amsterdam. Met wisselende resultaten. Nooit slecht, best lekker… maar toch, alsof er iets mist.

Tot we Ô MAI vonden. Een klein tentje, maar stukken beter ingericht dan onze Parijse favoriet. Je eet er Phở, ofwel Vietnamese noodle soep. Maar ook hele lekkere lente rolletjes en frisse salades. Het eten is er lekker, de bediening is vlot en vriendelijk. Als we daar zitten, dan denken we stiekem wel eens aan Parijs.

Huur een fiets in Amsterdam!

Spread the love
0 0