0 0

Video – Fietsen in Volendam

Reserveer je fiets in Volendam!

Oké, Volendam is toeristisch. Maar dat heeft wel een reden. Het prachtige plaatsje aan het IJsselmeer blijft boeien! Een mooie haven, geweldig uitzicht, schattige huisjes, gezellige kroegen en een hele eigen cultuur.

Als je in Volendam fietsen huurt, rij je zo over de dijk naar Marken. Een ander schattig dorpje op een schiereiland in het IJsselmeer. Ook in Marken kom je nog oudere dames in klederdracht tegen.

Fietsen in de omgeving van Volendam

De andere kant op ben je in een wip in Edam. Dat andere schattige vissersplaatsje met mooie haven aan het IJsselmeer. Ook daar zijn de huisjes mooi en het uitzicht geweldig.

Ook ben je vanuit Volendam zo in Waterland. Een heel bijzonder polderlandschap met prachtige vaarten, heel veel vogels en mooie dorpen.

Zo kun je bijvoorbeeld naar Broek op Waterland fietsen, waar vroeger (en nu nog steeds) welvarende mensen woonden. Je ziet dat aan de prachtige grote houten huizen en een mooi thee prieeltje in een meertje.

Langs het IJsselmeer kom je dijkdorpen als Durgerdam tegen. Houten dijkhuisjes met het weidse meer als uitzicht. Nog een klein stukje verder en je rijdt via Schellingwoude en Nieuwendam Amsterdam binnen. Schellingwoude en Nieuwendam waren ooit zelfstandige dorpen, maar zijn nu onderdeel van Amsterdam. Het dorpsgevoel en de kenmerkende dijkhuisjes vindt je er nog steeds.

Reserveer je fiets in Volendam!

Spread the love
0 0