0 0

Verborgen plekjes in Rotterdam – onze top 5!

Rotterdam is toch wel de meest unieke stad in Nederland, haar stijl en architectuur vind je niet in andere steden. De stad word steeds populairder bij toeristen vanwege haar lange historie, en omdat het in de buurt van Amsterdam is. Als je echter echt de sfeer van de stad wilt voelen, sla dan de typische hotspots over, en verken Rotterdam als een local. Bekijk onze beste tips over wat te zien in Rotterdam!

 

Plek #1 – Fenix Food Factory

Een van onze favoriete plekjes in Rotterdam is Fenix Food Factory. Het werd opgericht in 2014 in een oud pakhuis in het zuiden van Rotterdam door een groep ondernemers met één doel: hun liefde voor eten delen met de rest van de stad. Het is de perfecte plek voor elke fijnproever met zijn vele kraampjes met verschillende lekkernijen, lokale producten en heerlijke drankjes. Een tip van ons – bezoek de zelfgemaakte ciderstand, ze hebben zoveel smaken die echt uniek zijn!

 

Rotterdam

Fenix Food Factory

 

Plek #2 – Vroesenpark

De tweede plaats die we je aanraden is het Vroesenpark. Dit park ligt recht tegenover de Diergaarde Blijdorp, dus het is een perfecte plek om te bezoeken na een lange dag aapjes kijken. Het park is enorm en een van de beste plekken om je te mengen met de lokale bevolking. Op een zonnige dag zie je veel mensen samenkomen voor picknicks, barbecues of gewoon om in de zon liggen. Als je in de zomer een bezoekje brengt, kun je ook een van de reguliere festivals bezoeken die daar plaatsvinden, zoals Duizel in het Park.

 

Plek #3 – De Luchtsingel

Oké, deze plek is niet zo verborgen omdat het een houten brug van 390 meter is, maar niet veel mensen kennen het verhaal achter deze brug. De Luchtsingel is gebouwd door een architectenbureau in Rotterdam met als doel een verlaten gebied nieuw leven in te blazen. Gewoon door over deze brug te lopen, kun je vele iconische restaurants, bars en winkels tegenkomen die alleen de lokale bevolking kent. Een andere bonus is dat je daar hele coole foto’s kunt maken!

 

Rotterdam

De gele trappen van De Luchtsingel

 

Plek #4 – De tuin van het Stadhuis

Deze plek is eigenlijk zo verborgen dat zelfs veel locals er niets van weten! Het stadhuis in Rotterdam heeft twee ingangen aan beide zijden, hier kun je de tuin in gaan, en de toegang is gratis. Je kunt veel mensen gewoon ontspannen tijdens hun lunchpauze of een kopje koffie drinken met vrienden. Dus als je midden in de stad bent en moe bent van al het rondlopen, breng dan een bezoekje aan de tuin voor een welverdiende pauze!

 

Rotterdam

Het Stadhuis van Rotterdam

 

Plek #5 – Keilecafe

De laatste tip die we voor je hebben is Keilecafe. Dit is een tijdelijke buitenbar waar je kunt genieten van verschillende shows, drankjes, eten en lezingen. Houd er echter rekening mee dat deze plek alleen op vrijdag en zaterdag geopend is, als het natuurlijk niet regent. Het is een beetje ver van het centrum van Rotterdam, maar het is echt een plek waar je de echte sfeer van Rotterdam kunt voelen.

 

Je vraagt ​​je af hoe je deze plekken allemaal kunt bezoeken? De beste manier is om een ​​fiets te huren bij een van onze partners in Rotterdam!

 

Huur een fiets in Rotterdam!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0