0 0

Een verantwoorde vakantie – verminder je carbon footprint!

Zijn we niet allemaal dol op het voorbereiden van onze vakantie, het aftellen van de dagen totdat het tijd is om aan boord van het vliegtuig te stappen? Maar hoe zit het met de negatieve kant van je vakantie? De uitlaatgassen die de vliegtuigen en auto’s uitstoten, op weg om mensen naar hun bestemming te brengen. De vervuiling die het massatoerisme met zich meebrengt. Maar wat als we allemaal maar een paar kleine wijzigingen aanbrengen? Grote veranderingen moeten ergens beginnen, en als iedereen zijn steentje bijdraagt, zullen we belangrijke ontwikkelingen zien! Natuurlijk geef ik je enkele tips die je tijdens je volgende vakantie kunt gebruiken om je carbon footprint te verkleinen!

 

Een carbon wat?

Footprint, ja! Je CO2-footprint is een som van alle uitstoot van CO2, koolstofdioxide, die werd veroorzaakt door je activiteiten, meestal berekend voor 1 jaar. Dus denk er eens over na. Je ging met het vliegtuig naar Cuba, huurde een auto om het eiland te zien en je stoot al veel CO2 uit. En dat ben jij alleen! Niet alleen transport stoot CO2 uit, ook door plastic zakken of flessen te kopen, groeit je carbon footprint met een kilo per 5 zakken of 2 flessen. Een ander feit; door 1/3 van een burger te eten, kun je ook een kilo toevoegen. Voel je je al schuldig?

 

 

Breng wat verandering aan!
Wat kun je de wereld een beetje beter maken en je minder schuldig voelen als je op vakantie gaat? Ik heb enkele tips voor jou!

 

1. Compensatie voor uw vlucht

Je kunt ervoor kiezen om met luchtvaartmaatschappijen te vliegen die compenseren door te helpen en te investeren in projecten met betrekking tot het klimaat. KLM bijvoorbeeld, dat een van de meest duurzame luchtvaartmaatschappijen is, draagt ​​bij aan een van de grootste natuur beschermingsprojecten door bomen te planten in ontboste gebieden. Als je zelf een rol wilt spelen bij het beïnvloeden van het milieu, kun je CO2ZERO selecteren bij het boeken van je vlucht. Dit is een vergoeding die de reizigers betalen voor compensatie van de uitstoot van hun vlucht.

2. Pak licht in!

Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat, het gewicht speelt een rol! Dus pak licht in, neem alleen je hoogstnodige benodigdheden mee, want hoe zwaarder het vliegtuig of de auto, hoe meer uitstoot.

3. Alternatief vervoer

In veel gevallen is het beter om gebruik te maken van alternatieve vervoersmiddelen, omdat deze beter zijn voor het milieu. Ik raad je aan om voor korte afstanden de fiets te nemen. Als je er geen hebt meegenomen tijdens je vakantie, zijn er tal van verhuur winkels waar je er een kunt huren! Voor uitstapjes die wat verder zijn, raad ik aan om de trein te nemen. Soms is dit handiger dan een vliegtuig of auto en is het milieuvriendelijker!

4. Huur een fiets!

Door een fiets te huren, verbruikt je je eigen energie en stoot je daarom geen CO2 uit. In sommige artikelen of kranten wordt vermeld dat e-bikes de nieuwe duurzame transportmodus zijn, maar dat is niet noodzakelijkerwijs waar. Geschokt? Welnu, het is gewoon omdat je nooit zeker kunt zijn dat de energie die nodig is om de batterij van de e-bikes op te laden, groen is. Daarom stel ik voor een niet-elektrische fiets te huren en gewoon je eigen kracht te gebruiken om je in te zetten voor het milieu! Oh, begrijp me niet verkeerd. De e-bike is nog steeds een veel beter alternatief voor een auto, vliegtuig, trein, boot, of wat dan ook!

 

Huur je fiets hier!

 

Geschreven door Anouk, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0