1 0

Het veelzijdige eiland Rhodos: bezoek de stad, de natuur en de prachtige stranden

Het eiland Rhodos is altijd al een populaire vakantie bestemming geweest. Het weer is er goed, de stranden zijn mooi en ook Rhodos stad heeft veel te bieden. Temperaturen in Rhodos zijn in de zomer gemiddeld zo’n 27°C en zelfs in de winter wordt het er niet kouder dan 12°C. Dit zonnige eiland is de op drie na grootste van heel Griekenland, wat betekent dat er veel te doen en te zien is! Lees mee om er achter te komen wat onze aanbevelingen zijn.

De stad Rhodos

Net als het eiland, heet ook de grootste stad op het eiland, Rhodos. In het verleden is er vaak gestreden door verschillende groepen over de macht over het eiland. Italianen, Romeinen en vele anderen zijn hier geweest om het eiland te overmeesteren. Over het gehele eiland vind je hier nog historische resten van terug. In Rhodos stad bijvoorbeeld, staat het Grootmeesterspaleis. Dit middeleeuwse kasteel heeft een Gotische architectuur, wat zeker een must see is in de stad! Rhodos staat ook bekend om de 3 havens die er te vinden zijn. De populairste is Mandraki, van waar uit je verschillende boot tochten kan maken naar andere eilanden. Naast dat je de stad zelf een bezoekje kan brengen, kan je ook een dag lekker naar het strand gaan om te relaxen. Het strand ligt namelijk direct aan de stad!

Eiland hoppen

Rhodos heeft een ideale ligging ten opzichte van Turkije, je kan er namelijk zo met de boot heen! Zo pak je 2 landen mee in 1 vakantie. Vanuit Rhodos kan je de boot pakken naar Marmaris, wat enkel 1 uur duurt. Zodra je aankomt in de levendige havenstad, loop je bazaar in om te gaan shoppen. Vergeet niet typische Turkse thee te drinken! Geen zin om naar Turkije te gaan? Blijf dan lekker in Griekenland, er zijn genoeg opties! Ga bijvoorbeeld eens naar Chalki, een prachtig klein eiland ten westen van Rhodos. Met een uur kan je je bevinden op het zonnige eiland. Er is een klein stadje, Nimborio, waar je lekker door heen kan lopen, kan lunchen op de vele terrassen en kan shoppen in de vele winkeltjes.

Rhodes

Het gezellige stadje op Chalki eiland

Lindos

Zoals ik eerder zei, zijn er vele historische bezienswaardigheden bewaard gebleven op het eiland. Ook in Lindos! Hier vind je het akropolis die is gebouwd als tempel, toegewijd aan Athena Lindia. Wil je hier heen gaan, dan moet je wel eerst 500 treden omhoog lopen. Ook het centrum van Lindos is erg leuk. De straatjes zijn zo smal en klein dat auto’s er niet eens mogen rijden. Verdwaal in het doolhof aan straatjes in het witte dorpje! Ga ook eens naar een van de vele dak terrassen om van de zon te genieten.

Fietsen op het eiland

Met veel aanbod aan fietsen, van race fietsen tot stadsfietsen en van mountainbikes tot hybride fietsen, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je transport. Met de stadsfietsen kan je van je hotel naar de stranden fietsen. Je kan ook wat meer het avontuur opzoeken op je vakantie en een mountainbike huren. Met deze kan je op ontdekkingsreis in het bergachtige binnenland. Daar zal je ook de mooie vlindervallei vinden, genaamd Petaloudes.  We raden je aan hier zeker heen te fietsen! Hoewel het een uitdagend eiland is om te fietsen en het belangrijk is dat je wel een beetje ervaring hebt, raden we het je toch aan deze indrukwekkende tour van 31 km te doen!

Als je nu nog niet overgehaald bent om Rhodos te bezoeken, zit er maar 1 ding op… Het eiland zelf ontdekken!

Huur een fiets op Rhodos!

Geschreven door Anouk

 

 

 

 

 

 

Spread the love
1 0