Veelgestelde vragen

Hoe werkt BimBimBikes?

BimBimBikes is een online fietsverhuurplatform en verhuurt niet haar eigen fietsen, maar wij hebben fietsverhuurbedrijven die aangesloten zijn bij ons netwerk. U huurt dus de fietsen van deze bedrijven via ons. Wij zorgen ervoor dat uw reservering terecht komt bij het verhuurbedrijf, zodat de fiets voor je klaarstaat op de gewenste dag. Hierdoor weet u zeker dat de fiets beschikbaar is, wanneer u bij het verhuurbedrijf aankomt. U kunt gemakkelijk online van tevoren betalen. Zo hoeft u uzelf op de plaats van bestemming nergens meer zorgen om te maken.

Heeft BimBimBikes de fietsen die zij verhuurt in eigen bezit?

Nee, wij werken samen met fietsverhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer u via BimBimBikes een fiets huurt, huurt u dus geen fiets van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven.

Ik zie dat jullie in Rotterdam gevestigd zijn. Kan ik alleen daar fietsen huren?

Ons kantoorpand is inderdaad in Rotterdam. Wij hebben echter véél meer verhuurpunten dan alleen Rotterdam. Wij hebben partners op meer zo’n 600 locaties in 35 landen, waar u een fiets kunt huren. Deze partners kunt u vinden op onze site.

Moet ik online boeken om een fiets te reserveren?

Ja, wij zijn een online boekingsplatform. Op deze manier hopen wij het huren van een fiets voor u te vergemakkelijken. Wanneer u online heeft geboekt, krijgen zowel u als het verhuurbedrijf een bevestiging van de reservering.

Kan ik ook via de telefoon een fiets reserveren?

Nee, dit kan niet. U kunt ons uiteraard wel bellen met vragen, of wanneer u specifieke informatie over een fiets / verhuurbedrijf nodig heeft. Via de telefoon kunnen wij geen reserveringen aannemen, omdat deze dan niet in ons systeem verwerkt kunnen worden. Kortom: aanvullende informatievoorziening wel via de telefoon, fietsen reserveren niet. Dit kan via onze site.

Kan ik cash betalen bij het verhuurbedrijf, wanneer ik de fiets kom halen?

Nee, dit kan niet. Het idee achter BimBimBikes is dat u uw fiets van tevoren kunt reserveren en boeken, zodat u, wanneer u op uw bestemming aankomt, zeker weet dat de fiets van uw keuze voor u klaarstaat. Bij een online reservering hoort ook online betaling. Dit is nodig om u ervan te verzekeren dat uw fiets daadwerkelijk voor u wordt klaargezet. U kunt bij ons online betalen met Paypal, Mastercard, Maestro, Visa en iDeal. Er zit dus altijd een manier van online betalen tussen, die u prettig vindt.

Hoe plaats ik een reservering?

1. Kies het land waar u naartoe wilt, en eventueel de stad.
2. Bekijk de verhuurbedrijven op die plek, vergelijk de prijzen; kortom, oriënteert u en kijk waar u graag een fiets zou willen huren.
3. Selecteer op de pagina van het bedrijf van uw keuze de dagen waarop u de fiets(en) wilt huren in de kalender rechts bovenaan.
4. Vul het type en aantal fietsen dat u wilt huren in.
5. Betaal gemakkelijk en veilig online. Nadat uw boeking binnen is, krijgt u van ons een ontvangstbevestiging.

Ik wil niet extra betalen; zijn de verhuurprijzen bij BimBimBikes gelijk aan de prijzen van de verhuurbedrijven?

Ja, de prijzen zijn gelijk. U betaalt dus geen extra kosten door uw fiets via BimBimBikes te reserveren. Een bijkomend voordeel is dat u prijzen, locaties en type fietsen kunt vergelijken. Daarnaast kunt u gemakkelijk online boeken, en heeft u een website en service in het Nederlands. Dit zijn services die niet door ieder verhuurbedrijf aangeboden kunnen worden.  Kortom: aanvullende services voor hetzelfde geld.

Is bezorging mogelijk?

Aangezien wij met meer dan 580 partners over de hele wereld samenwerken, kunnen wij hier niet één antwoord op geven. Het verschilt per bedrijf of bezorging wel of niet mogelijk is en dit wordt aangegeven op de pagina van het verhuurbedrijf. Als er dus niks wordt gezegd over bezorging, is dit helaas niet mogelijk. Als er aangegeven staat dat er wel bezorging mogelijk is, neem dan contact op met BimBimBikes zodat we dit kunnen regelen.

Is het mogelijk om op zondag fietsen te huren?

Er zijn meer dan 580 verschillende verhuurpunten aangesloten bij BimBimBikes, elk met zijn eigen openingstijden. Dit verschilt dus ook per verhuurbedrijf. Kijk op de pagina van het bedrijf om te weten wat de openingstijden zijn. Deze staan links bovenaan. Worden er geen openingstijden vermeld? Neem dan contact op met BimBimBikes.

Hoe weet ik zeker dat mijn fietsen beschikbaar zijn?

In principe zit u niet zonder fiets. Mocht u voor een grote (>10) groep mensen een fiets willen huren, neem dan van tevoren even contact op met BimBimBikes. Zo weet u zeker dat er genoeg fietsen zijn. Mocht uw fiets, in een zeer uitzonderlijke situatie, niet meer beschikbaar zijn, dan heeft BimBimBikes een dusdanig groot netwerk dat wij alsnog zorgen dat u een fiets heeft op uw bestemming. Dus indien uw fiets niet beschikbaar is bij het verhuurbedrijf, doen wij er alles aan om een vervangende fiets voor u te regelen. Mocht dit uiteindelijk niet mogelijk zijn, dan krijgt u uw gehele verhuurbedrag terug.

Kan ik mijn boeking annuleren?

Ja, u kunt uw reservering meer dan 24 uur voor aanvang van de huurperiode annuleren om uw geld terug te krijgen. Er is een annuleringskost van 10%. Met minder dan 24 uur kunt u annuleren, maar komt u niet in aanmerking voor een terugbetaling van welke aard dan ook. Er zijn geen annuleringen of terugbetalingen mogelijk nadat de huur heeft plaatsgevonden.

 

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met BimBimBikes via info@bimbimbikes.nl. Wij helpen u graag verder. Veel fietsplezier!