0 0

De top 5 restaurants van Valencia!

Huur een fiets in Valencia!

Uiteten in VValencia restaurantsalencia.. Dit wordt een hele uitdaging. Waarom? Omdat er eigenlijk alleen maar leuke restaurantjes zijn waar heel veel lekker eten is te vinden! Spanje staat natuurlijk bekend om de pinchos en tapas; waar je deze moet gaan eten, lees je hier in de top 5 restaurants van Valencia van Marije!

1. Infanta

Heerlijke tapas, een mooi terras en super vriendelijke bediening.. Hiervoor moet je bij Infanta zijn! Na mijn eerste avondje eten bij Infanta, was ik verliefd. Dit is dan ook de reden waarom ik er de opvolgende maanden bijna elke week wel te vinden was. De variërende tapas is

2. Cerverceria la Principal

La Principal is eigenlijk voor elke eter een goede keuze! Je kunt hier kiezen voor een tapaatje en een biertje maar je kunt hier ook uitgebreid dineren. De inrichting van La Principal is redelijk modern maar met een authentiek tintje. Indien je kiest om te beginnen met een aantal tapas, zijn de huisgemaakte kroketjes, de ensaladilla rusa en een ´Torta de Casar’ (pittig zacht Spaans kaasje) zeker de moeite waard om te proberen. Mocht je daarna nog kiezen voor een hoofdgerecht, dan is de vis in zout een hele goede keus, maar ook heeft Principal een uitgebreid aanbod aan vleesgerechten.

3. SagardiRestaurant Valencia

Je mag Spanje niet verlaten zonder een pincho gegeten te hebben. De lekkerste at ik wel bij Sagardi, midden in het centrum. De verschillende pincho’s staan verspreid over de bar en je kunt hier pakken wat je wilt. Een leuk feit is dat je hier de stokjes afrekent nadat je gegeten hebt. De stokjes worden geteld en zo weten ze precies wat je moet afrekenen.

4. Canalla Bistro

Tijdens je weekend Valencia, mag een bezoekje aan Canalla Bistro eigenlijk niet ontbreken. Deze hotspot is super populair, dus zorg dat je van te voren een tafeltje reserveert als je in het weekend wilt gaan eten. Canalla Bistro zit in het trendy Ruzafa district in een onopvallend straatje. Eenmaal binnen zit je aan tafel in een cool industrieel interieur! Als je bij Canalla Bistro in Valencia gaat eten is het ook leuk om een sharing menu te bestellen. Dan krijg je 9 gerechten die je met zijn tweetjes deelt! Een andere tip is om te vragen om de ronde tafel bij de keuken. Vanaf hier kun je precies zien hoe alle gerechtjes worden klaargemaakt. Eten bij Canalla Bistro betekent echt een avondje uit!

Tip: nog een leuke hotspot van Ricard Camarena is Central Bar in Mercado Central.

5. Valen & cia

Dit fijne restaurantje ligt in de chique wijk L’Eixample. Je kunt hier heerlijk eten. Ik zou, vooral in het weekend, wel even reserveren van tevoren. De porties die je krijgt zijn behoorlijk royaal. De tapasgerechtjes en voorgerechten zijn ontzettend lekker en 1 ding is zeker; jij hebt hierna geen honger meer!

Huur een fiets in Valencia!

Spread the love
0 0