0 0

Utrecht: meer dan één stad

Huur een fiets in Utrecht

Aangezien Utrecht de kleinste provincie van Nederland is, kan het zo zijn dat je hier niet veel over weet. Misschien ken je zelfs alleen de gelijknamige hoofdstad Utrecht. Echter, deze geweldige stad is niet alles wat de provincie te bieden heeft: er is zo veel meer te zien! Je zult nu meer te weten komen over deze centraal gelegen en dichtbevolkte provincie, en waarom je de gehele provincie moet verkennen wanneer je een bezoek aan Utrecht brengt.

De hoofdstad

Oke, we zullen dan toch beginnen met de hoofdstad, want in alle eerlijkheid: het is een geweldige stad. Echter, stop niet met lezen na dit deel! Enkele andere practhige plekken die je moet zien komen hierna aan bod.

Visit Utrecht

De Domtoren in de avond

Utrecht is de vierde grootste stad in Nederland. De stad telt ongeveer 330.000 inwoners. Utrecht was tot aan de 17e eeuw de belangrijkste stad van Nederland, maar later werd het overtroffen door Amsterdam. Op dit moment is een bezoek aan Utrecht het nog zeker waard.

Hoe jezelf te vervoeren

Ten eerste, het is in Utrecht waarschijnlijk het makkelijkst om jezelf te vervoeren met de fiets. Je kunt Utrecht beschouwen als een echte fietsstad, aangezien meer dan 100.000 mensen in Utrecht elke dag van bestemming naar bestemming fietsen. Zorg er dus voor dat je een fiets huurt, en verken de stad als een lokale inwoner!

Wat te doen

Zo, nu je je vervoersmiddel hebt bemachtigd, is het tijd om te gaan verkennen. De stad heeft nog steeds veel prachtige oude gebouwen, waarvan sommige zelfs gebouwd zijn tijdens de ‘hoge Middeleeuwen’. Het is een lastige taak om alles te benoemen wat je kunt zien en doen in Utrecht, maar ik zal proberen om er een paar te noemen die er uit springen.  Zorg ervoor dat je in ieder geval de Domtoren ziet. Dit is de hoogste kerktoren van Nederland, en in principe het symbool en de trots van de stad. Daarnaast heeft Utrechte een hoop musea. Welk museum je leuk vindt hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen is het ‘Aboriginal Art Museum Utrecht’ een geweldige optie. Hier kun je de prachtige hedendaagse Aboriginal kunst bewonderen.

Tot slot raad ik zeker aan om naar de Oudegracht met werven te gaan. Er hangt een gezellige sfeer, en je kunt het in principe zien als een entertainmentcentrum, met leuke restaurants en barren. Zoals eerder genoemd, is dit niet alles wat Utrecht te bieden heeft. Echter, de hoofdstad is ook niet alles wat de provincie Utrecht te bieden heeft! Maak je klaar om nieuwe bestemmingen te leren kennen, waar je mogelijk nooit over nagedacht hebt, of zelfs nog nooit van gehoord hebt.

Veenendaal

Huur een fiets in Veenendaal

Met slechts 63.000 inwoners is Veenendaal een wat kleinere stad, maar dat betekent niet noodzakelijk dat de stad ook minder te bieden heeft. Ten eerste, Veenendaal werd in 2000 uitgeroepen tot dé fietsstad van Nederland. Zorg er dus voor dat je hier een fiets huurt, aangezien de stad deze prijs heeft gewonnen voor een reden. Als je dit gedaan hebt, ben je klaar om Veenendaal te gaan verkennen. Je zou Veenendaal kunnen beschrijven als een ‘jonge’ stad, in verschillende opzichten. De stad bestaat voornamelijk uit nieuwe gebouwen, en de gemiddelde leeftijd van de bevolking is ook behoorlijk laag.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je naar De Nieuwe Molen fietst. Dit is een traditoniële Nederlandse molen, die nog altijd hetzelfde werkt als vroeger. Een andere plek die je misschien zou willen bezoeken is de Oude Kerk. Dit is, in tegenstelling tot de stad’s jonge geest, een van de oudste gebouwen van Veenendaal. Het is gebouwd in de 16e eeuw, en is tegenwoordig  volledig gerestaureerd tot een prachtig gebouw. Verder biedt Veenendaal een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants, en cafés, wat Veenendaal compleet maakt voor een leuk dagje uit.

Doorn

Huur een fiets in Doorn

Dan, tenslotte hebben we Doorn. Dit is een klein dorpje, met minder dan 10.000 inwoners. Je denkt hierdoor misschien: is dat echt een plek waar ik naar toe wil? Het antwoord is ja. Doorn is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug, en ligt dichtbij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit is een groot natuurreservaat, en het tweede grootste bosgebied van Nederland. Het reservaat biedt een hoop flora en fauna om te bewonderen. Het is er erg vredig en mooi, en de perfecte manier om van dit natuurgebied te genieten is door het te ontdekken met de fiets. Het park heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, en het park heeft een oppervlak van 100 vierkante kilometer. Als je wilt genieten van wat rustige natuur, is Doorn je bestemming.

 

Je hebt nu geleerd dat deze provincie meer te bieden heeft dan één stad, en dat je niet alleen de hoofdstad moet bezoeken als je in Utrecht bent. Dus wanneer je een bezoek aan Utrecht brengt, probeer dan wat meer te verkennen dan enkel de grote stad. Huur een fiets, rijdt rond, en ontdek de prachtige provincie: je zult er van genieten.

cas Cas heeft Utrecht voor ons bezocht

Discount Voucher
Mocht je je eigen reiservaringen willen delen met BimBimBikes, stuur dan een mail naar info@bimbimbikes.com. We zouden graag over jouw ervaringen willen lezen! Daarnaast ben jij misschien degene die onze volgende kortingsbon wint!
Huur een fiets in Utrecht

Spread the love
0 0