0 0

Toulon zien op de fiets!

Vrolijk klaterende fonteinen, gezellige stadspleinen en nauwe straatjes bepalen het beeld van Toulon. Net onder de rook van Marseille aan de Côte d’Azur, is het in deze afwisselende omgeving heerlijk fietsen. In de stad zelf en langs de drukke kustwegen is er alles aangedaan om het de fietser zo comfortabel mogelijk te maken. In tegenstelling tot vroeger wordt er tegenwoordig rekening met de fietser gehouden en vindt je in de plaatselijke fietsverhuur zowel mountainbikes als stads- en toerfietsen.

Toulon – Nice

In de zomermaanden is het in Toulon warm en druk, maar buiten het hoogseizoen is fietsen een goede activiteit.  De  70 km lange fietspaden en een 160 km lang rijwielpad brengen je van Toulon naar Nice. Het eerste deel tot aan St.Raphaël volgt het traject van het voormalige treintje ‘Macarone‘, dat daar van 1890 tot 1948 reed. In het straatbeeld vindt je nog bergtunneltjes, stukken rail en oude stationnetjes die de herinnering levendig houden.

Fijne uitvalsbasis

Zoals in vele steden van Frankrijk staat, ook in Toulon, het fietsverhuur hoog in het vaandel om maar zo veel mogelijk auto’s uit en fietsers in de stad te krijgen. Vandaag de dag is het relaxt fietsen door de monumentale stad.  Er zijn talloze bezienswaardigheden, goede eetgelegenheden en gezellig uitgaansleven. Is het je een keer te warm om te fietsen, dan kan je een boottochtje door de baai maken.

Je zal er geen spijt van krijgen wanneer je besluit een fiets te huren voor een gevarieerde dagtocht. Dit kan je doen bij onze partner La bicyclette Bleue, die ook nog eens je fiets aflevert waar jij hem hebben wilt! Fiets de route genaamd Le Belvedere d l’Oueste Varois, die je 6 uur na 85 km kan afronden. Je verlaat de stad westwaarts en rijdt over het schiereiland Cap Sicie naar de Mont Caume. Onder de Mont Faron door keer je door het afwisselende landschap weer terug naar de stad. Deze route staat duidelijk aangegeven en bestaat voor een groot gedeelte uit veilig fietspad.

Toulon

Foto door onze partner La Bicyclette Bleue

Wil jij deze routes eens uitproberen? 

Huur een fiets in Toulon!

Bewerkt door Anouk van Kaam

 

Spread the love
0 0