0 1

Top toeristische attracties in Roemenië

Roemenië is een Zuidoost-Europees land dat bekend staat om de bosrijke regio Transsylvanië en wordt omringd door de Karpaten. Er zijn veel versterkte kerken en kastelen, met name Bran Castle, lang geassocieerd met de legende van Dracula. In de hoofdstad van het land, Boekarest, is het gigantische regringsgebouw uit het communisitisch tijdperk te vinden. Echter heeft Roemenië veel meer te bieden. Lees en ontdek verder het land met daarom met met een van de rijkste geschiedenissen van Europa!

1. Houten kerken in Maramures

Toen de buitenlandse machthebbers van Maramures de mensen verboden langdurige stenen kerken te laten bouwen, wendden ze zich tot hout. Als gevolg hiervan bouwden ze gedurende 200 jaar ongeveer 300 houten kerken. Echter zijn er nog maar ongeveer 100 van deze kerken in gebruik. Deze gotische bouwwerken zijn veelal orthodoxe kerken met hoge en smaller klokkentorens die het gevorderd vakmanschap weerspiegeen. Bovendien, met de handgeschilderde muurschilderingen die de binnenkant van de kerken sieren zien deze kerken er tegelijkertijd eenvoudig maar elegant uit.

2. Kasteel van Corvin

Het kasteel van Corvin is een imposante middeleeuwse, gotische structuur. Het wordt beschouwd als het meest indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Roemenië. Het staat ook bekend als Kasteel van Hunedoara, genoemd naar de hoge functionaris die het heeft gebouwd. Het kasteel van Corvin is een sprookjeskasteel dat toegankelijk is via een houten brug. Dit draagt ​​een standbeeld van St. John van Nepomuk, de patroonheilige van bruggen. Een raaf met een gouden ring is een symbool van het 15e-eeuwse kasteel. Hier zijn ook de berenkuil en de kerker waar mensen werden gemarteld te vinden.

3. Donau-delta

Als je een natuurliefhebber bent, is dit de juiste plek om te bezoeken. De Donau-delta is de grootste bewaarde rivierdelta van Europa. Het is een paradijs voor wilde dieren, vooral vogels. Vogelkoppels komen hier in de winter uit China en Egypte en zijn meer dan 300 vogelsoorten te vinden. Bovendien vind je er wilde katten, wolven en zwijnen.

4. Kasteel van Peles

Het kasteel die op een Karpatisch heuvel zit heeft een spectaculaire schoonheid. Koning Carol I bouwde dit Neo-renaissancistische kasteel en was zijn vakantiespot in de jaren 1860 geweest. Het belangrijkste is dat het wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van Europa. Een wapencollectie van 4000 stuks weerspiegelt de militaire belangen van de koning. Daarentegen heeft het ook een filmzaal versierd met fresco’s die de artistieke interesses van de koningin weerspiegelen. Bovendien werd de eerste film die in Roemenië werd vertoond hier uitgezonden.

5. Salina Turda

De zoutmijn dateert al uit de 17e eeuw. Het werd gebruikt als een kaasopslagplaats, aar ook een schuilkelder tijdens de tweede wereldoorlog. Tegenwoordig is het een ongelooflijk Sci-Fi themapark van gemaakt. Gelegen in Cluj County, is het een van de coolste ondergrondse plaatsen ter wereld. Tijdens je bezoek ga je ongeveer 120 meter naar beneden. Eenmaal binnen vind je een amfitheater, een bowlingbaan, een ondergronds meer met roeiboten en zelfs een reuzenrad.

6. Het kasteel van Bran

Het kasteel van Bran wordt geassocieerd met het huis van Dracula. Hierdoor heeft het kasteel een sprookjesachtig gevoel. Het steekt uit vanaf een beboste heuvel bij Brasov in Transsylvanië. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw. Tegenwoordig is het een museum met kunst en meubels verzameld door koningin Maria.

Hebben wij je kunnen overtuigen? We hopen het van harte en tot binnekort in Roemenië!

Huur een fiets in Roemenië!

Geschreven door Andreea, Vertaald door André

Spread the love
0 1