0 0

Beste keuzes aan steden voor de zomer van 2018

Ben je op zoek naar bestemmingen om in de zomer van 2018 naartoe te reizen? We weten dat het moeilijk is om een plek te kiezen waar je heen wilt gaan, dus we dachten dat misschien kunnen we je een beetje op weg helpen! Bekijk onze beste tips voor jouw vakantie!

Praag

De Tsjechische hoofdstad biedt veel mogelijkheden aan zijn 6 miljoen jaarlijkse toeristen! Een van de belangrijkste historische attracties is de Praagse burcht, het grootste kasteelcomplex ter wereld, met bijna 70.000 m². De bezoekers hebben toegang tot ontelbare tuinen, veel historische gebouwen, rondleidingen en een wijngaard. Daarnaast is er een indrukwekkende kathedraal die vrijwel altijd voor het publiek toegankelijk is. Ook zijn er talloze restaurants en cafés in de omgeving. Een andere beroemde bezienswaardigheid die de stad te bieden heeft, is de Karelsbrug. Het werd gebouwd in 1402 en heeft mensen sindsdien in staat gesteld om de Moldau over te steken. Over het algemeen is Praag altijd een bezoekje waard!

Huur een fiets in Praag!

Praag

Fietsroute met uitzicht op de vele bruggen van Praag

Hamburg

Hamburg, de “Poort naar de wereld” van de Elbe, de grootste haven van Duitsland, en ook de thuisbasis van de grootste modeltreinbeurs ter wereld! Als je er eenmaal bent, stop dan even bij het indrukwekkende gebouw dat je op de foto ziet, de Elbphilharmonie! Het is in 2016 gebouwd met het eerste concert in 2017 en is slechts een van de architectonische hoogtepunten van Hamburg. In tegenstelling tot een van ‘s werelds meest geavanceerde concertzalen, bezoek je de beroemde’ Speicherstadt ‘, de oude pakhuizenwijk van de stad. Deze plek staat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je niet alleen op zoek bent naar de stad en de verschillende bezienswaardigheden en gebouwen, probeer dan de Alsterwiesen eens! Vooral tijdens het weekend zijn deze parken de enige plek waar zowel inwoners als toeristen komen om te socializen en te ontspannen.
Deze Portugese stad is niet alleen een van de meest toeristische bestemmingen in West-Europa, maar ook de oorsprong van de naam van het land: Portugal! Maar het belangrijkste is dat het interessante historische locaties en veel kunst en cultuur biedt! Een van de meest bekende is de Ponte Dom Luís I, de beroemde brug die je op de foto kunt zien. Bovendien is Porto trots op zijn museum voor hedendaagse kunst, evenals op de echt indrukwekkende kunstinstallatie “She Changes” van Janet Echelman. Je moet het zeker eens gaan bezoeken! Als je op zoek bent naar ontspanning na jouw sightseeing-tour (met de fiets natuurlijk!), ga dan gewoon naar een restaurant en geniet van een heerlijke koffie en Portugese gerechten. Om een opmerkelijk einde aan de dag toe te voegen, kan je gewoon een wandeling maken in het stadscentrum en genieten van de kalme mediterrane sfeer. Voor meer informatie kan je ook ons artikel over Porto lezen!

Huur een fiets in Porto!

Porto

Napels

Last but not least, de op twee na grootste Italiaanse stad Napels of “Napoli”! De meest bekende prestatie van de bewoners is waarschijnlijk de uitvinding van Pizza, maar er zijn ook genoeg andere dingen om te zien en te doen! Een van de meest indrukwekkende in het gebied is hoogstwaarschijnlijk de Vesuvius, op slechts 10 km van de stad. Maak je echter geen zorgen, het is al een tijdje geleden sinds de laatste uitbarsting. Er zijn verschillende aanbiedingen voor dagtochten naar de vulkaan, maar je kan ook gewoon op jouw fiets stappen en het zelf verkennen. Het plaatselijke toeristenbureau zorgt ervoor dat het voor het publiek toegankelijk is zonder te verdwalen. Probeer ook eens de indrukwekkende plaatselijke kathedraal te bezoeken, het is echt de moeite van het bekijken waard! Ga daarna naar het Palazzo Reale, het luxueuze voormalige paleis van het koningshuis.

Huur een fiets in Napels!

 

 Je hebt hopelijk een idee gekregen van waar je naartoe moet reizen! Ga gewoon door en verken een van deze iconische steden!

Geschreven door Noel, aangepast door Anouk 

Spread the love
0 0