0 0

Top 5 sport avonturen in Chili!

Chili is het Zuid-Amerikaanse land dat biedt veel verschillende avonturen aan bezoekers. Het land heeft alles van kurkdroge woestijnen in het noorden naar ijsvelden in het zuiden, en weelderige valleien, gigantisch vulkanen en betoverende stranden er tussen. Als je een adrenaline junkie bent, of als je van spectaculaire uitzichten houd tijdens of na het sporten, dan is Chili zeker het land voor jou! Hier zijn onze top 5 aanbevolen sport activiteiten om bezig te houden in Chili.

De drukste maand in Chili is februari. Dit is wanneer zomer temperaturen op zijn hoogtepunt zijn en lange zomerdagen bieden het beste klimaat voor buitenactiviteiten. Om deze reden we raden wij aan om het land tijdens het zomerperiode te bezoeken (december – februari). Als je echter niet van massa houdt raden wij aan om tijdens de andere seizoenen tussen maart en november te bezoeken. Wanneer je bezoekt, zijn er zeker sportactiviteiten te doen!

Surfen

Hou jij van het sensatie van sproeiende water op je gezicht en het gevoel van je kloppende hart met elke nieuwe golf? Het 4000+ km kustlijn van het land zijn belangrijke gebieden voor meer dan zwemmen en zonnen. Chili is thuis van een levendig surfen cultuur.
Alhoewel er surfmogelijkheden zijn in het zuiden, biedt het ver Noord van het land de beste golven. Een van de populairste en meest uitdagende surfgebieden bevindt zich op ‘El Gringo beach’ in de stad Arica in het noorden. El Gringo, ook bekend als The Chilean Pipeline is populair geworden vanwege de bekende golf breuk soortgelijk aan die in Oahu.

Stranden dichtbij Santiago zijn ook populaire surf bestemmingen bijvoorbeeld in ‘Ritoque’ of ‘Pichilemu’. ‘Punta de Lobos’ in Pichilemu is de surfhoofdstad  en daar wordt meeste nationale surf kampioenschapen gehouden. Het strand verwelkomt adrenaline junkies met golven van over 4 meters hoog en benijdenswaardige omstandigheden voor surfen.

Skiën

Skiën is een klassieke wintersport in Chili, dankzij de spectaculaire Andes bergen die langs de lengte van het land loopt. Chili heeft de reputatie een aantal van de beste alpineskiën ter wereld te hebben. Je kunt verschillende resorts bezoeken zoals; Valle Nevado, Portillo Corralco, Chillan en meer voor het beste ski ervaring ter wereld. Sommige resorts bieden zelfs heli-skiën aan, dit is wanneer een helikopter je naar de hoogste punt een berg brengt om te skiën. Als je van skiën houdt moet je Chili tijdens winter bezoeken! Hou echter in gedachten dat wintertijd in Chili van juni tot september is!

Kajakken

Net als surfen is kajakken een populaire watersport in Chili. Kajakken is een van de beste manieren om de vele meren, rivieren en baaien te ontdekken in Chili. Overvloedig regen en smeltende sneeuwval maakt kajakken door het hele jaar beschikbaar, het hangt ervan jouw voorkeur af. De Bio-Bio en Futaleufu rivieren zijn de top kajakbestemmingen in Chili. Echter, wordt zee kajakken steeds populairder in het land, vooral in het zuiden waar bezoekers tijdens zomer kans hebben om migrerende walvissen, dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen en andere dierenrijk te spotten.

Wandelen en Trekking

Een wandel- of trektocht is de beste manier om Chili en zijn mooie uitzichten te zien. Deze uitzichten zijn even mooi tijdens zomer als tijdens winter. Wandelpaden kunnen in lengte, duur en moeilijkheid variëren, dus er zijn paden voor zowel beginners als experts. Als je in Santiago bent, zijn dag wandelingen in de Andes bergen een goede manier om de stad voor een dag te ontsnappen om verborgen gletsjers en mooie uitzichten te ontdekken. Het bekendste en populairste wandelpaden bevindt zich in Patagonië, in Torres del Paine National Park, thuis van de bekende W trek.

Fietsen

Tenslotte is fietsen zeker aanbevolen. Chili is een van de beste bestemmingen voor een fietstocht, met veel gebieden om fietsers van alle niveaus te bevredigen. Of je van rustige fietstochten door het land houdt of een opwindende mountainbiketocht, er is zeker iets voor je!
In het zuiden van Chili kun je een van de populairste fietsroutes van het land, de Carreta Austral. De 1200+ km lange weg is de mekka voor fietsers geworden wie komen om de hele weg te fietsen – die langs bossen, rivieren, meren en duizelingwekkende bergen gaat – en om van mooie uitzichten te genieten.
Voor de stedelingen van Santiago, ga op pad op een mountainbike door de steile Andes uitlopers in de centraal gebied, met mooie valleien en natuurlijk obstakels om je adrenaline te laten pompen. Voor iets een beetje minder extreem kun je rond de wijngaarden van wereldklasse fietsen.

Waar wacht je op? Huur een fiets in Chili en laat de avonturen beginnen!

Huur een fiets in Chili!

Geschreven door Amanye York

Spread the love
0 0