1 0

De top 5 plekken in IJsland met het allerbeste uitzicht

Huur een fiets in IJsland

Wil je net als in de bekende reclamevideo’s prachtige uitzichten in IJsland zien? Lees dan verder! Wij hebben namelijk de top 5 plekken in IJsland samengesteld waar je dit gevoel kunt krijgen. Vergeet dan uiteraard niet om je fiets te huren voor de ultieme ervaring!

IJsland werd ontdekt door de ‘Beliebers’ toen Justin Bieber, dé artiest van de hitlijsten, een prachtige video op dit noordelijke eiland maakte. Maar natuurlijk wisten we er voor deze happening ook al genoeg vanaf!

IJsland heeft vaak te maken met onvoorspelbaar weer, wind, vulkanische activiteit, thermen, ijsbergen en nog veel meer. Over het algemeen de perfecte omgeving voor een muziekvideo, zou je dus zeggen. En dat vond Justin Bieber dus ook!

 

De hoofdstad

Reykjavik, the capital of Iceland

Reykjavik, de hoofdstad van Ijsland

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Op deze plek kun je overal kleine cafeetjes, bars en restaurants vinden. Wat zo kenmerkend is aan deze plek is de lokale economie waarop ze draaien. De producten komen uit eigen land en de kaas voor op je boterham kan zo maar van de boerderij 13km verderop komen. Je brood komt van de bakker om de hoek en het bier wat je kan drinken heet ‘Viking’. De straten in IJsland worden goed onderhouden. De meest populaire manier om het land te bezoeken is door een auto te huren. Maar, als dat kan, waarom dan niet met de fiets? ‘De Gouden Cirkel’ is de meest populaire route op het eiland. Het loopt door het zuiden van IJsland en is ongeveer 300 kilometer lang. Dit is een geweldige mogelijkheid voor de getrainde fietser: stel je voor wat voor prachtige vergezichten je wel niet zult zien! Maar, wil je een iets kleiner stukje fietsen, dan kun je ook gewoon de bus naar verschillende delen van de route nemen.

Oke, daar gaan we; plekken op het eiland die je echt niet moet missen!

 

 

 

VIK

Dit gebied ligt in het kustgebied en beslaat honderden kilometers van zwart zand. Lekker zonnen? Nou, dat niet echt. Ijsland is namelijk totaal niet warm, zelfs niet in de zomer. Vergeet het zonnebaden dus maar even en geniet van het vulkanische landschap en rotsformaties aan de kust.

DC-3 vliegtuig

Dit vliegtuig was de US Navy Douglas Dakota DC 3. Het vliegtuid is gevonden aan het zwarte zandstrand. Het vliegtuig stortte neer in de jaren 70, en nu is een van de populairste landschappen. Dit gebied wordt gebruikt in TV reclames en muziek video’s, zoals bijvoorbeeld “I’ll show you” van Justin Bieber, waar hij zingt over het feit dat we niet moeten vergeten dat hij ‘echt’ is.

 

Het gletsjermeer Jökulsárlón

Dit is in de buurt van de Gouden Cirkel, de verharde route die je meeneemt door IJsland. Dit meer staat vol met kleine ijsbergjes, die hun weg naar de oceaan maken. Het meer is behoorlijk betoverend, zelfs als het er vol met toeristen staat. Je kunt de boot nemen, en genieten van het prachtige gletsjermeer.

De waterval Seljalandsfoss

Seljalandsfoss is een waterval van 60 meter, waarbij het ook mogelijk is om achter de waterval te lopen. Net als in een film, kun je door de waterval heen kijken. Natuur op zijn best! We raden aan om een extra paar kleren mee te nemen, aangezien je vanwege de heftige wind en het water behoorlijk nat kan worden. Gezien de kou, is het niet prettig hier in rond te blijven lopen.

 

feeling of a rockstar in Iceland

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Is één van de bekendste plekken in IJsland. De Blue Lagoon is een spa met ‘magisch water’. Oftwel, het is een warmwaterbron die vol zit met mineralen die goed voor je zijn. Het is een erg popoulaire plek, dus we raden je wel aan om je ticket al van tevoren aan te schaffen. Er zijn verschillende mogelijkheiden voor verschillende budgets. Als je er bent, vergeet dan niet om een spontane verplichte selfie te maken in het prachtige lichtblauwe water van de bron.

Dus pak je dikke winterjas in (zelfs in de zomer niet vergeten!), samen met een goede regenjas en wandelschoenen en geniet van IJsland!

TIP: Wil je het noorderlicht zien? Kijk dan eens op belgingur.is  om in de gaten te houden wanneer ze waar zijn. Je hoeft maar een klein stukje uit de stad te zijn om dit prachtige fenomeen te zien!

Wil je je reiservaring met BimBimBikes delen? Dat kan! Het maakt niet uit of het gaat over deze top 5 plekken in IJsland, onze service of over goede Spaanse tapasbars, je kunt ons altijd een mailtje sturen op info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! 

Daarnaast kun je ook nog eens een mooie korting krijgen.

 

Mirie

Mirie heeft deze plek voor ons bezocht.

post social media right size

Huur een fiets in IJsland

Spread the love
1 0