0 0

Top 5 onmisbaar attracties in San Juan!

San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico, is een van de mooie Amerikaanse grondgebieden in het Caribisch gebied. Een typisch Caribisch vakantie betekent ontspannen op het strand met een cocktail in je hand en je tenen in het zand. Maar waarom zou je zich beperken tot activiteiten die je overal in het Caribisch gebied kunt doen, terwijl San Juan zoveel meer te bieden heeft? Hier zijn onze top 5 aanbevelingen om het meeste uit uw bezoek naar het eiland te halen!

Bezoek de forten

Niets vangt de geschiedenis van oud San Juan meer dan haar forten en de 4km lange stadsmuur. Dit indrukwekkende fort systeem duurde over 250 jaar om te bouwen. Het oudste fort is Castillo San Felipe del Morro. Het bouw van dit fort begon in 1549. Het is een doolhof van tunnels, barakken, uitkijkposten, kerkers en hellingen die wachten om ontdekt te worden. Naast dit, moet je het Castillo San Cristobal bezoeken. Het bouw begon in 1643 en duurde meer dan een eeuw om te voltooien. Dit gigantisch fort dekt 27 hectare grond en is zeker het bezien waard.

Terwijl je toch bezig bent moet je het Passeo del Morro bezoeken. Deze nationaal historische plek was ooit een onderhoudsweg voor de stadsmuur. Nu is het een ontspannende en schilderachtige wandeling langs de muren die de stad ooit beschermde. Het begint aan de San Juan Gate en gaat richting het Castillo San Felipe del Morro. Het is een leuke plek om een romantische zonsondergang te spotten.

Maak een wandeling langs Calle Fortaleza a.k.a Umbrella street

Deze bekende straat is maar op een paar minuten loopafstand van Castillo San Felipe del Morro. De straat is omzoomd met geplaveide wegen, winkels en restaurantjes. Afgezien hiervan is de straat gedeeltelijk afgesloten voor verkeer, wat het navigeren gemakkelijker maakt.  Maar het beste moet nog komen. Wat is een vakantie plek zonder een leuke selfie-plek? Kleurrijke paraplu’s hangen over de straat tussen de gebouwen. Deze paraplu’s veranderen soms in kleur afhankelijk van speciale thema’s. Als je een leuk foto wilt nemen is dit de plek voor jou!

Proef het Puerto Ricaanse keuken

Wanneer je op het zelf uitgeroepen ‘eethoofdstad van de Caribisch gebied’ bent, moet je zijn lokale gerechten proberen. Je kunt kiezen om heerlijk straatvoedsel te proberen als je alleen maar een snack hoef. Maar dineren in een restaurant is ook een geweldig idee! Om de authentieke Puerto Ricaanse keuken te ervaren moet je gerechten proberen zoals; Mofongo (gepureerde bakbanaan), Arroz con dulce (zoete kleefrijst) en Arroz con gandules (rijst met duivenerwten vaak geserveerd met varkensvlees).

Bacardi Rum Fabriek

We hebben over de nationale Puerto Ricaanse gerechten verteld, maar hoe zit het met de nationale drank – rum? Het eiland is de grootste producent van rum ter wereld. Bij een bezoek aan de Bacardi Rum fabriek krijg je het kans om de productie uit de eerste hand te ervaren. De fabriek produceert rond 100 000 flessen rum per dag en heeft de bijnaam ‘de kathedraal van rum’ van de lokale bevolking gekregen. Er is een variatie van activiteiten te doen bij het fabriek. Je kunt een eenvoudige tour nemen of  een rum-proeverij doen. Je kunt zelfs een mixologie klas nemen en naar huis gaan met een certificaat van afronding van een deskundige mixologist!

Neem een fietstocht

San Juan is een van de top fietsbestemmingen in de Caribisch gebied. Je kunt fiets rondleidingen doen met een gids of als je van uitdaging houdt kan je het eiland zelf ontdekken. Er zijn nogal wat substantiële heuvels, maar niets wat een ervaren fietser niet aankan. Door het eiland fietsen kan een gezellige familie activiteit zijn of een romantische activiteit voor stelletjes. Wat is er niet leuk aan? Het is een goedkope manier om rond het eiland te gaan met adembenemend uitzichten die je nergens anders kunt krijgen. Er zijn fietspaden beschikbaar en de meeste bezienswaardigheden zijn per fiets toegankelijk.  Bovendien geniet je van het mooie eiland op een milieuvriendelijk manier. Er zijn veel fiets kaarten online beschikbaar om te helpen bij het plannen van je navigatie.

Waar wacht je op? Begin met het maken van je vakantiefietsplannen in San Juan!

Huur een fiets in San Juan!

Geschreven door Amanye

Spread the love
0 0