0 0

Top 5 onderschatte bestemmingen in Europa

We snappen dat het soms lastig is om te beslissen waar je vakantie heen gaat. Je wilt waarschijnlijk graag naar plek die je nooit eerder gezien hebt en die nog niet vol is met toeristen. Nou, gelukkig hebben wij een lijstje met zulke bestemmingen in Europa! Wil jij weten welke steden hier onderdeel van zijn? Blijf dan lezen en kom er achter.

1) Ljubljana, Slovenië

Slovenië is een erg interessant land omdat het een mix van Duitse, Mediterrane en Slavische invloeden heeft. Alsnog weet het land haar unieke karakter te behouden. The hoofdstad is Ljubljana en dat is een plezier om te ontdekken. Ook is de stad erg ondergewaardeerd en vind je er niet veel toeristen. Als je wilt gaan, vergeet dan niet het oude centrum te bezoeken en langs de rivier te fietsen – met bijna geen toeristen om je heen!

Ljubljana

Sunny Ljubljana heeft zeker veel te bieden!

Huur een fiets in Ljubljana!

2) Bergen, Noorwegen 

Iedereen heeft weleens gehoord van Oslo, maar wat dacht je van Bergen? De stad heeft veel te bieden met haar rijke geschiedenis en mooi gekleurde boot huizen. Je moet zeker Bryggen bezoeken, het historisch deel van de stad. Dit is zelfs een UNESCO werelderfgoed! Zorg dat je een fiets hebt gehuurd om deze mooie buurt te ontdekken!

Bergen

Je ogen kunnen niet wegkijken van de unieke boothuizen in de prachtige Bergen!

Huur een fiets in Bergen!

3) La Roque-Gageac, Frankrijk

Altijd al willen voelen alsof de tijd stilstaat? Bezoek dan Roque-Gageac! Hier is zowat niks veranderd de afgelopen 300 jaar, dus dat is zeker een reis terug in de tijd. Niet alleen is het een van Frankrijk’s mooiste steden, ook zal je je voelen alsof je een echt sprookje bent beland! Ook ligt het dichtbij het historische Sarlat, dus als je een fiets huurt kan je dat meepakken op je dagtrip!

La Roque-Gageac

De magische landschappen rond La Roque-Gageac zien eruit als een droom die werkelijkheid wordt!

Huur een fiets in la Roque-Gageac!

4) Sofia, Bulgarije

Deze Bulgaarse hoofdstad zal je echt verrassen! Het beste van deze stad is haar verscheidenheid – het is namelijk een combinatie van een drukke stad maar ook de bescheidenheid van het oude centrum. Je vindt er oude ruïnes van Byzantijnse tijd naast de monumenten van de communistische tijd! Dit maakt Sofia zo bijzonder. De stad is niet erg groot, en daardoor prima te ontdekken met de fiets!

Sofia

Deze indrukwekkende kerk is slechts een klein fragment van wat Sofia te bieden heeft!

Huur een fiets in Sofia!

5) Gerona, Spanje

Gerona is dan misschien een kleine stad, maar het is wel vol met geschiedenis! Het heeft vele invasies overleefd over de jaren heen, dus er zijn genoeg monumenten om te bekijken. Het is geen toeval dat de stad ook wel de ‘city of a thousand sieges’ heet. Hoe dan ook, buitenom alle historie, is er nog veel meer te zien in deze mooie Spaanse stad. Pak gewoon je fiets en ontdek het zelf!

Gerona

Neem een kijkje in de geschiedenis van Spanje en voed uw culturele ziel!

Huur een fiets in Gerona!

Spread the love
0 0