0 0

Top 5 dingen om te zien in Bilbao!

Bilbao is de grootste stad in Baskenland en lijkt totaal niet op de rest van Spanje. Het Baskenland ligt aan de noordelijke Atlantische kust, heel dicht bij de grens met Frankrijk en dit gebied staat ook bekend als País Vasco. Alles in dit kleine stukje land is heel anders dan de rest van Spanje. Het eten, de taal, het landschap – de diversiteit is enorm! Je hebt schattige kleine dorpjes, moderne architectuur en een restaurants van wereldklasse. Ben je benieuwd wat je kunt doen als je Bilbao bezoekt? Bekijk onze lijst met top 5 dingen om daar te doen!

Bilbao Arte

Zoals je uit de naam kunt raden, is de wijk Arte het creatieve centrum van Bilbao. Het ligt aan de straat Urazurrutia, in het oude gedeelte van de stad, in de wijk La Vieja. Je kunt een bezoek brengen aan de mediabibliotheek, mooie tentoonstellingshallen en tientallen studio’s waar je het meest recente werk van verschillende kunstenaars kunt bekijken. Heel vaak zijn er ook verschillende workshops, zoals fotografie, graveren en videografie.

 

Bilbao

Ontdek alle prachtige kunst!

Guggenheim-museum

In Bilbao kun je een van de populairste kunstmusea ter wereld bezoeken: het Guggenheim-museum. De waarde ervan gaat verder dan de kunst, omdat dit gebouw Bilbao op veel manieren heeft veranderd en een keerpunt in de geschiedenis van de stad vertegenwoordigt. Die evolutie is bekend geworden als het Guggenheim-effect.

 

Bilbao

Het Guggenheim Museum

 

Palacio de Olabarri

Dit paleis is gelegen in het Paseo del Campo Volantin-gebied en werd gebouwd in de jaren 1890. Het heeft een mix van architecturale stijlen en culturele invloeden. Een interessant feitje is dat in de late 19e eeuw de beroemde ondernemer Jose Maria de Olabarri er woonde.

 

Vizcaya-brug

De Vizcaya-brug is een onmisbaar gezicht in Bilbao vanwege zijn zeer industriële stijl, heel anders dan de rest van de stad! Het doel van de brug is om de twee kanten van de Nervion-rivier te verbinden. De Vizcaya brug is in feite is het de oudste transportbrug ter wereld. Het werd gebouwd in 1893 door een van de studenten van Gustave Eiffel, Alberto Palacio!

 

Bilbao

De Vizcaya brug

 

Casco Viejo

Casco Viejo of Alde Zaharra (in het Baskisch) is de middeleeuwse wijk van Bilbao en maakt deel uit van het district van Ibaiondo. Het gebied wordt ook Las Siete Calles genoemd, wat de Zeven Straten betekent, omdat de meeste cafés en winkels in de omgeving zich hier bevinden.

Bilbao

De middeleeuwse buurt in Bilbao, Casco Viejo!

 

Huur een fiets in Bilbao!

 

Wil je Bilboa ontdekken? Dat kan! We hebben meerdere partners waar jij je fietsen kan huren!

 

Geschreven door Teodora, vertaald door Rosanne

Spread the love
0 0