2 0

Top 5 bezienswaardigheden in Riga

Riga bezienswaardigheden

Riga is de grootste metropool van de Baltische staten, de flamboyante art nouveau vormen het hart van deze bruisende kosmopolitische stad. Het is een UNESCO World Heritage site van kasseien en een adembenemend uitzicht op de rivier. Old City Riga en haar overvloed aan bars en restaurants kunnen te voet worden verkend. De nieuwe stad is gemakkelijk te bereiken door het efficiënte en moderne bus en tram netwerk. Maar de beste manier om de stad te ontdekken, is per fiets. Waarom? Bekijk deze video en kom erachter waarom een bezoekje aan deze charmante stad absoluut de moeite waard is! Undine, een jonge dame uit Riga, vertelt ons vandaag waarom Riga een bezoekje waard is.

1.Kanepes Kulturas centrs

Kies ervoor om even de drukke straat ‘Brivibas’ te onvluchten en ontdek de rustige wijk ‘Skolas’. In deze gezellige maar rustigere wijk kom je verschillende straatartiesten tegen, cafe’s en het KKC (Kanepes Kulturas Centrs), volgende de locals is dit een leuke middenin het centrum van Riga. Er hangt hier een unieke sfeer met een ‘bohemian’ vibe, live optredens en kersenbier. Dit belooft een mooie avond te worden!

2.Nationale bibliotheek

Ben je een boekenwurm of gek op architectuur? De nationale bibliotheek van Letland (Gaismais pils) is een bezienswaardigheid op zich. Dit prachtige gebouw vind je in het oude centrum. Een van de redenen waarom deze bibliotheek de moeite waard is om te bezoeken, is het mooie panoramische uitzicht vanaf de hoogste verdieping. Riga bibliotheek

3.Centrale markt

De centrale markt is iets wat je bijna niet kunt missen wanneer je in Riga bent. Deze markt staat bekend als de beste en meest uitgebreide markt van Europa. Deze markt en die unieke sfeer die het met zich meebrengt, zal je verbazen!

4. Stranden

Misschien is dit niet het eerste waar jij aan denkt bij Riga: mooie lange witte zandstranden, toch vind je deze hier zeker. Gedurende de zomer wordt het resort Jurmala veel bezocht door toeristen. Je kunt hier een lekker verfrissende duik nemen en even het drukke stadsleven ontduiken, daarnaast zijn er verschillende sportactiviteiten waaraan je kunt deelnemen. Laat je verrassen en laat het mooie strand van Riga onderdeel uitmaken van je stedentrip!

5. KlusaRiga stadis centrs

Ga naar Klusais centrs en ga naar de Elizabetes straat. Dit is een mooie wijk om even rustig te zitten; geniet van een bak koffie en kijk om je heen.

3 dingen die je moet vermijden in Riga:

1. Veel te dure en toeristische restaurants.
2. Misschien niet heel gebruikelijk; vermijd het openbaar vervoer en ga met de taxi. Dit is natuurlijk wel alleen voordeliger wanneer je met minstens 2 personen de taxi deelt.
3. Pas goed op je spullen, zoals altijd!

Huur een fiets in Riga

Spread the love
2 0