0 0

Top 5 attracties en activiteiten in Wroclaw

Wroclaw, de hoofdstad van Silezië, is een van de grootste en oudste Poolse steden. De historische stad draagt nog sporen van zijn Tsjechische, Duitse, en Poolse regering. Zo is Wroclaw een hedendaagse Europese smeltkroes geworden.  Of je nu van fietsen, architectuur of winkelen houdt, Wroclaw heeft iets te doen voor jong en oud! Weet je niet waar je moet beginnen bij een bezoek aan Wroclaw? Hier zijn onze top 5 aanbevelingen die zeker zullen worden genoten.

Rynek Wroclaw

Voor zowel locals als toeristen is het marktplein (Rynek) het hart van de stad. Het is één van de grootste pleinen van zijn type in Europa. Hoewel de meerderheid van gebouwen in Rynek replica’s zijn van wat ze vroeger waren (omdat het plein volledig werd herbouwd na de ruïnes van de Tweede Wereldoorlog en het belegering van 1945), herbergt het marktplein enkele van de meest indrukwekkende architecturale structuren van Wroclaw. Centraal staat het opmerkelijke Oude stadhuis, het nieuwe stadhuis en talloze huizen. Een ander prachtig gebouw op het plein dat de moeite waard is, is de Centennial Hall, ontworpen door Max Berg. Dit UNESCO-werelderfgoed gebouw is erkend vanwege het baanbrekende werk van moderne engineering en architectuur. Het marktplein is een plek waar winkelen, eten en zakelijkheid ontmoet met zeer bezienswaardig architecturale structuren.

Kerstmarkt Wroclaw

Als je Wroclaw bezoekt tijdens de kerstperiode moet je de kerstmarkt niet missen! De kerstmarkt in Wroclaw is beschouwd als één van de beste kerstmarkten in Polen en zeker één van de meest mooie markten binnen Europa. Het is te vinden op het marktplein (Rynek) en op de Plac Solny. De markt zit vol met kraampjes die specialiteiten, ambachtelijk producten en gastronomie uit Polen en andere Europese steden verkopen. De kerstmarkt is zowel een winkelparadijs als een leuke attractie voor kinderen. Het sprookjesbos is een plek waar al je sprookjesachtige fantasieën tot leven komen. Het sprookjesbos is inclusief een sprookjeshuis met een observatie platform waar je een panoramische uitzicht van de kerstmarkt krijgt naast een warme haard met warme dranken. In 2019 begint de kerstmarkt op 22 november tot 31 december.

Ostrow Tumski (Kathedraal Eiland)

Vergelijkbaar met Stockholm, is Wroclaw een stad gemaakt van eilanden. De stad heeft het record van de Europese stad met de meeste bruggen, omdat het heeft bijna 120 bruggen die de verschillende eilanden van de stad verbinden. Ostrow Tumski (Kathedraal Eiland) is de oudste en de meest historische plek van de stad. Hier verken je veel kerken, parken, musea en de populaire liefdesbrug Tumski bridge. Het mooie en rustige eiland bevindt zich op de rivier de Oder, de tweede langste rivier in Polen. Naast dit is Ostrow Tumski bekend om zijn uniek historische architectuur. Het eiland is één van de mooiste gebieden voor een wandeling, met kerken bij bijna elke beurt. Als je Ostrow Tumski in de schemering bezoekt zul je de ouderwetse lantaarnopsteker zien de straten verlichten, verlicht door echte gaslampen.

De kabouters van Wroclaw

Kabouterjacht in Wroclaw is een gezellige manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen terwijl je op weg bent naar verschillende locaties in de stad. Er strooien praatjes rond dat er meer dan 300 kabouters in de stad te vinden zijn, hoewel het officiële hoeveelheid 163 is. Er zijn kaarten beschikbaar met de locaties van verschillende kabouters. Deze kaarten kun je vinden in VVV-kantoren, online en zelfs in mobiele apps. De dwergen zijn begonnen als een vreedzame protest in de jaren 80 als een anti-Sovjet beweging tegen communisten in de stad. Elke kabouter is representatief voor een stuk geschiedenis van de stad of een vestiging dichtbij.

Fietsen in Wroclaw

Als men aan fietsen in Europa denkt, denken ze niet snel aan Wroclaw. De stad is hoewel zeker het aandacht waard als fiets bestemming. In Wroclaw is er fiets opties beschikbaar voor alle niveaus. Je kunt een fietstocht van de stad maken met een gids erbij, of fiets op je eigen tempo volgens de verschillende beschikbare fietskaarten. Net als elke andere stad zijn er een paar belangrijke regels om in gedachten te houden. Ten eerste is fietsen verboden op het marktplein van de stad (Rynek). Daarnaast zijn er fietspaden beschikbaar voor fietsers, fiets alsjeblieft niet op de voetpaden want dat is niet toegestaan.

Hopelijk heeft deze artikel jou geholpen om de beste dingen te vinden om te doen tijdens je bezoek aan Wroclaw. Huur een fiets, bezoek deze locaties en krijg en ervaring om nooit te vergeten!

Huur een fiets in Wroclaw!

Geschreven door Amanye

Spread the love
0 0