0 0

Top 10 Toeristen Attracties in Kopenhagen

Huur een fiets in Kopenhagen!

De Deense hoofdstad Kopenhagen zal je niet teleurstellen. Een perfecte balans tussen traditie en innovatie is zeer aantrekkelijk voor de hedendaagse toerist. In deze post geven we jou een fietsroute in een stad vol met wonderbaarlijke bezienswaardigheden.

Map_Copenhagen

Afstand: 11.2 km

Duratie: 39 min

1. Amalienborg

We zullen onze trip starten bij het mooiste Deense paleis genaamd Amalienborg.  Het koningshuis bestaat uit 4 huizen die aan elkaar grenzen op het Amalienborg Plein. Neem een kijkje binnen het paleis om te ervaren hoe het koningshuis leefde in 1863 tot 1947. Het mooie is dat zelfs meubilair en zelfs keukengerei bewaard is gebleven. Verder kan je nog altijd genieten van de Deense koninklijke wacht wat plaatsvindt voor het Amalienborg Plein.

 

Amalienborg

 

2. Freetown Christiania

Op nummer twee hebben we Freetown Christiania in de Kobenhavn district. Het heeft zo’n andere sfeer dan Kopenhagen dat je niet meer geloofd dat je niet meer geloofd dat je in de hoofdstad bevindt. Dit zal zeker het geval zijn als je erachter komt dat “Freetown Christiania” ook nog eens andere regels hanteert dan de rest van Kopenhagen, het is er namelijk veel vrijer. Geniet van de vrije omgeving of de handgemaakte souvenirs en duik als een vrije vogel in de wereld van een hippie.

 Cristiania

 

3. National Museum of Denmark

Op nummer 3 hebben we precies het tegenovergestelde van Freetown Christiania, namelijk het Nationaal Museum van Denemarken. In het museum zal je veel te weten komen over het oude Denemarken. Je kan er verschillende exposities vinden zoals het stenen tijdperk van Denemarken tot het Deense Vikingen tijdperk. Verder kan je genieten van de oeroude schilderijen, potten en beelden in het Nationale Museum.

 

Copenhagen

 

4. Ny Carlsberg Glyptotek

Bij de volgende plek bevinden we ons bij Ny Carlsberg Glyptotek. Het museum is bekend om zijn omvangrijke collectie van de Deense levensgenieter en kunstverzamelaar Carl Jacobsen, ook wel bekend als de oprichter van het biermerk Carlsberg. Je kan er echt van alles vinden, van ordinaire schilderijen tot Egyptische Sarcofagen.

Glyptotek

5. Tivoli Garden

Bent u helemaal klaar met excursies? Ga dan naar de Tivoli tuinen, gelokaliseerd op een eiland midden in het drukke Kopenhagen. Het is een must see als je klaar bent met de stad en het even rustig aan wilt doen. Verder is het ook een van de oudste parken in Europa. Het park kent een zeer sprookjesachtige atmosfeer met oude draaimolens met gekleurde paarden en een reuzenrad waar je kan genieten van een geweldig uitzicht over de stad. De muziek en het gelach van mensen maken de belevenis alleen maar onvergetelijker.

Tivoli garden

6. Hans Christian Andersen Fairytale House

Als u van echte sprookjesavonturen houdt, dan moet u echt een bezoek brengen aan het Hans Christian Andersen Sprookjeshuis. Het museum is volledig toegewijd aan de Deense auteur. Het is een niet te missen locatie voor families die een bezoek brengen aan Denemarken. In tegenstelling tot de vorige museums, zijn dit niet de standaard excursies die je gewend bent. Je kunt je volledig begeven in de wereld van je favoriete characters in boeken die Hans Christian geschreven heeft. Verder kan je zelfs de 3D animatie van Hans Christian bewonderen.

Hans Andersen

7. Rosenborg Castle

Op dit punt zal je wel uitgeput  zijn. Daarom gaan we het op nummer 7 even rustig aan doen. We gaan naar het Rosenborg kasteel en het naastgelegen koninklijke park. Hier kan je even uitrusten. Dit park is het oudste park in Kopenhagen. Het kasteel is niet imposant kwa grootte, maar de unieke rustgevende sfeer zal zeker indruk op je maken. We raden je aan om de kamers binnen het kasteel te bewonderen met koninklijke relikwieën en alle koninklijke schatten.

Bike in Copenhagen

8. Statue of The Little Mermaid

De meest bekendste toeristische attractie in Kopenhagen kan zeker niet achterwege blijven. Gelegen aan de Langelinie Boulevard, kunt u de kleine zeemeermin bewonderen. Jaarlijks komen er miljoenen mensen dit beeldje van Hans Christian Andersen bewonderen. Vergeet zeker niet een foto te maken van de kleine zeemeermin, wat ook wel mondjesmaat symbool staat als de Deense hoofdstad.

Statue of The Little Mermaid

9. Kastellet

Niet ver van de Kleine Zeemeermin ligt een uniek fort met rode tinten genaamd Kastellet. Het fort is een zeer goed bewaard fort gelegen in Kopenhagen. Het mooie aan het fort is dat het niet zeer bekend is. Verder is het nog steeds gebruikt door het Deense leger. Kom naar Kastellet om de paden te bewandelen en te barbecuen in het park.

10. Gefion Fountain

Niet ver van Kastellet ligt een van de mooiste uitzichten van Kopenhagen. Het Gefion Fontein ligt bij het Langelille park. Ondanks zijn geringe formaat, is het een van de mooiste fonteinen in Denemarken. Onze tip: Bezoek het Gefion Fontein in de avond om de verlichte fontein te bekijken.

gefion

 

Huur een fiets in Kopenhagen!

We zijn er zeker van dat je deze trip geweldig zal vinden. We zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen! Laat ons weten in de comments.

 

Kirill Dvadtsiatyi

 

Feel free to share your experience with us sending an email at info@bimbimbikes.com. We will be happy to hear from you!

 Don’t forget to tag us on Facebook or Instagram to win a fantastic voucher!

Sherlock Holmes

Spread the love
0 0