0 0

De top 10 bestemmingen in Malta

Ben je geïntrigeerd door Malta, maar ben je hier nog nooit geweest? Wil je graag relaxen? Plezier hebben? Ongenaakbare plekken ontdekken? Dan wil je deze blogpost over de top 10 bestemmingen in Malta zeker niet missen!

#1 Valetta

Naar Malta gaan zonder en bezoek te brengen aan de hoofdstad zou ontzettend zonde zijn. Veletta is een zeer elegante stad. Haar charme is afkomstig van de oude en majestueuze gebouwen. De stad is gebouwd uit één stuk steen en dit geeft de stad een ongelofelijk uiterlijk.

Zo had ik een accommodatie gelegen in Sliema. Het uitzicht over de stad vanaf hier was ongelofelijk. Zeker tijdens de zonsondergang. De meeste hotels hebben kamers met uitzicht over de prachtig blauwe zee. In Valetta kun je ook een winkelcentrum vinden en en kleine haven waar boten regelmatig in- en uitvaren naar bestemmingen zoals Gozo en de Camino eilanden.

Valetta

De straatjes van het centrum

Zodra je aankomt in Malta, zul je zien dat er Italiaanse en Arabische invloeden zijn, ondanks dat het een Britse kolonie is.Er zijn veel steile en smalle straatjes die naar de hoofdwegen leiden. Als je goed let op de infrastructuur van de stad, dan zal je al snel opvallen dat Valetta een netvormige structuur heeft. In ene typisch Romeinse stijl. Daarnaast is de taal een samensmelting van de Italiaanse en Arabische taal.

De straten zijn druk bevolkt, dus verwacht niet de enige toerist op het eiland te zijn. De straten zijn vol met commerciële activiteiten en toeristenwinkels. Dus als je zin hebt om je een dag lang tussen cultuur, geschiedenis, traditie én winkelen te bevinden dan ben je hier aan het juiste adres.

Ik raad je aan om de smalle straatjes te bewandelen. Loop eens rond het oude fort dat aanwezig is in deze stad en geniet van het uitzicht dat je vanaf hier kunt bekijken. Vanaf hier loop je vervolgens gemakkelijk door naar het bovenste gedeelte van de Barakka tuinen. Dit zijn de historische tuinen van de hoofdstad. Vanaf hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht over de andere drie kleine eilanden die bij Malta horen. Wanneer je naar beneden kijkt, zul je een platform zien. Als je goed kijkt zul je veel kanonnen zien. Vroeger werd er altijd een kogel afgevuurd wanneer er een boot Malta passeerde.

#2 Caravaggio: De onthoofding van Heilige John de doper

Wanneer je klaar bent met ronddwalen in de prachtige tuinen, ga je weer richting de hoofdweg. Loop door tot je de heilige John Kathedraal bereikt. Hier kun je een ongelofelijk portret van de beroemde Italiaanse schilder Caravaggio vinden: de onthoofding van de heilige John de doper.

Ik kan je garanderen dat het bezoeken van de kathedraal een unieke ervaring is. Maar wat het onvergetelijk zal maken, is absoluut het bewonderen van het schilderij. Het zal je opvallen hoe zorgvuldig er nagedacht is over de kleuren die op het canvas aanwezig zijn. De vakkundigheid van Caravaggio waarmee hij zowel donkere als lichte tinten op het canvas geschilderd heeft en de drama die je van het schilderij afkomen laten de lucht eromheen bijna trillen. Dit effect wordt versterkt door de afschuw en paniek die te zien is op de gezichten van de mensen die geschilderd zijn. Hoewel het jammer is dat je geen foto’s kan maken, zouden deze het schilderij geen eer aan doen. Het is geweldig om dit schilderij met je eigen ogen te bekijken.

Vergeet niet om naar het fort van heilige Elmo te gaan aan het einde van de dag. Vanaf hier kun je genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht. Zeker tijdens de zonsondergang is dit een aanrader.

#3 De drie steden

Aan de rand van het eiland kun je een veerboot nemen waarmee je in enkele minuten op één van de andere eilanden bent. Ik raad je absoluut aan om de eilanden te bezoeken die recentelijk aan elkaar verbonden zijn door middel van een brug. De namen van de eilanden zijn Vittoriosa en Senglea.

Ik raad je sterk aan om deze eilanden te bezoeken want hier is nog een klein beetje van de magische atmosfeer van oudsher aanwezig. Daarnaast zijn de eilanden vrij onbekend waardoor deze zonder gedoe ontdekt kunnen worden. In het geval dat je een fiets gehuurd hebt, zit je op beide eilanden goed. Deze eilanden zijn perfect om met een fiets te verkennen. Je zal genieten van het fantastische uitzicht.

#4 Het vissersdorp: Marsaxlokk

Wanneer je een bezoek brengt aan Malta, dan mag je het vissersdorp Marsaxlokk absoluut niet missen! Wanneer je aankomt dan zal de geur van verse vis je direct begroeten. Zeker wanneer je aankomt op een marktdag. Hierna zal je voornamelijk oog hebben voor de mooie taferelen die zich voor je neus afspelen. De kleine haven ligt vol met karakteristieke bootjes genaamd ‘Luzzi‘. Je bent op één van de beste locaties die er is om op zoek te gaan naar een plek om te eten. Je kunt hier veel mooie restaurants vinden met een prachtig uitzicht over de haven en heerlijke verse vis tegen schappelijke prijzen. Het is fantastisch om te dineren terwijl je uitkijkt over honderden ‘Luzzi’ die kalm dobberen op het water. Deze bootjes zijn een nationaal symbool geworden. Ze zijn beschilderd in opvallende, felle kleuren zoals blauw, rood en geel. Wanneer je naar de boeg kijkt, zul je in veel gevallen zien dat het oog van Osiris er nauwkeurig op geschilderd is. Volgens enen legende, zullen kwade geesten weggejaagd worden door de godin.

Marsaxlokk

#5 Sliema, Saint Julian’s en Paceville

Sliema is het meest commerciële gedeelte van het eiland. Dus als je een keer ‘s avonds laat wilt gaan wandelen, kun je hier het beste heen gaan. Je kunt hier een winkelcentrum vinden met allerlei internationale merken, restaurant’s, café’s en terrasjes. Vanaf hier kun je, wederom, genieten van heerlijk verse vis en een prachtig uitzicht.

Saint Julian’s verschilt niet heel veel met Sliema. Dit is het meest dichtbij en kan gemakkelijk bereikt worden door middel van verschillende vervoersmiddelen. Zoals een fiets! Je kunt een goed aantal fietsverhuurders vinden op het eiland. Het beste is om van te voren een fiets te huren zodat je zeker weet dat je niet misgrijpt. Dit kun je hier doen. Paceville is vlakbij St Julian’s en staat bekend om het nachtleven. Zowel Sliema, Saint Julian’s als Paceville zijn erg druk tijdens de zomertijd. En dat is natuurlijk niet zonder reden.

Sliema

Haven van Sliema

#6 Mdina en Rabat

Mdina is een pareltje dat je zeker niet mag overslaan. Voorheen was het bekend als de ‘oude hoofdstad’. Het is nu hernoemd naar Valletta. De reden hiervoor is heel simpel: ze hadden een strategisch punt nodig op het eiland. Een soort ‘uitzichtpunt’ zou je kunnen zeggen. Deze stad is gebouwd op een heuvel met een uitzicht op de heuvels en de zee. Een bijnaam voor deze stad is ‘de stille stad’ omdat het hier zo rustig en vreedzaam is. Jammerlijk genoeg is deze bijnaam steeds minder toepasselijk door de toenemende stroom van toeristen die deze stad bezoekt. Ik raad je aan om Mdina te bezoeken met de trein die je door de gehele stad zal rijden. Dit is ook een makkelijke manier om vast te stellen welke plekken je nogmaals wil bezoeken. Het leukste is om op deze manier een fietsroute te maken.

Het bovenste gedeelte van de hoofdstad heet Mdina en het onderste gedeelte heet Rabat. De Rabat is een groep met gemeentes vlakbij de ‘Verrijkte stad’. Wanneer je naar boven en naar beneden gaat met de trein, kun je genieten van de mooiste uitzichten en zul je zelfs door smalle straatjes gaan. Je zal je verbazen over de prachtige balkonnetjes genaamd ‘Galerija’. Wanneer je eenmaal weer in de vallei bent en de tour voorbij is, vervolg je je weg naar de Catacomben en de St. Agata crypte. Deze zijn je waarschijnlijk beide al opgevallen toen je er vlak langs kwam met de trein. Deze plekken zijn absoluut een bezoek waard!

Mdina

Architectuur in Mdina

#7 Gozo eilanden

Ga terug naar Sliema en vaar naar Gozo. Ik raad je de grote veerboten niet aan. Deze transporteren honderden mensen tegelijkertijd. Je zit ‘hutjemutje’ en je zal niet genieten van de tocht. Een alternatief vervoersmiddel is mogelijk iets duurder maar het is fantastisch om in een relaxte sfeer het mooie, blauwe water over te varen.

Gozo is de perfecte bestemming voor hen die het heerlijk vinden om te relaxen tussen de natuur. Voor duik- en snorkelliefhebbers is Gozo de meest geschikte bestemming. Echter kunnen anderen zich hier ook perfect vermaken. Indien je van natuur en geschiedenis houdt, ben je hier ook aan het juiste adres. Zo zijn er bijvoorbeeld tempels en oude dorpen te vinden.

Gozo

De prachtige natuur bij Gozo

Je kunt een auto huren om naar de verschillende plaatsen te gaan, maar het het BimBimBikes team verzoekt je vriendelijk om je avontuurlijke (en eco-vriendelijke) ik tevoorschijn te halen. Door te kiezen voor een fiets! Je zal niet opgehouden worden door het verkeer, je kunt je gemakkelijk en snel verplaatsen en je kan dit op je eigen tempo doen.

Wanneer je eenmaal aangekomen bent, moet je absoluut even rondlopen in Victoria. De hoofdstad van het eiland. Zoals gebruikelijk hier, is de stad omheind door ronde muren. Vervolg hierna je weg naar Dwejra Bay. Zeker in de zomertijd is deze plek een bestemming die je niet wilt overslaan. De baai lijkt op een maanlandschap en is erg uitnodigend om even te ontspannen.

#8 Rambla baai

Ben je een Game of Thrones fan? Dan ben je hier aan het juiste adres! In Gozo vind je het strand waar het huwelijk tussen the mother of dragons, Daenerys Targaryen en Drogo Stallion is gefilmd. Het strand is genaamd ‘Rambla bay’. Het rode en dunne zand zal je bij aankomst verwelkomen. Ook indien je geen Game of Thrones fan bent zal je dit mooie strand zeker kunnen waarderen.

#9 Camino: een klein kalksteen juweel

Opkomend uit de zee, vind je hetgeen dat Malta linkt aan Comino: kalksteen. Wanneer je eenmaal op het water bent, zal je worden gevaren naar de ‘Blue Lagoon’. Deze baai ligt tussen het westelijke gedeelte van het eiland en het onbewoonde gedeelte. Ben je er klaar voor om het ultra blauwe water in te springen? Een tip: draag een zwembril. Niet alleen tegen het zoute water, maar ook zodat je al het moois onderwater kunt aanschouwen. Ik adviseer je om de baai tussen de 10 uur ‘s ochtends en 16 uur ‘s middags te vermijden in de zomertijd.

#10 Het blauwe raam

Het blauwe raam is absoluut een plek die je moet bezoeken. Jammerlijk genoeg, is er één dag voor de publicatie van dit artikel een ramp gebeurt. Een vreselijk harde storm heeft ervoor gezorgd dat het verwoest is en de zee in gevallen is. Het is zeer tragisch maar je kan hier nog steeds heen om te genieten van het uitzicht.

Blue window

Je bent ondertussen vast al aan het kijken naar vliegtickets om al het moois zelf onder ogen te zien! Laten we je dan herinneren dat je ook meteen je fiets kunt boeken voor tijdens de vakantie!

Huur een fiets op Malta!

Spread the love
0 0