0 0

De tips van Roos Bernson uit Amsterdam Oost

Huur een fiets in Amsterdam!

roos bernson amsterdam oostRoos is 21 jaar en studeert op dit moment af aan het Amsterdam University College. Roos is veelzijdig en heeft heel veel interesses. Daarom koos ze ook voor zo’n brede University College opleiding.

Volgens mij heb je een druk leventje in Amsterdam. Waar hou je je allemaal mee bezig Roos?

Ik werk voor mijn afstuderen aan een onderzoek over het Nederlands Film en Media Festival kids. Mijn hobby’s zijn net als mijn vakken aan het Amsterdam University College nogal uiteenlopend. Ik ben cinefiel en ben dan ook zeer blij met mijn ‘Cineville-pas’ die me voor €19 per maand toegang verleent tot het magische scherm waarop van alles te zien valt.

Daarnaast houd ik onwijs van koken, eten, boeken lezen in cafeetjes en zingen in het gezelligste studentenkoor van Amsterdam. Dit jaar zingen we onder andere  stukken van Rachmaninov en de Mattheus Passion. Kom zeker eens kijken!

Ik geniet ook van mijn wekelijkse yoga-lessen bij Delight waar je vanaf 7 uur in de vroege morgen al terecht kunt voor meditatie, rustgevende en ook actieve yoga.

Waar zou je een vriend die Amsterdam bezoekt zeker naar toe laten fietsen?

Persoonlijk geniet ik altijd onwijs van de fietstochtjes in het oostelijke centrum van Amsterdam. Vooral rond het avond uur wanneer de vele lichtsnoeren die als grachten-decoratie overdag nauwelijks zichtbaar zijn zich openbaren.

Verder ben ik altijd groot fan geweest van mijn thuishaven in Amsterdam Oost waar op iedere hoek van de straat een fijn koffietentje te vinden is. Andere plekken waar je me gegarandeerd tegen kunt komen als groot filmliefhebber zijn: Kriterion, waar de tosti voor €1,80 en de redelijk goedkope kopjes thee/koffie zeker meespelen; EYE, dé plek als je meer wilt weten over het medium film, je weg wil kruipen in de waanzinnig mooie ruimte van het restaurant of de bioscoopstoel waar naast recentere films ook klassiekers worden vertoont.

Ook struin ik graag door de Java- en de Albert Cuypstraat, de weinige straten die nog niet volledig zijn overgenomen door de tegenwoordig hippe koffietentjes en waar supermarkt ‘Het Lange Mes’ in alle rust voortbestaat naast zijn buren. Witgoedhandeltjes, groentewinkels, kleding- en schoenmakers: je vindt er alles wat je hartje maar begeert.

Nieuwste ontdekking: Het Thais eethuis Oche in een zijstraat van de Nieuwmarkt. Werkelijk fantastisch eten voor verrekte weinig geld. Ik zou het doen!

Frankendael Amsterdam Oost

Foto: Arden (Creative Commons)

Waar in Amsterdam ben je vaak te vinden?

Oost! Ik woon zelf op de studentencampus in het Science Park, maar zou de omliggende buurten als Watergraafsmeer en de Indische buurt voor geen goud willen missen. Wereld van verschil maar beide met hun eigen charme. Het bakfiets-blonde-kinderen cultuurtje met het Frankendaelpark waar een keer in de zoveel tijd markten georganiseerd worden van de Watergraafse straten zijn voor mij net zo waardevol als de levendige Indische buurt waar naast vele gekke cafeetjes ook onwijs veel initiatieven van bewoners de kop op steken en buurtfeesten, kookavonden en meer de dienst uit maken.

Wat wordt er in Amsterdam bijna altijd overgeslagen door toeristen? En waarom is dat oerzonde?

Hoewel het Vondelpark bekend staat als hét park van Amsterdam, zou ik iedereen willen aanraden af en toe in de richting van andere parken als het Ooster- en Flevopark te gaan. Iets uit de route misschien, maar spijt zul je niet krijgen. Ze zijn een stuk mooier en overzichtelijker dan ons grote Vondel waardoor een bezoek aan een van deze parken veel belooft.

Huur een fiets in Amsterdam!

Spread the love
0 0