0 0

Tijdreizen in Edinburgh: Outlander editie

Huur een fiets in Edinburgh!

Oorlog, tijdreizen en gepassioneerde liefde: de serie Outlander heeft niet alleen de Engelse verpleegkundige Claire gevangen genomen in een andere tijddimensie, maar ontvoert ook veel Outlander fans in een ander tijdperk. Het werd in de achttiende eeuw in Schotland opgenomen, de serie biedt niet alleen een intens plot, maar ook adembenemende landschappen en unieke plaatsen.

Nu het goede nieuws: Je hoeft niet noodzakelijk over te schakelen naar de TV om het achttiende-eeuwse gevoel te krijgen met eindeloze landschappen, mysterieuze gebouwen, en historische kastelen. Waarom reis je niet naar Edinburgh om deze geweldige locaties zelf te ontdekken?

Laten we een kijkje nemen naar enkele plaatsen in en in de buurt van Edinburgh, deze laten je zeker het tijdperk waarin je nu zit vergeten.

 

Edinburgh

Koninklijke kamers en residentie

Het paleis van Holyroodhouse is een must see als je op bezoek bent in Edinburgh voor een dag. Je zou deze setting van een eerdere aflevering van Outlander kunnen herkennen waarin Jamie en Claire, prins Charlie proberen te overtuigen om te stoppen met vechten voor de troon. Binnen, zal je betoverd worden met prachtige kunstwerken, koninklijke kamers en ruïnes van een oude kerk.

Naast zijn belang in de serie, dient het paleis ook als koninklijke woonplaats voor de koningin wanneer ze Schotland bezoekt. Gezien zijn schoonheid, is het geen verassing dat de koningin deze plek kiest als één van haar tijdelijke huizen! Echter, omdat het paleis een officieel gebouw is, is het gesloten voor publiek bij speciale gelegenheden. Dus, controleer de openingstijden op voorhand, anders sta je voor gesloten deuren.

 

Edinburgh

Naar het kerkhof gaan

Wees er bewust van dat deze setting zeker niet voor mensen met een zwak hart is. In de serie, ontmoet de leider van de machtige Mackenzie Clan, Claire en Jamie voor de laatste keer bij deze spookachtige en mysterieuze plek. In werkelijkheid, hebben verschillende belangrijke mensen van Edinburgh hun vrede gevonden, begraven in de Canongate Kirk kerkhof. Onder hen, de beroemde Schotse filosoof Adam Smith en de grote dichter Robert Burns.

Toch is er meer te zien dan alleen graven. Maak een wandeling door deze sfeervolle begraafplaats en ontdek de Presbyterian church die je zal vinden omringd door 352 grafstenen, monumenten en tombes. Zelfs als je al tientallen kerken bezocht hebt in je leven, weet ik zeker dat deze een weg zal graven in je geheugen.

 

Edinburgh

Fiets reis

Wist je dat Edinburg de meest fiets vriendelijke stad van het Verenigd Koninkrijk is?…Nee? Nou gelukkig heb je onze blog ontdekt! Zelfs als Claire liever aan tijdreizen doet in plaats van fietsen, beveel ik je toch aan om Edinburgh op de fiets te ontdekken. Ten eerste zal je niet vast komen te staan in het verkeer en het voorkomt het uitgeven van geld aan dure tarieven. Ten tweede, heeft Edinburgh een indrukwekkend netwerk van fietspaden waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Het biedt de mogelijkheid om razendsnel van het paleis van Holyroodhouse naar Caningate kirk kerkhof te gaan.

Tot slot, zal je Edinburgh op een heel andere manier verkennen. Bijvoorbeeld, wanneer je van het Schotse parlement( dat is recht tegenover het paleis van Holybroodhouse)  naar de badplaats van Portobello fietst, is er een hele indrukwekkende tunnel met een lengte van 500 meter, dus pak je fiets en zorg ervoor dat je deze verborgen plekken niet mist!

 

Edinburgh

Gevangenis of Paleis?

We vinden onze laatste locatie op 25 km ten westen van Edinburgh. Kijkend naar deze vreedzame schoonheid, zal je niet veronderstellen dat één van de meest brutale scènes in Outlander hier gefilm werd. Linlithgow Paleis wordt de gevangenis van Wentworth in de serie. Een plek waar Jamie veroordeeld wordt voor ophanging en wreed gemarteld wordt door Black Jack Randall.

In het echte leven, is dit paleis opgericht in de jaren 1500 en sindsdien heeft het nogal wat geschiedenis geschreven. Zo was het de geboorteplaats van koningin Mary, de koningin van Schotland. Helaas, heeft het gebouw vlam gevat in 1746. Vandaag de dag, kan je deze ruïnes bewonderen en de geschiedenis in je verbeelding herbeleven.

Als je niet enorm onder de indruk bent van oude ruïnes, is een dagtocht naar het paleis nog steeds de moeite waard. Het landschap van Linlithgow Loch en Peel, die rond dit historische paleis liggen, zijn het beste voorbeeld van de unieke natuur van Schotland.

 

Dus, pak je spullen, huur een fiets en maak je weg naar deze fascinerende settings van Outlander! Zelfs als je misschien niet een fan van de serie bent, biedt Schotland  meer adembenemende decors die je verliefd zullen maken op dit land!

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Rowena

”Kan niet stoppen met denken aan tijdreizen nu”

 

Sherlock HolmesHuur een fiets in Edinburgh!

 

Spread the love
0 0