1 0

De beste fietsroutes in Chiang Mai

Huur een fiets in Chiang Mai!

Chiang Mai is met een reden een van de meest populaire bestemmingen in Zuidoost-Azië. Talloze tempels, markten, straatverkopers en watervallen wachten op je, om ontdekt te worden. Deze stad, gelegen in de Thaise Hooglanden, is je ideale uitvalsbasis als je enkele van de meest uitdagende maar ook meest lonende fietsroutes in Noord-Thailand wilt aanpakken. Wie op zoek is naar een meer ontspannende route: Dan hebben we ook de oplossing gevonden voor je. In dit artikel vind je aanbevelingen voor fietsroutes voor verschillende moeilijkheidsniveaus: beginner, gemiddeld en gevorderd.

 

 

Beginner: Convention Centre-Huay Tung Tao-parcours

Laten we beginnen met het enige echte fietspad van de stad dat is gebouwd voor fietsers. Dit XC-parcours is ongeveer 5 km lang en ook geschikt voor beginners. Vanuit het centrum van Chiang Mai ga je naar het prachtige Huay Tung Tao-meer. Als je daar eenmaal bent, kan je genieten van Thais eten voor lunch en diner. Probeer een aantal lokale gerechten, bestaande uit verschillende soorten zeevruchten, zoals vis, garnalen en oesters. Als je een avontuurlijk type bent, kun je zelfs een pittige kikkerpoot proberen. Naast eten kun je ook een duik nemen of gewoon zonnebaden. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen. Zelfs als dit een van je eerste keren fietsen is, zul je het gemakkelijk kunnen managen, zelfs na een vermoeiende dag aan de oever van het meer.

 

Gemiddeld: Samoeng Loop en Mae Sa Valley

Hoewel het een lange trail is, is deze reis niet zo moeilijk om te doen. Samoeng Loop, zoals de naam al doet vermoeden, is een lus die begint en eindigt in Chiang Mai en heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten om aan deel te nemen. Je eerste stop op deze reis moet de Mae Rim Waterfall zijn. Meestal zijn watervallen natuurlijke creaties die je van ver kunt bewonderen. Mae Rim-watervallen kunnen echter ook worden beklommen: je kunt naar de top gaan terwijl je door 10 verschillende niveaus gaat. Er zijn ook tal van andere plaatsen om te bezoeken in het Mae Rim-gebied, zoals bergstammen en heiligdommen. Als je verder gaat, bereik je Samoeng. Met een uitkijkpunt en verschillende lokale dorpen om ontdekt te worden, is deze plek de ideale uitvalsbasis voor je tweede dag op dit parcours. Uiteindelijk moet je terug naar Chiang Mai. Langs de Mae Sap Cave: een verlaten plek, ooit bewoond door een monnik die zeker een ervaring is die je maar één keer in je leven kunt ervaren.

 

Geavanceerd: het pad Doi Inthanon

Ik heb het beste voor het laatst bewaard: het pad Doi Inthanon. Doi Inthanon ligt op 2565 meter boven de zeespiegel en is de hoogste berg van Thailand. Na 81 km fietsen door boerderijen en bossen op een combinatie van onverharde en verharde wegen, zullen zelfs de meest ervaren fietsers gegarandeerd zweten. Tijdens je reis passeer je verschillende kleine dorpjes en zie je ook enkele terrasvormige rijstvelden. Ik zou je dit spoor alleen aanbevelen als je verschillende andere hebt gedaan met een vergelijkbare hoeveelheid hoogteverschil. En vergeet niet … je zult ook terug moeten naar de stad. De terugreis is meestal bergafwaarts, maar het is nog steeds belangrijk om wat energie over te houden.

 

Welke route je ook kiest, je zal gegarandeerd een geweldige tijd hebben. Als je uit Europa komt en nog nooit in Azië bent geweest, wees dan voorbereid op een cultuurshock. Hoewel Chiang Mai iets meer ontspannen is dan Bangkok, is het nog steeds druk. Zorg ervoor dat je veilig bent tijdens het fietsen omdat er ongelukken kunnen gebeuren. Hoewel bestuurders gewend zijn aan fietsers en motorfietsers, kan het nooit kwaad om extra voorzichtig te zijn. Bovendien moet je aan de linkerkant in dit deel van de wereld rijden. Tenzij je uit een van de weinige landen komt waaraan ze aan de linkerkant rijden, duurt het even voordat je eraan gewend bent. Niettemin, geniet van de ervaring omdat het er een is om niet te vergeten.

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

James Bond

Betti

‘Kijkt ernaar uit om te fietsen in Thailand!’ 

 

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Chiang Mai!

Spread the love
1 0