4 4

Stranden in Nederland

Huur een fiets in eigen land!

Nee, het is inderdaad niet altijd zonnig in Nederland, toch hebben we een aantal mooie stranden waar je naartoe kunt gaan! Ik, Marije, ben een echte beach lover en aangezien ik ook een echte Nederlander ben, zal ik jullie in dit artikel mijn beste tips geven voor een Nederlands stranddagje! Zoals je waarschijnlijk wel weet, hoef je geen palmbomen en parelwitte stranden te verwachten maar toch zullen ze je verbazen, op een positieve manier!

Bergen aan Zee - Beaches in the Netherlands

1. Bergen aan Zee

Wanneer je op zoek bent naar de ideale plek voor een stranddag met de hele familie; kies voor Bergen aan zee! Dit is een heel lang en breed zandstrand en ook kun je er nog voor kiezen om het strand af te wisselen met het meer, deze is ook erg dichtbij te vinden. De kids zullen ook enthousiast worden van een dagje Bergen aan Zee: neem ze mee naar het Zeeaquarium! Na een (hopelijk) warme en lange stranddag, kun je lekker gaan relaxen bij een van de vele restaurants/barretjes, er is genoeg keus!

 

 

 

 

 

terschelling - Beaches in the Netherlands

 

2. Terschelling

Dit strand is natuurlijk een beetje anders omdat Terschelling een eiland is! Het strand staat bekend om het schone zeewater en strandzand. Het strand is maarliefst 30 kilometer lang, wat betekent dat er altijd nog wel een plekje voor je vrij is! De sfeer op dit eiland is fantastisch; iedereen is heel erg relaxt. Je kunt de sfeer hier bijvoorbeeld niet vergelijken met die in Amsterdam. Amsterdam is een drukke stad, iedereen heeft haast en wil zich zo snel mogelijk door de stad heen verplaatsen. Terschelling is ook heel populair onder Nederlandse jongeren, vooral jongeren tussen de 15 en 18 jaar komen hier om met hun vrienden op vakantie te gaan. Zij zijn dan vaak nog te jong om naar het buitenland te gaan en kiezen ze dus voor een relaxte vakantie op Teerschelling! Er is hier een leuke bar waar vooral in de zomer veel leuke feestjes worden gegeven. Het strand is mooi en je vindt er genoeg gezellige restaurantjes.

 

 

 

 

Schiermonnikoog - Beaches in the netherlands

 

3. Schiermonnikoog

Ben jij gek op buitensporten? Schiermonnikoog is een aanrader voor jou! Het is een mooi schoon strand en er staat vrijwel altijd genoeg wind om bijvoorbeeld te strandzeilen of te powerkiten. Dit is echt een eiland voor de sportievelingen onder ons; je ziet er veel mensen maar niet veel mensen die op een handdoekje liggen te relaxen. Wist je trouwens ook al dat dit strand behoort tot de schoonste stranden van Europa?

 

 

 

 

Beaches in the Netherlands

 

 

4. Kijkduin, Den Haag

Wil jij graag naar een rustig strand met niet te veel mensen? Hier zit je goed! Wanneer ik hier heenga, heb ik echt het gevoel dat ik eventjes op vakantie bent. Je wandelt door de duinen en over het strand en geniet ondertussen van de mooie zonsondergang. Ben je met je lief op vakantie? Kies er dan voor om lekker samen een hapje te eten aan het strand en te wandelen tijdens zonsondergang, deze wandeling vergeet je niet snel meer!

 

 

 

Cadzand strand - Beaches in the Netherlands

 

 

5. Cadzand

Wanneer je bijvoorbeeld een weekendje naar Zeeland gaat en het weer het toelaat, is een dagje naar Cadzand ene absolute aanrader. Dit 11 kilometer lange zandstrand vind je dus in het meest zuidelijke stukje van Nederland en wanneer het eb is loop je zo richting Natuur Park Zwin waar je heerlijk kunt wandelen tussen de prachtige fauna en flora. Ook is het een aanrader om na een lekkere stranddag in de buurt een hapje te gaan eten. Vooral de vis is in deze regio natuurlijk erg lekker en je vindt er veel Michelinster restaurants. Mocht je dus nog een beetje extra geld in je portemonnee hebben, is het zeker een aanrader om hier ‘s avonds aan te schijven voor een heerlijke vismaaltijd!

 

 

 

 

 
Nou, ik denk dat ik inmiddels wel genoeg heb gezegd over de mooiste stranden van Nederland. Het enige wat ik nog kwijt wil aan iedereen die kiest voor een vakantie in eigen land in juni, juli of augustus: vergeet de stranden niet! Neem je badkleding mee en trek erop uit zodra het weer het toelaat!

Mocht je dit artikel leuk vinden en heb je inspiratie opgedaan voor een leuke fietsvakantie bij het strand, vergeet dan niet om je foto’s met ons te delen & de hashtag hieronder te gebruiken: je ontvangt een voucher van ons!

Marije

Marije heeft dit artikel voor ons geschreven.

post social media right size

Huur een fiets in eigen land!

Spread the love
4 4