6 5

St. Patrick’s Day in Europa: Hoe en Waar Je Het Kunt Vieren

“May your pockets be heavy, and your heart be light. May good luck pursue you each morning and night!” Dit is een traditionele Ierse zegen om St. Patrick’s Day op 17 maart te vieren. St. Patrick’s Day is vernoemd naar de beschermheilige van Ierland. Op deze dag wordt de Ierse cultuur over de hele wereld gevierd met parades, livemuziek, de Shamrock, de leprechaun en een oneindige hoeveelheid Guinness bier. Zorg ervoor dat je iets groen draagt en breng je beste beentje met je mee om deel te nemen aan een onvergetelijke Ierse ervaring in een van deze Europese steden!

Dublin viert St. Patrick's Day op hun fietsen

Ondanks alle gekkigheid is het nog steeds mogelijk om op St. Patrick’s Day te fietsen.

Over St. Patrick’s Day

Om te beginnen wordt de beschermheilige van Ierland elk jaar op 17 maart door miljoenen mensen wereldwijd geprezen. St. Patrick’s Day wordt in meer landen gevierd dan elk ander nationaal festival. Sint-Patricius wordt in Ierland vooral herinnerd als iemand die in de 5e eeuw het christendom in Ierland diende. Volgens sommige legendes zou hij alle slangen uit Ierland hebben verjaagd (of zou de omringende oceaan ze misschien verhinderd om binnen te dringen?) Verder wordt ook aangenomen dat hij een Shamrock  (een klavertje) als symbool voor de Heilige Drie-eenheid gebruikte bij zijn leer over het christendom.

Wist je dat de kleur van deze dag aanvankelijk blauw was en niet groen? Groen werd in de 18e eeuw geïntroduceerd als gevolg van de populariteit van de nationale symbolen – de Shamrock en het Ierse landschap. Andere Iers gerelateerde symbolen zijn de harp, leprechauns (legendarische wezens met magische krachten die het goede of het kwade dienen) en een pot goud. Ooit gehoord dat er goud aan het einde van regenbogen liggen? Legenden zeggen dat leprechauns dit goud bewaakten!

Tussen haakjes, waar ben je van plan om St. Patrick’s Day te vieren? Als je het nog niet weet, is BimBimBikes er om je te inspireren met een aantal locaties. Zo niet, dan kun je je alsnog een alternatieve route voorbereiden om de groene waanzin in de volgende steden te ontwijken!

Dublin, Ierland

Waar kan je St. Patrick’s Day beter vieren dan in Ierland? En er is dan ook geen betere stad om het te vieren dan de Ierse hoofdstad Dublin! Deze stad kleedt zich helemaal in het groen en verwelkomt ongeveer 500.000 mensen. Ze zijn er dan om de Guinness biertappen in lokale bars uit te dagen, op zoek te gaan naar verborgen gouden potten, vrienden te maken en de tijd van hun leven te hebben! De feestdag neemt daarom de hele stad over met verschillende muziekfestivals, enorme optochten, traditionele dansen, voetraces, bootraces – noem maar op en ze hebben het! Beleef deze speciale gebeurtenis mee en fiets rond deze stad.

St. Patrick's Day in Dublin

The crazy parade in Dublin

Huur een fiets in het noorden van Dublin!

Huur een fiets in het zuiden van Dublin!

Als je niet klaar bent voor de groene hysterie, vermijd dan het centrum van Dublin en bezoek Dún Laoghaire, dat op 12 km afstand van de stad ligt, of de prachtige Ierse landschappen die ook te vinden zijn in de tv serie Vikings. Anders kunt u ook nog genieten van wat rust in het prachtige Phoenix Park.

Huur een fiets bij Phoenix Park Bikes!

Huur een fiets in Dún Laoghaire!

Birmingham, Engeland

Patrick’s Day Parade is de op twee na grootste parade ter wereld, na die in New York City en die in Dublin. Birmingham viert de Ieren één week lang als een van de belangrijkste sociale hoogtepunten van het jaar. Jaarlijks trekt dit evenement ongeveer 90.000 mensen aan. Je kunt wat tijd doorbrengen in de parade of verschillende muziekpodia bezoeken waar je kunt dansen op Ierse volksmuziek. Er zijn veel eet kraampjes, clubs en pubs of kies voor de gezonde optie en doe mee met de Emerald Mile Fun Run. U kunt dansen en van één van de wildste feestdagen in de stad genieten. Een tip voor het geval dat de aangeschoten groene kabouters je over de stad jagen – ze kunnen je niet inhalen met een fiets!

Drukte, Ierland, Mensen, St. Patrick Day, St. Paddy

De straten worden steeds drukker en iedereen heeft een excuus om even Iers te zijn

Huur een fiets in Birmingham!

München, Duitsland

Elk jaar host München een enorme St. Patrick’s Day feest in de open lucht en is de stad van plan om het stadhuis volledig groen op te lichten. Op 17 maart schakelt deze Beierse stad over van hun pils en Beierse kleding naar groene kleding en een pint Guinness. Het is een van de grootste driedaagse feesten in West-Europa.

Groene Guinness Bier

Naast Guinness is deze traditionele groene bier ook een groot deel van de Ierse feesten.

Huur een fiets in München!

Padua, Italië

Wie zou verwachten dat deze historische Italiaanse stad één van de grootste steden in Europa is om St. Patrick’s Day te vieren? Gezien het feit dat er elk jaar meer dan 25.000 mensen samenkomen in Padua om de ‘Festa Irlandese’ te vieren. Het is helemaal gratis, met verschillende Ierse thema bars, livemuziek en eetgelegenheden. Ooit gedacht om pasta met Guinness te proberen? Padua is een magische stad met veel culturele schatten om te ontdekken. Zorg ervoor dat je klaar bent om mee te doen of om je te ontsnappen aan het Ierse ‘Festa’ met een fiets bij de hand!

Man, Happy, Guiness, Green, St. Patrick, St. Paddy

Zoals de Ierse gezegde luidt: “Good as a drink is, it ends in thirst” (^‿^)

Huur een fiets in Padua!

Londen, Engeland

Hoe kan de hoofdstad van Engeland zich niet bezig houden met zo’n grote evenement? Als je Londen rond 17 maart bezoekt, kun je de jaarlijkse 1,5 mijl lange parade, muziekoptredens in de open lucht, komedieshows en Guinness pints in één van de vele Ierse pubs in de stad zien. De pret is meestal gericht rond Trafalgar Square en centraal Londen.

Bent u niet zo’n fan van St. Patrick Day maar houd je wel van Sherlock Holmes? Bezoek dan alle Sherlock Holmes gerelateerde plekken in Londen! Daarnaast kan het openbaar vervoer een probleem zijn tijdens de Ierse feesten, maar je hebt altijd de mogelijkheid om op de fiets te stappen!

London, St. Patrick's Day

Alle Ierse pubs zorgen ervoor dat ze vanaf de verte zichtbaar zijn

Huur een fiets in London!

Barcelona, Spanje

Barcelona bezoeken is geen excuus om niet voor een dag Iers te zijn. Dus de stad viert de Ierse cultuur met een van de grootste open lucht festivals en beste evenementen van het jaar aan de Middellandse kust. De stad toont haar toewijding aan de Ieren door zich te verkleden in dwaze hoeden en groene kleding. Er zijn restaurants met speciale menu’s, Ierse komische stand-up shows, muziek (inclusief harpisten), pubquizzen en Ierse dansen. De meeste activiteiten zijn te vinden in de straten van Numantia. Had je genoeg van de luidruchtige, gekke mensen? Maak een fietstocht naar het strand, ontspan of fiets naar de plek Montjuïc voor een panoramisch uitzicht over deze prachtige stad!

Twee meisjes met groene accessoires in hun haar

De groene sfeer neemt overal bijna iedereen over.

Huur een fiets in Barcelona!

Den Haag, Nederland

Bent je op 17 maart in Nederland? Dan mag je de grootste Nederlandse St. Patrick’s Day festival in Den Haag niet missen! De stad organiseert gratis muziekfestivals, een Ierse markt, dansavonden en een onvergetelijke Ierse, vrolijke sfeer en veel activiteiten in het centrum van de stad. Bovendien vindt je er bars, clubs en de centrale plek op de Grote Markt – volg gewoon de mensen in het groen! Je kunt de Ierse cultuur samenbrengen met de Nederlandse cultuur – fiets rond, en ontdek de hoogtepunt van deze Nederlandse stad waar de overheid zit.

St Patrick's Day

Wat een leuke outfit voor St Patrick’s Day!

Huur een fiets in Den Haag!

We hopen dat je op 17 maart St Patrick’s Day zult vieren en een ervaring van je leven zult hebben. ‘Wherever you go and whatever you do, May the luck of the Irish be there with you!

Geschreven door Csilla Gebeova

Vertaald door Zoë

Spread the love
6 5