0 0

Spot Gaudí’s beste werk in Barcelona!

Overal in Barcelona vind je de kleurrijke, organische ontwerpen gemaakt door Antoní Gaudí. Deze Catalaanse architect wordt beschouwd als de grondlegger van de organische architectuur en zijn werk is beroemd over de hele wereld. In dit artikel zullen we je begeleiden naar de plaatsen in Barcelona waar je zijn beste werk kunt vinden. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

Antoni Gaudí i Cornet, beter bekend als Gaudí, was een wereldberoemde Spaanse architect. Hij werd geboren op 25 juni 1852 in de Catalaanse stad Reus. Hij werd een beroemde architect en de meeste kunstwerken van Gaudí zijn te vinden in Barcelona. Gaudí ontwierp extreme gebouwen en dit veroorzaakte vaak veel kritiek.

Gaudí heeft zijn eigen stijl die niet onder één kunstbeweging kan worden onderverdeeld. De kunstbewegingen neogotisch, art nouveau en surrealisme passen in het werk van Gaudí. De extreme hoogten van de gebouwen en gebogen lijnen met grote ramen behoren echt tot Gaudí. Gaudí hield ook van veel kleur, hij deed dit met veel gebrandschilderd glas en mozaïek.

Sagrada Familia

De beroemdste kathedraal in Europa is la Sagrada Família en is ook het bekendste en nieuwste werk van Antoni Gaudi. De kathedraal is versierd met symbolen geïnspireerd door de natuur. In 1883, een jaar nadat de bouw van de kerk was begonnen, kreeg Gaudí de opdracht om deze af te maken. Hij veranderde alles in de bouwplannen. Het werd zijn levenswerk en hij leefde 16 jaar als kluizenaar op de bouwplaats. Nadat hij onder een tram kwam en stierf, begroeven ze hem in een grafkelder onder La Sagrada Familia.

Ten tijde van zijn dood was er slechts één toren klaar. De werkzaamheden stopten een tijdje tijdens de Spaanse burgeroorlog, maar na die oorlog begonnen de mensen weer op te bouwen. Volgens het schema zou de kathedraal tegen 2026 voltooid moeten zijn, maar omdat de bouwwerken al zo lang aan de gang zijn, moeten sommige delen worden vernieuwd. Daarom denken veel mensen dat de kathedraal nooit helemaal af zal zijn. De kathedraal is daarom ook bekend als ‘het gebouw dat nooit af zal zijn’.

 

Sagrada Familia

De Sagrada Familia staat ook bekend onder de nickname “het gebouw dat nooit af zal zijn”

Park Güell

Park Güell is een van de beroemdste werken van Gaudí. Het is de perfecte introductie tot deze modernistische meester en zijn erfgoed in Barcelona. In geen enkel werk is de connectie van Gaudi met de natuur zo duidelijk aanwezig. Het park is gebouwd in opdracht van de rijke ondernemer Eusebi Güell, die naar het Engelse voorbeeld net boven de wijk Gràcia een idyllische tuinstad wilde bouwen.

Wij vinden persoonlijk dat Park Güell een must-see is tijdens je stedentrip naar Barcelona, vooral als het je eerste keer is. Naast de architecturale parels die overal in het park zijn verborgen en de geurige bomen en planten, heb je vanaf hier ook een prachtig uitzicht over de stad.

Park Guell

Park Güell is super kleurrijk!

 

Casa Mila

Casa Milà wordt ook La Pedrera genoemd, wat Catalaans is voor de steengroeve. Het gebouw heeft een speciale uitstraling van binnen en van buiten. Het gebouw in Barcelona is voorzien van golvende buitenmuren, dit is vooral bijzonder omdat op het moment dat het gebouw werd gebouwd, deze vormen niet voldeden aan de dan geldende architectonische normen. Dit maakt Casa Milà zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip in Barcelona. Het gebouw is omgetoverd tot een museum met een dakterras, van waaruit je een spectaculair uitzicht heeft!

 

Casa Mila

De nickname van Casa Mila is La Pedrera

 

Casa Batlló

Casa Batlló op de chique Passeig de Gràcia werd gebouwd in opdracht van de rijke textielmagnaat Josep Batlló, die wilde dat zijn huis in niets leek op de andere huizen. En het werkte! Je vindt Casa Batllo in dezelfde straat als Casa Mila, dus aarzel niet om beide te bezoeken! Casa Batlló heeft een speciale architectuur en is direct te herkennen, het gebouw valt op tussen alle andere hoogtepunten.

 

Casa Batllo

De mozaïek op Casa Batllo is echt Gaudí’s stijl!

 

Een geweldige manier om Barcelona te verkennen is per fiets! We hebben verschillende partners in Barcelona die je geweldige fietsen kunnen aanbieden om het meeste uit je reis te halen! Aarzel dus niet en boek nu je fietsen!

Huur een fiets in Barcelona!

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 0