0 2

Sound of Music Film Tour In Salzburg

Huur een fiets in Salzburg!

The Sound of Music is een Amerikaanse musical film van Robert Wise, uitgebracht in 1965. Deze Hollywoord klassieker is een bewerking van de originele Broadway musical. Vanwege zijn grote publieke succes, verdient de film de bijnaam ‘’ het geluid van geld’’.

De musical vindt plaats in Oostenrijk in de prachtige stad Salzburg. Kom met me mee en ontdek de verschillende film plekken!

Salzburg

 

Met twee volle dagen in Salzburg, kan je de meeste bezienswaardigheden van de Sound of Music tour zien. En wat is makkelijker dan dit op de fiets te doen?;) Salzburg wordt beschouwd als één van de meest fiets vriendelijke steden van Oostenrijk. Dus, rondfietsen in deze stad moet geen probleem zijn!

Mirabell Paleis & Tuinen:

Laten we beginnen met het Mirabell Paleis en tuinen. Dit barok stijl paleis was gebouwd in 1606 terwijl de tuinen later kwamen in 1730. Je zal de centrale fontein van de tuin herkennen van de ‘Do Re Mi’ scènes van de film. Eigenlijk zijn er erg veel liedjes van The Sound of Music gefilmd in deze prachtige tuin. Verder is het bezoeken van deze tuin gratis en het is iedere dag geopend, dit maakt het de perfecte plek om je Sound of Music film tour in Salzburg te beginnen.

 

Saint Peter’s kerk begraafplaats:

Herinner je je het moment wanneer de Von Trapps zich moesten verbergen voor de Nazi’s? Zo ja, dan zal je waarschijnlijk deze begraafplaats herkennen. Deze oude begraafplaats dateert van 700 na christus en is gevuld met catacomben, bloemen en zelfs een waterval. Naast vrede, vind je hier ook de graven van een aantal noemenswaardige historische figuren zoals Mozart’s zus en de levensechte Max Detweiler  van de film.

Salzburg

Wist je ook dat de begrafenis percelen gehuurd moeten worden? Dat klopt, gezinnen moeten hun huurprijs om de tien jaar betalen. Als je familie niet betaalt… dan gooien ze je lichaam eruit!

Iets anders wat je moet weten, is dat ondanks het eerste gebruik van de begraafplaats, werd de locatie omgevormd tot een studio om de werkelijke scènes te filmen. Toch is het een indrukwekkende plek om te bezoeken, met veel bloemen en geschiedenis!

Nonnberg Abbey Klooster:

Sommige van jullie kunnen zich de Nonnberg Abbey Gates herinneren van scènes zoals de ‘’Do, Ri, Me’’ en ‘’Maria’’ met een paar andere momenten in de musical. Nonnberg Abbey is het oudst Duits sprekende klooster dat gesticht werd door ST. Rupert van Salzburg in 714 na christus. Zo ook St. Peter’s Church begraafplaats, het interieur van het klooster moest opnieuw worden gecreëerd sindsdien mag er niet meer binnen gefilmd worden.

The Sound of Music Pavilion in the Hellbrunn Palace:

Veel beroemde en romantische scènes van The Sound of Music paviljoen zijn hier gefilmd! Als je een echte fan bent, weet ik zeker dat je het in één oogopslag zal herkennen. Laat me je nu wat over de locatie vertellen. Marcus Sitticus, die de prins van Salzburg was in 1612, wilde een zomerpaleis bouwen in Hellbrunn. Tot slot werd dit prachtige paleis ontworpen door Santino Solari. Hellbrunn is omgeven door tuinen, weilanden en kleine paden waar je geniet van je tijd door te wandelen, foto’s te nemen en natuurlijk te fietsen! Toch is het paviljoen verboden toegang.

 

Er zijn nog veel meer locaties van The Sound of Music te ontdekken in Oostenrijk! Boek een ticket naar Salzburg en wees voorbereid om deel te zijn van één van de grootste filmische meesterwerken. 

 

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

Hugo

“Krijgt de muziek ” Do, Re, Mi” niet uit zijn hoofd”

post social media right size

Huur een fiets in Salzburg!

Spread the love
0 2