0 0

Ervaar de magie van Toscane en bezoek het prachtige Siena!

Siena – Veel bezoekers aan Toscane zeggen dat het de beste stad in de regio is. Enkele redenen hiervoor zijn de romantische sfeer, de prachtige architectuur en de geringe drukte. De stad is ook vrij klein, waardoor het perfect is voor een weekendje weg of zelfs voor een dagtocht vanuit Florence. En we zijn er zeker van dat je veel plezier zult hebben als je met een fiets de stad op eigen houtje verkent! Wil je meer weten? Blijf lezen en word verliefd op Siena.

 

Bezoek Piazza del Campo

Het Piazza del Campo is zeker een van de meest indrukwekkende stadspleinen in Europa. Het werd gebouwd rond de 13e eeuw en werd gebruikt als handelsplaats voor kooplieden en het gewone volk. Het centrum van het plein is ingedeeld in negen segmenten ter herinnering aan ‘Raad van Negen’ die de stad in de 13e eeuw bestuurden. Tot op de dag van vandaag is deze plek een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en brengt het iedereen bij elkaar. Het is ongetwijfeld het hart van de stad en je moet dan ook een kopje koffie drinken bij een van de verschillende bars in de buurt en genieten van de Toscaanse zon!

Het Piazza del Campo in Siena Italie

Het Piazza del Campo in Siena – de ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Siena

 

Het Belangrijkste Gebouw van Siena – Duomo Di Siena

De Duomo di Siena is niet alleen het belangrijkste gebouw in Siena, maar ook een van de mooiste gebouwen. En niet alleen in Siena, maar in heel Italië! Het is een gotische kathedraal uit de 13e eeuw. De façade is indrukwekkend en verdient veel aandacht, maar de echte parel van de kathedraal is het interieur. Er is veel te zien, zoals schilderijen en sculpturen van beroemde kunstenaars als Donatello, Ghiberti en Pinturicchio. Maar het meest indrukwekkende gedeelte is de ingelegde vloer met marmeren mozaïeken door de hele kerk.

Kathedraal van Siena

De prachtige Duomo di Siena

 

Ga naar de top van Torre Del Mangia

Aangezien je al op het Piazza del Campo zult zijn, kun je de Torre del Mangia ook bezoeken. Het staat tegenover het Palazzo Pubblico en is zeker het meest herkenbare oriëntatiepunt in Siena. We moeten je echter wel waarschuwen – als je de top van de toren wilt bereiken, zul je 400 treden moeten beklimmen! We weten dat het veel is en dat je benen vast zullen pijn doen van al het fietsen dat je dan al gedaan zult hebben :). Maar geef niet op – als je de top eenmaal bereikt hebt, zul je een prachtig uitzicht over de hele stad en het omringende landschap hebben. Je zult ons hier later voor bedanken.

Torre Del Mangia

De Torre del Mangia – zorg ervoor dat je naar de top klimt en het beste uitzicht ziet!

 

Bezoek de grootste markt van Toscane

Als je doordeweeks in Siena bent, moet je een bezoek brengen aan de markt. Het is de grootste markt van Toscane en vindt elke woensdag plaats. De markt is op La Lizza, een wijk rond het oude fort en is geopend van 08:30 tot 13:30 uur. Je vindt er veel lokaal geproduceerd voedsel, kleding en souvenirs. Maar als je het beste uit je bezoek wilt halen – ga dan ‘s ochtends als het minder druk is, want dan kan je in alle rust genieten van de Toscaanse producten.

 

Wil je ontsnappen aan de stad? Bezoek Val D’Orcia

Toscane is ongetwijfeld een van de meest pittoreske provincies van Italië en heeft veel te bieden. Een voordeel is het feit dat alle steden maar een paar minuten van het platteland verwijderd zijn. Dit maakt het heel gemakkelijk om te ontsnappen aan de drukte van de steden en wat tijd in de natuur door te brengen. Een goede gelegenheid om dat te doen is het gebied van Val D’Orcia – een van de mooiste gebieden in Toscane. Het ligt ten zuiden van Siena en er zijn vele middeleeuwse kastelen, boerderijen en wijngaarden. En door de korte afstand is het ideaal voor een korte dagtocht. Absoluut niet te missen!

Val D'Orcia in Toscane

De eindeloze velden van Val D’Orcia

 

Verwen Jezelf met Gerechten en Wijn uit Siena

Nadat je alle plaatsen hebt bezocht en kilometers hebt gefietst, moet je jezelf verwennen met een portie traditionele gerechten uit Siena. Het gerecht dat je moet proberen is de pici – het is een pastasoort dat erg op spaghetti lijkt, maar dan dikker. Het wordt geserveerd met peper of kaas. Je kunt ook de versie met tomatensaus proberen. Een andere delicatesse die je moet proberen is de ricciarelli – typische biscuitjes gemaakt met amandelen.
En vergeet alsjeblieft niet de wijn te proeven terwijl je in Siena bent! Toscane is de regio met de beste wijn van Italië, dus het is zeker iets dat je niet mag missen. Er zijn veel verschillende soorten wijn om te proberen en alle bars bieden een grote verscheidenheid aan. Ga gewoon naar een willekeurige bar en vraag ernaar – het zal goddelijk zijn!

Heb je al zin gekregen om te genieten van de Toscaanse schoonheid en Siena om te bezoeken? Nou, de beste manier om dat te doen is op de fiets. Zorg ervoor dat je er eentje huurt via de onderstaande knop en begin je reis

Huur een fiets in Siena!

 

Geschreven door Teodora Georgieva; vertaald door Zoë

Spread the love
0 0