0 0

Op naar Santiago: Inpakken voor dummies

Geen zin om je vakantietijd slapend op een strand ergens in Europa door te brengen? Dan is een actieve vakantie ongetwijfeld wat voor jou. Maar wat is nou handig om wel of niet mee te nemen op een vakantie waar je alles wat je meeneemt, zelf moet dragen? Laat ons je helpen met deze speciale editie van inpakken voor dummies!

Één van de meest actieve en (religieus) waardevolle reizen is een reis, te voet of op de fiets, naar Santiago de Compostela in Spanje. Dit pelgrimsoord, met een traditie van reizen naar de stad die teruggaat tot de tiende eeuw, is een zeer populaire bestemming voor mensen van over heel de wereld. Er zijn verschillende populaire startpunten, zoals Sarria in Spanje, Saint-Jean Pied de Port in Frankrijk of Porto in Portugal. Maar, als dit allemaal te makkelijk voor je is, dan kun je ook gewoon vanuit Nederland of een ander land starten – zolang je Santiago de Compostela uiteindelijk maar bereikt.

Een groot deel van alle routes is mogelijk om te volgen met de fiets, en het is toch echt het makkelijkst om op zo’n manier te reizen als je één rugzak met je meeneemt, in plaats van vijf koffers. Maar – als ik even voor mezelf spreek – weet ik dat maar één rugzak meenemen soms al een uitdaging kan zijn die groot genoeg is. Vragen mensen ook altijd aan jou of je twee weken op reis gaat, terwijl je maar twee dagen gaat? Dan heb je misschien wat aan deze tips om zo licht mogelijk te reizen!

Santiago

Onderweg naar de bestemming

Neem zo weinig mogelijk kleding mee

Nee, en dan bedoel ik niet dat je alleen maar je zwemkleding mee moet nemen – eigenlijk is het zelfs beter als je dat thuislaat. Maar als je je hele leven in een rugzak moet proppen, dan is het handiger als je maar één of twee t-shirts en broeken meeneemt.

Lichte, synthetische materialen zijn je beste vrienden

Lichtgewicht spullen zijn essentieel om mee te nemen. Denk aan microvezel handdoeken, synthetische sportkleding in plaats van zware jeans, enzovoorts. Eigenlijk is alles wat je kan vervangen met een klein, licht product een must!

Neem wasknijpers mee!

Dit klinkt misschien alsof het het idee van ‘neem zo min mogelijk mee’ tegenspreekt, maar eigenlijk zal dit je ongetwijfeld helpen om minder mee te nemen! Als je wasknijpers meeneemt, kun je namelijk op elk moment je kleding wassen en drogen. Super simpel, en het bespaart je een hoop extra gewicht!

Santiago

Dit is waar je uitkomt aan het einde van je reis

Neem een pocketwoordenboek/vertaalapp mee

Op een reis als deze kun je langs plekken komen waar niet iedereen dezelfde taal spreekt als jij. Voor situaties als deze, kan het handig zijn om wat taalkennis te hebben. Je kunt van tevoren dingen uit je hoofd leren, maar een miniwoordenboek met alle essentiële basis dingen kun je ook meenemen. Of, nog beter voor je rug: download een app op je telefoon die je ook offline kunt gebruiken!

Mensen hebben altijd winkels nodig

Een beetje een cliché, maar: waar mensen zijn, zijn winkels. Dit betekent dus dat je niet meteen voor twee weken hoeft in te pakken, maar ook gewoon onderweg de dingen kunt kopen die je nodig hebt. Is het iets kouder dan je had verwacht? Dan kun je ongetwijfeld onderweg ergens een trui kopen.
Inpakken voor alle mogelijke situaties vereist een erg grote rugzak en een enorme rug. De precieze dingen die je mee moet nemen, hangt af van de situatie, de persoon en het soort fiets waar je op zou willen fietsen. Echter, in het algemeen zullen deze tips over inpakken voor dummies je een goed eind op weg helpen! En, een kleine troost: hoe langer je reist, hoe makkelijker het dragen van je rugzak zal worden.

 

Reis je binnenkort naar Santiago de Compostela, of heb je plannen om dit ooit een keer te doen? Check dan onze partners in Santiago voor meer informatie!

Huur een fiets in Santiago de Compostela!

Buitenom onze partners in Santiago de Compostela, hebben wij ook partners in nabij gelegen steden, zoals Porto. Vanuit hier kan je fietsen naar Santiago, en daar de fietsen achterlaten. Wil je meer informatie over porto? Klik dan hier!

Huur een fiets in Porto!

 

 

Spread the love
0 0