0 0

Rotterdam per fiets | Fiets de Instagram tour

Huur een fiets in Rotterdam

Wanneer je Rotterdam bezoekt, wil je zeker weten dat je de juiste plekken bezoekt. Tegelijkertijd is het een perfecte aangelegenheid om Rotterdam per fiets te verkennen. De stad is namelijk erg fietsvriendelijk vanwege de vele fietsbanen. Deze post zal je vertellen welke leuke plekken je kunt bezoeken terwijl je de stad verkend op je fiets én waar je tegelijkertijd een Instagram-waardige foto kunt maken.

Een uitstekende bestemming: de Erasmus brug

De nummer één locatie die je moet bezoeken terwijl je Rotterdam per fiets verkent, is de Erasmus brug. Deze brug verbindt de zuid- en noordzijde van de stad, welke gescheiden zijn door de rivier ‘de Maas’. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de skyline van de stad.

Rotterdam per fiets | De Erasmusbrug

De Erasmusbrug zal uitblinken in je feed

Op de brug zijn fietsbanen aanwezig en uitzichtpunten, welke je bezoek extra plezierig maken. Bij aankomst zul je direct de drang voelen om je telefoon tevoorschijn te halen om dit geweldige uitzicht vast te leggen. Je zult amper een filter nodig hebben om dit plaatje klaar te maken voor je Instagram feed.

Rotterdam per fiets: de Markthal

Wanneer je klaar bent met het uitzicht over de maas te bewonderen en je wilt de rest van Rotterdam per fiets verkennen, kun je weer op je fiets springen. Dit maal richting de markthal. De markthal bevindt zich in het centrum van de stad. De markthal is eigenlijk een groot woon- en kantoorgebouw met daaronder een markt in de centrale hal.

Rotterdam per fiets | De Markthal

De voorzijde van de Markthal in Rotterdam

Wanneer je de hal binnenstapt, zal je blik direct omhoog getrokken worden. Het plafond en de wanden zijn namelijk bekleed met een groot en kleurrijk kunstwerk. De voor- en achterzijde van de markthal bestaan uit vrijwel één grote raampartij. Hierdoor komt er veel licht naar binnen. Hierdoor kan je de pracht die je aanschouwt goed vastleggen voor op Instagram. Door de hoeveelheid kleur zal de foto een opvallende verschijning zijn in je feed. Bij een van de kraampjes in de markthal kan je gelijk lunchen of zelfs je avondeten nuttigen. Deze zijn overigens ook erg Instagram worthy bij de hippe tentjes.

Kom in de architecturale sferen bij de Kubuswoningen

Tegenover de Markthal, kun je de de Kubuswoningen vinden. Je kunt je fiets even laten rusten en hierheen lopen. Deze innovatieve gele huizen zijn niet te missen! De huizen zijn ontworpen door architect Piet Blom en zijn gebouwd in 1977. Het ontwerp is een kubus die 45 graden gedraaid is en geplaatst op een zeshoek pilaar. Het idee achter het ontwerp is dat elk huis een boom voorstelt en dat de huizen samen een bos vormen. De onconventionele vorm van de huizen is visueel erg aantrekkelijk. Probeer vanaf verschillende hoeken naar de huizen te kijken: je zult merken dat het aanzicht elke keer anders is. Het is erg leuk om hier een beetje mee rond te spelen wanneer je bezig bent met het maken van de perfecte foto voor je Instagram.

Rotterdam per fiets | De Kubuswoningen

De Kubuswoningen van onderaf gezien

Laat je verwonderen door het Centraal Station

Mocht het je nog niet opgevallen zijn: Rotterdam is erg gesteld op bijzondere architectuur. Deze stad is altijd uit op het verleggen van de grenzen op dit gebied. Spring weer op je fiets en maak je klaar om de rest van Rotterdam per fiets te verkennen. Nu gaan we op naar het Centraal Station.

Rotterdam per fiets | Het Centraal Station

Een glimp van de rand van het Centraal Station

Vanaf het plein aan de voorkant van de zuidzijde van het Centraal Station, heb je een geweldig zicht over het gebouw. Deze kant heeft een urban karakter die de omgeving met hoge spiegelende gebouwen mooi complementeert. Maar, wanneer je naar de noordzijde van het gebouw gaat dan is dit gevoel compleet anders. Het design is namelijk ook hier aangepast aan de omgeving. Op deze manier vormt het een mooi geheel in plaats van een groot contrast. Je kunt per fiets gemakkelijk van de noord naar de zuidzijde, en andersom, via de fietstunnel die verbonden is aan de zijkant van het gebouw. Op deze manier kun je je Instagram shot van allebei de kanten van het gebouw maken.

Geniet van de fietsrit!

Een mooi uitziende Instagram feed is natuurlijk leuk en aardig, maar wat nog belangrijker is: geniet van de fiets rit! Het grootste voordeel van het verkennen van Rotterdam per fiets, is dat je je eigen route kan bepalen op je eigen tempo. Mocht je nou de bike tour gaan doen, laat het ons dan weten door ons te taggen op Instagram. Je kunt ons volgen op @BimBimBikes.

Huur een fiets in Rotterdam

Heb jij een Instagram waardige tour van je stad die je met ons wilt delen? Schrijf ons dan op info@bimbimbikes.com!

Anneloes

Geschreven door Anneloes

Spread the love
0 0