0 0

Een bezoek aan Rome: leef de eeuwige stad

Huur een fiets in Rome

‘Who wants to live forever? (Wie wil er voor altijd leven?)’ Dit zong Queen in een van hun liedjes van het album ‘A kind of magic’ in 1986. Als Rome een mens was, zou ze antwoorden met ‘Ik wil voor altijd leven’. Rome bezoeken betekent het leven van haar eeuwigheid. Het lijkt er op dat de tijd niet verstrijkt daar. Waarom ga je het niet ontdekken met de fiets?

Schrijven over Rome is lastig voor een Italiaan die er 200 kilometer van vandaan woont. Je vraagt je waarschijnlijk af: waarom? Mijn antwoord is dat praten over iets waar je van houdt altijd moeilijk is. Dit is de reden waarom ik niet over Rome ga praten door de tradionele tours aan te raden, maar ik Rome zelf zal laten spreken, alsof het een vrouw is. Wordt je gefascineerd door een eeuwige vrouw, gekleed in zwart en wit, die je binnen laat in haar elegante ziel?

Kom zoals je bent: leef de eeuwigheid!

hands-698561_640

Heb je ooit gefocust op je handen? Ik bedoel, ben je ooit gestopt met waar je mee bezig was, om te kijken naar de verschillende lijnen in je handen? Als je het nog nooit gedaan hebt, stop heel even. Open één van je handen en volg de verschillende lijnen op je huid. Elke lijn staat voor een verschillend pad, net als mij, Rome. In het Italiaans zeggen we dan ook alle wegen leiden naar Rome en het is misschien grappig om te lezen, maar het is de realiteit.

Het Romeinse Rijk, geboren in 27 voor Christus, kwam tot een einde 476 jaar na Christus, nadat het eerst gesplitst werd in 395 na Christus  in het Oosterse en Westerse deel, toen Emperor Teodosio overleed.

De voornaamste redenen van de splitsing waren gerelateerd aan de politieke fragiliteit die het Rijk in die tijd kende, maar tegelijkertijd vernietigden de religieuze problemen ook de eenheid van Rijk. Maar gelukkig, zelf als mijn Rijk begint te barsten, je kunt nog altijd haar volledige schoonheid en kracht bewonderen. Dit is te danken aan het erfgoed dat mijn mensen aan u hebben nagelaten. Dus, kijk nog eens naar je handpalmen! Zie je de overeemkomsten niet tussen het beeld van je handpalm en het beeld van alle Europese wegen die naar Rome leiden?

Ik ben het kloppende hart van de wereld en je kunt me voelen kloppen je handpalm wanneer je in aanraking komt met het koude marmer van mijn monumenten. Dus kom zoals je bent. Ik ben een gepassioneerde stad; neem jouw passie ook mee.

Verken de stad in het zwart en wit

Vergeet auto’s, huur gewoon een fiets of verken me met de fiets. Begin bij het Altaar van het Vaderland en bewonder de statigheid van het witte marmeren complex. Het is een neoklassiek gebouw, waarvan de bouw begon in 1885 toen de eerste Italiaanse koning Victor Emanuel II overleed. Italië moest hun vader herinneren en besloten om dit ongelooflijke monument te bouwen. In 1921 werden de overblijfselen van de Onbekende Soldaat welkom geheten en het gebouw werd niet alleen het symbool van de monarchie, maar ook die van het Vaderland. Het is samengesteld met standbeelden. Elk van hen symboliseert een regio van Italië. Tegenwoordig is het ook een plek voor vieringen en herdenkingen van oorlogssterfgevallen.

Oude monumenten in monochroom

Dacht je dat ik je niet mijn oude monumenten ging laten zien? Maak je geen zorgen! Stap op je fiets, en fiets naar de Milvische Brug. Dit is een oude brug die dient om verschillende buurten van de oude stad aan elkaar te verbinden, en hij bestaat nog steeds. Ik vind het geweldig! Het is één van de eerste Romeinse bruggen die overspoelt wordt door de Tiber wanneer het te veel regent. Tegenwoordig kent bijna iedereen deze brug, aangezien stelletjes hun sloten achterlaten als symbool van hun liefde. Ze gaan er heen, sluiten het slot om een van de zuilen en gooien de sleutel weg in de Tiber. Ik ben zo blij om getuigen te zijn van hun liefde!

 

Vervolgens kun je gerust fietsen naar de Engelenburcht. In het begin, direct na de dood van Emperor Adriano was het een mausoleum, maar later werd het een fort waar gevangen werden gehouden. Verlies uzelf tijdens het bewonderen van de schoonheid die voor je staat, en als je er klaar voor bent, stap je op je fiets en ga je naar de Vaticaanse Musea. Je zult geïnspireerd worden door de wenteltrap die je zult vinden in de museu. Ik raad je sterk aan om ze te bezoeken, en de tickets van te voren te boeken. Iedereen wil de prachtige kamers en de historische marmeren standbeelden bewonderen.

Het is tijd voor wat kleur

Ik ben Rome. Toeristen zoeken naar routes om te volgen, maar de waarheid is dat ik een eeuwige stad ben die geleefd en ervaren moet worden. Kom alsjeblieft langs en adem het geluk van mijn lachende mensen in de straten in, bewonder de schoonheid van het trappenhuis bij de Spaanse trappen, en geniet van de kleuren die bloeien vanuit elke hoek van Rome. Maak foto’s van mijn rode postbussen en geniet van een koffie of cappuccino met de mensen waar je van houdt. Wees klaar, ik zal je verwelkomen met al mijn eeuwige schoonheid!

Huur een fiets in Rome

Sara Sara heeft Rome voor ons bezocht

Als je dit artikel leuk vond, en graag jouw ervaringen wilt delen, stuur dan een mailtje naar info@bimbimbikes.com

Posts social media-02

Spread the love
0 0