2 0

Een romantisch weekend in Amsterdam

Huur een fiets in Amsterdam!

Wat is liefde?

Dat is een goede vraag. Liefde is iets magisch. Liefde maakt ons gelukkig en dankbaar, het geeft ons hoop en geloof, maar soms breekt het ook ons hart. Toch daagt liefde ons ook uit om nieuwe dingen uit te proberen, deze ervaringen te delen en onze horizon te verbreden. In andere woorden – liefde neemt jou en je geliefde mee naar nieuwe plekken. En wat is er nou romantischer dan Amsterdam?

Waarom Amsterdam?

Amsterdam is een echte romantische stad. De sfeer in de stad, waar wij Nederlanders het perfecte woord ‘gezellig’ voor hebben, maakt het een enorm leuke plek om in rond te struinen. Samen met je geliefde kun je door alle kleine straatjes en langs de grachten slenteren met je geliefde. Het lijkt een beetje op Venetië, maar dan beter: er is veel meer ruimte om rond te lopen en te ontdekken. De stad is groen en staat vol met bloeiende bomen, die in de lente hun hypnotiserende aroma verspreiden. Vergeet al het lawaaierige verkeer in Parijs en Rome: in Amsterdam zijn fietsen de meest voorkomende vervoersmiddelen.

Leg je herinneringen vast

Er zijn meer dan genoeg goede plekken voor een romantische fotoshoot. Denk maar eens aan alle mooie gebogen bruggen over de grachten, de prachtige facades van de huizen in de buurt, de bloembakken die aan balkonnen en ramen hangen en ouderwetse lampen. En dit is nog maar een klein deel van alle mogelijke ideeën. Je hoeft geen fotograaf te zijn om de beste omgeving voor jouw liefdesfoto te vinden. Vergeet niet om bloemen voor je date te kopen als je langs de Bloemenmarkt komt!

Liefde voor kunst

Iedereen weet dat kunst sexy is! Voordat je een romantisch weekend in Amsterdam spendeert: lees je in over wat kunstfeitjes en laat een verpletterende indruk achter op je date met al je kennis wanneer je hem of haar meeneemt naar een museum in Amsterdam. Rembrandt, Van Gogh, Monet, Brueghel – ze hangen er allemaal. Bezoek het Rijksmuseum voor de klassiekers en ga dan eens langs het Van Gogh museum, waar het leven van de getalenteerde post-impressionistische kunstenaar is samengevat. Heb je nog steeds niet genoeg van kunst en nog wat tijd over? Ga dan naar het Rembrandthuis, waar Rembrandt heeft gewoon en wat kunstwerken heeft vervaardigd.

Meer dan emotie

Sommigen zien dit misschien niet als iets romantisch, maar Amsterdam staat bekend als de stad van sensualiteit en lust. Genoeg reden om je vriend of vriendin mee te nemen naar de bekendste sex shops van de stad. Of juist reden genoeg om dat niet te doen – aan jou de keus. Het zal in ieder geval een zeer bijzondere ervaring zijn, dat kan ik je verzekeren.

Stap op de fiets

Doordat alles relatief dicht bij elkaar ligt, kun je gemakkelijk al het gedoe dat je krijgt door reizen met OV vermijden. Als alternatief kun je eens proberen om op de fiets te stappen en gemakkelijk van plek naar plek te rollen. Huur een tandem, een fiets voor jullie allebei, en fiets naar de parken in de buurt. Zowel Vondelpark als het Rembrandtpark zijn het proberen waard – in allebei de parken kun je heerlijk relazen en even tot rust komen na alle toeristische drukte van het centrum. Als het een zonnige dag is, is het de perfecte plek voor een picnic: wat hapjes en een flesje wijn en voilà, daar heb je een romantisch uitje.

De perfecte date

Parijs, Venetië of Londen zijn allemaal bij uitstek geweldige plekken voor een date, door hun wijde aanbod van restaurants die allemaal volop worden gepromoot in populaire tijdschriften. Maar hoe zit het met Amsterdam? Liefde gaat immers door de maag. Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof de stad alleen bestaat uit kleine plekken om snel wat te eten, snackbars of toeristische trekpleisters. Maar niets is minder waar – de restaurants in Amsterdam kunnen zelfs de perfecte locatie zijn voor de meest luxueuze dates: je hoeft alleen maar rond te kijken. Een date heeft natuurlijk wel wat voorbereiding nodig, daarom is het aan te raden om te reserveren. Vooral op vrijdagavond kan het druk zijn! Hierbij een paar plekjes die jouw date perfect kunnen maken.

De Belhamel

Heb je trek? Ga dan naar De Belhamel. Dit restaurant biedt overheerlijke, Franse en andere Europese gerechten aan met een geweldig uitzicht over de grachten. Om de kwaliteit hoef je het ook niet te laten – deze plek staat continu in de top restaurants in de Michelingids. En nee, het is ook niet peperduur! Je kunt dus met een volle maag weg gaan zonder een lege portemonnee. En nog iets goeds: het zit op maar 100 meter van Amsterdam Centraal.

RED

Ervaar de sfeer van Parijs in de stad Amsterdam. De bediening en het eten is allebei uitermate voortreffelijk. Je kunt hier genieten van een geweldige dinerervaring met kreeft of een sappige steak en een goede fles wijn of champagne. Niet alleen de mensen zijn aardig, de prijzen ook!

De Kas

Deze plek is heel bijzonder! Dit restaurant bevindt zich in één van de oude kassen net buiten het centrum van Amsterdam. Het idee is dat alle groenten en kruiden die geserveerd worden in De Kas, ook echt uit de kas komen. Alle andere ingrediënten zijn lokaal. De Kas is groot genoeg voor grote gezelschappen, en in de zomer is er ook een terras in de tuin. Vanaf de Dam is het ongeveer 15 minuten fietsen langs de pittoreske Amstel rivier om De Kas te bereiken. This restaurant is located inside of a set of old greenhouses outside of the center of Amsterdam.

Bordeau

Een echt gastronomisch avontuur! In dit restaurant draait alles om eenvoudigheid: hoe minder bewerkte producten, hoe beter. Zoals de naam misschien al een beetje verraadt, biedt Bordeau authentieke Europese gerechten met goede en verse ingrediënten. Het personeel van het restaurant is gedreven in hun werk en elk personeelslid vertelt je met plezier over de ingrediënten die gebruikt zijn in de bereiding van de gerechten.

W Lounge

Dit is een klassieker – sowieso een plek om je date te imponeren. W Lounge is één van de meest exclusieve plekken voor drankjes, met een chic interieur en trendy cocktails. Je kunt het vinden op enkele meters van de Dam, op maar 7 minuten van Amsterdam Centraal. W Lounge biedt een prachtig uitzicht op het centrum van Amsterdam.

Tonton Club

Ga voor een ijsbreker! Tonton Club bevindt zich middenin het hart van De Wallen. En dat hoeft echt niet slecht te zijn! Het is niet alleen een goede plek om wat te drinken, ook kun je je date er veel beter leren kennen. Deze plek biedt veel verschillende spellen aan die je kunt spelen, zoals pinball of Mario Kart. Daarnaast zorgt het aanbod van een groot aantal lokale bieren zeker voor een (on)vergetelijke avond.

Na je romantische date hoort het er natuurlijk wel bij dat je nog wat rondloopt langs de centrale grachten van Amsterdam en geniet van de laatste beetjes licht voor de stad wordt bedekt in duisternis. Als de nacht eenmaal is gevallen, kijk dan eens naar de prachtige lichtjes en de kleurrijke reflectie in het water. Zit op een bankje aan de rand van de gracht, of ga met je benen over de rand als je durft. Als dat nog geen uitdaging genoeg is, leun dan wat naar je geliefde toe en zeg tegen hem/haar: Ik hou van je. Geef als laatste een zachte kus aan je geliefde om de avond goed te eindigen.

Vond je dit artikel vermakelijk om te lezen? Kijk dan eens naar onze andere artikelen over Amsterdam! We hebben nog veel meer tips voor je over deze prachtige stad. Houd ons op de hoogte van al je avonturen! Deel je foto’s met ons op Instagram met onderstaande hashtag, en je krijgt een kortingscode!

alex

Alex heeft Amsterdam voor ons bezocht

post social media right size

Huur een fiets in Amsterdam!

Spread the love
2 0