0 0

Redenen om de mooie Kroatische Hoofdstad Zagreb te bezoeken!

Zagreb is de mooie hoofdstad van Kroatië. De stad zit vol met musea, galerieën, en historische monumenten. Het is misschien niet zo populair als Dubrovnik en Split, maar het heeft zeker veel aan te bieden. De moderne stad heeft een groot diversiteit aan bezienswaardigheden en evenementen overal in de stad. Er is zoveel te doen dat je langer dan een weekend nodig hebt om alles te zien.  Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk onze lijst met de meest interessante plekken.

De Kathedraal van Zagreb

De kathedraal van Zagreb (ook wel de kathedraal van de tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria genoemd) is een symbolisch bezienswaardigheid in Zagreb en het hoogste gebouw in Kroatië. De dubbele torens zijn 108 meters hoog, dus als je daar omhoog klimt krijg je een geweldige uitzicht over de stad. Houd echter in gedachten dat dit niet het originele gebouw is. De eerste kathedraal was door een Tartaar-aanval beschadigd en leed verder een zeer grote brand in de 13e eeuw. Het was bijna vernietigd door een sterke aardbeving in 1880, maar het werd later gerestaureerd door de Duitse architect Hermann Bollé.

Het Museum voor verbroken relaties.

Deze attractie is nogal ongewoon, maar zeker bezoek waardig. Het Museum voor verbroken relaties begon eerst als een kunst installatie, maar het was zo succesvol geworden dat ze besloten het te veranderen in een museum. Het museum vertoont vreemde souvenirs, persoonlijke liefdesbrieven, en andere artefacten van verbroken relaties. Het is waarschijnlijk niet de beste plek te bezoeken samen met je wederhelft, maar als je single bent – ga ervoor!

Het geweldige gerechten

Deze reden is niet alleen toepasbaar op Zagreb, maar heel Kroatië. De gerechten zijn geweldig! Enkele onmisbare gerechten zijn, cevapcici, burek, sarma en gevulde paprika’s. Er zijn ook veel vegetarische opties en verschillende variates van risotto, dus er is zeker iets te vinden voor elke smaak!

De Dolac Market 

Over goed eten gesproken, de Dolac Market is de perfecte plek om wat lokale producten te proberen voor een zeer lage prijs. Het is een van de oudste markten in Kroatië en zit vol met verkopers van over het hele land. Het ligt midden in het centrum van de stad, dus je kunt het zeker niet missen!

Het Archeologisch Museum van Zagreb

Als je Zagreb bezoekt, is het Archeologisch museum een must-see! Het bezit bijna een half miljoen artefacten van verschillende tijdsperiodes van Kroatisch geschiedenis. In het museum kun je de eerste westerse kalender vinden. Deze presenteerden alle seizoenen en sterrenbeelden. Hier kan je ook veel tentoonstellingen vinden van Romeins, oud Grieks, en Egyptische tijden.

Wil jij al deze bezienswaardigheden en meer zien? Huur een fiets van een van onze partners en begin het exploreren!

Huur een fiets in Zagreb!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0