0 0

Redenen om Ljubljana te bezoeken – de Sloveens hoofdstad!

De Sloveens hoofdstad – Ljubljana – is een van de meest onderschatte steden in Europa. Eigenlijk heeft deze stad zoveel te bieden met betrekking tot historie, cultuur en natuur dat je spijt van zult hebben dat je niet eerder bent geweest! Hier zijn onze redenen waarom Ljubljana het bezoek waard is voor je volgende vakantie!

1) Geschiedenis

Ljubljana is een stad vol geschiedenis. In feite, bestaat de stad sinds het Romeinse rijk en was toen een van de meest belangrijke middelpunten. Artefacten van deze tijd kunnen gevonden worden overal in de stad en zijn een groot onderdeel van de tentoonstellingen in het lokale musea. Als je in de oude deel van de centrum in Ljubljana gaat, wordt je ondergedompeld in de middeleeuwse architectuur en smalle straten. In het algemeen zijn er stukjes geschiedenis overal in de stad te vinden, dus zorg ervoor dat je de stad zoveel mogelijk ontdekt!

2) Architectuur

Zoals eerder gezegd, Ljubljana heeft een zeer rijke geschiedenis die de architectuur zwaar beïnvloedt. In de oude deel van de centrum is de architectuur hoofdzakelijk in de middeleeuwse stijl gebouwd. In de nieuwe deel is het voornamelijk Barokke en Weense afscheiding. Echter, werd het architectuur na de tweede wereldoorlog steeds meer modern. Dit klinkt allemaal misschien naar een chaotisch mengsel van stijlen, maar geloof me – het past allemaal bij elkaar en compenseren elkaar op een leuke manier!

Het grootste deel van de belangrijke gebouwen in Ljubljana zijn door Jožef Plečnik ontworpen – de bekendste architect uit Slovenië. Zijn werk omvat onder andere; de Tromostovje (de drievoudige brug), de Centrale markt, de Nationale bibliotheek en de begraafplaats van Ljubljana.

3) Locatie

Slovenië is een relatief klein land en het feit dat Ljubljana zich precies in het midden bevindt, zijn er meer kansen om ook andere gebieden in Slovenië te ontdekken. Een groot deel van toeristisch gebieden zijn dichtbij, dus als je een begerig fietser bent kun je een fietstocht maken tot Bled of Bohinjska Bistrica. Bovendien is de Adriatisch zee maar anderhalf uur vanaf Ljubljana, dus het is de perfecte kans om te zwemmen (als de weer dat toestaat)!

4) Fietsen

Hoewel het openbaar vervoer systeem in Ljubljana heel efficiënt is, wordt fietsen steeds meer populair. De stad heeft een goede infrastructuur voor fietsen met veel fietspaden wat fietsen veiliger maakt. Tevens, is dit een goede manier om alles in de stad makkelijk en snel te ontdekken aangezien de klein grootte van Ljubljana! Dit geeft je meer tijd om andere plekken in Slovenië te ontdekken en het meest van je reis halen! 🙂

Huur een fiets in Ljubljana en begin nu met ontdekken! 

Huur een fiets in Ljubljana!

Geschreven door Teodora, vertaald door Amanye

Spread the love
0 0