0 0

Punta del Este: een luxe bestemming in Zuid Amerika

Net zo goed als Miami of Cannes, heeft Uruguay Punta del Este, een luxe bestemming in Zuid Amerika. Deze top stad heeft alles, van stranden en een geweldig nachtleven tot walvis spotten. Dit schiereiland in het zuiden van Uruguay wordt alleen tijdens de zomer al door meer dan 720.000 toeristen bezocht. Laten we eens kijken naar de dingen die je moet doen in deze Latijns Amerikaanse luxe bestemming.

 Draag een bikini en geniet van de zon!

De kustlijn van Punta del Este is verdeeld in twee regio’s, Brava, wat letterlijk vertaald ‘vurig’ betekent, en Mansa, dat letterlijk vertaald ‘zachtmoedig’ betekent. Je kunt de verdeling opmerken aan het memorabele “La Mano” beeldhouwwerk, wat een hand die uit het zand komt moet voorstellen. Dit sculptuur is een van de meest herkenbare punten in Uruguay.

Alle stranden zijn openbaar, dus je kunt naar La Brava gaan dat, overeenkomstig met de naam, geschikt is om te surfen. Je kunt ook naar La Mansa gaan, dat meer geschikt is om te zwemmen.

Uruguay

Doe een fietstocht door Punta del Este

Huur een fiets en rijdt langs de makkelijk te be fietsen kust. Hier kun je genieten van het uitzicht en het briesje. Een fietstocht kan zelfs gedaan worden door beginnende fietsers, aangezien de stad over het algemeen een vlakke grond heeft. Je kunt langs de vuurtoren gaan, die gebouwd is in 1800, of fietsen langs de pieren.

Hier zul je de vissers aan het werk zien, en je kunt ook wat zeeleeuwen spotten, die aan het rusten zijn bij de pier.

Spreek walvissen bij de pier

Punta del Este is een toevluchtsoord voor walvissen en dolfijnen. Sinds september 2013 heeft de overheid ervoor gekozen om niet alleen territoriale wateren, maar ook de Uruguayaanse economische zone een toevluchtsoord voor de zoogdieren te maken.

In tegenstelling tot de meeste bezienswaardigheden met walvissen, heb je hier geen boot nodig. De walvissen duiken slechts 30 meter van de kust in het diepe water. Je kunt hier van genieten van juli tot november. Als je over de de pier langs de plekken waar het water diep is loopt, kun je deze geweldige zoogdieren zien.

Uruguay

Heb jij zin om – in luxe – te genieten van het prachtige land Uruguay? Wacht niet langer, boek je fiets, en je vliegticket, en ga!

Huur een fiets in Ponte Del Este!

 

Spread the love
0 0