0 1

Proef een stukje Europa in Amerika in Quebec City!

Quebec City geeft je de mogelijkheid om een stukje Europa te ervaren, en dat in Noord Amerika! Met prachtige oude bouwwerken, heerlijk eten en vele mogelijkheden om te gaan fietsen biedt Quebec City de ultieme vakantie! Sla deze prachtige stad zeker niet over de volgende keer dat je Canada bezoekt!

Quebec City is een heel unieke stad, het voelt echt als een stukje Europa in Noord Amerika. Toen de Fransen rond 1535 settelden, maakten ze Quebec City echt hun thuis. Je kunt de Franse influences door de hele stad herkennen, daardoor voelt de stad zeer Europees. Quebec City is de hoofdstad van de provincie Quebec, dit is de enige provincie in Canada waar Frans gesproken word. Ook is Quebec City redelijk klein, wat de stad perfect maakt voor een korte trip.

 

Quebec

Voel de Europese sferen door heel de stad!

 

Proef Quebec

De provincie Quebec is de grootste producent van maple syrup (ahornsiroop) ter wereld! De provincie produceert ruim 70% van alle maple syrup ter wereld! Dus wij raden zeker aan een beetje van dit zoete siroop te proberen! Bezoek daarvoor een ‘cabanes à sucre’, in deze houten hutjes word maple syrup traditioneel gemaakt en hier kun je allerlei zoete versnaperingen proeven!

Een zoute snack die je zeker moet proberen in is poutine! Poutine bestaat uit frietjes met daarbovenop verse kaas en een donkere, zoute jus. Dit gerecht is ontstaan in de jaren 50 op het platteland, en Quebec City heeft dit al snel geadopteerd als hun locale specialiteit.

Ontdek de geschiedenis

Quebec City is de enige stad in Noord-Amerika die nog steeds wordt omringd door stadsmuren. De muren zijn 4,5 kilometer lang en je kunt er bovenop lopen voor een geweldig uitzicht over de stad. Binnen de stadsmuren vind je het oude stadscentrum van Quebec City, in het Frans Vieux-Quebec genoemd. In het oude centrum vind je kleine straatjes en leuke restaurants en boetieks.

We raden je ook aan om het kasteel Frontenac te bezoeken. Dit kasteel, omgebouwd tot hotel, ligt op het hoogste punt van de stad en biedt een geweldig uitzicht over Quebec City. Je hoeft niet in het hotel te verblijven om van het uitzicht te genieten, je kunt er gratis naar binnen. Er zijn restaurants, bars en winkels in het hotel, dus er zijn genoeg dingen te doen!

 

Quebec

Chateau Frontenac biedt een spectaculair uitzicht!

 

Huur een fiets in Quebec City!

 

Fiets door de stad

Quebec City is een zeer fietsvriendelijke stad. Er zijn veel fietspaden, die niet alleen in de stad liggen, maar rond de hele provincie Quebec. Er zijn 3 hoofd fietsroutes die allemaal in het stadscentrum beginnen.

De eerste is Corridor de la Rivière-Saint-Charles – 9 km

Dit 9 kilometer lange fietspad leidt je langs beide rivieroevers van de rivier Saint Charles en is volledig vrij van motorverkeer. We raden aan om deze route te beginnen bij Espace 400e (oude haven), voor de beste ervaring. De belangrijkste attractie langs deze route is Cartier-Brébeuf, een nationale historische plaats.

 

Quebec

Verken de vele fietspaden!

 

Als tweede is er Corridor des Cheminots – 22 km

Dit 22 kilometer lange fietspad doorkruist de woonwijken in de noordelijke buitenwijk van Quebec City en biedt een geweldig uitzicht op het stadsleven. De belangrijkste attracties langs dit pad zijn Domaine Maizerets en Wendake. We raden u aan uw route te starten op Domaine Maizerets.

Ten slotte is er Corridor du Littoral – 50 km

Dit 50 kilometer lange fietspad is een geweldige, meestal vlakke route met veel delen langs de St. Lawrence-rivier. De belangrijkste bezienswaardigheden langs deze route zijn Parc de la Chute-Montmorency, Promenade Samuel-De Champlain en het Aquarium du Quebec. We raden je aan om deze route te starten bij Espace 400e (oude haven).

 

Huur een fiets in Quebec City!

 

We hopen dat je van Quebec City en al haar schoonheid gaat genieten!

 

Geschreven door Rosanne

Spread the love
0 1